x

Πολιτική

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στα εγκαίνια της έκθεσης «Ποσειδώνια 2022» (Βίντεο)

ΑΘΗΝΑ. Υστερα από μία μικρή παύση εξαιτίας της πανδημίας, η μεγάλη ετήσια ναυτιλιακή έκθεση «Ποσειδώνια» άνοιξε τη Δευτέρα τις πύλες της και θα διαρκέσει μέχρι και την Παρασκευή, 10 Ιουνίου. Στην τελετή των εγκαινίων παραβρέθηκε ο ίδιος ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης που έκοψε και την κορδέλα των εγκαινίων μαζί με τον Αμερικανό πρέσβη στην Αθήνα, τον ομογενή Γιώργο Τσούνη.

«Με υπερηφάνεια δηλώνω παρών στη γιορτή της Ναυτιλίας μας», τόνισε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης στα εγκαίνια της Διεθνούς Ναυτιλιακής Εκθεσης «Ποσειδώνια 2022». Ο Πρωθυπουργός χαρακτήρισε την ελληνική ναυτιλία αληθινό πρωταθλητή των θαλασσών αφού εδώ και δεκαετίες στέκεται σταθερά στην πρώτη θέση της παγκόσμιας κατάταξης και πολύτιμο αιμοδότη της οικονομίας και της κοινωνίας.

Πάνω από 1.900 εταιρείες από 88 χώρες εκθέτουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους, στην Εκθεση που πραγματοποιείται στο Metropolitan Expo στα Σπάτα, ενώ κατά τις δύο πρώτες ημέρες καταγράφηκε μεγάλη προσέλευση επισκεπτών. Από τους εκπροσώπους των εταιρειών γινόταν ενημέρωση των επισκεπτών, ενώ υπήρχαν παντού κεράσματα και ποτά.

Να σημειωθεί ότι υπάρχουν περίπτερα και από Πανεπιστημιακές μονάδες αλλά και από το υπουργείο Ναυτιλίας, ενώ διοργανώνονται παράλληλες συνεδρίες και σεμινάρια.

«Η Ναυτιλία αποτελεί θεματοφύλακα της ευημερίας και της εύρυθμης λειτουργίας των λαών, των κρατών και των οικονομιών τους», τόνισε η πρόεδρος της Ενωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, Μελίνα Τραυλού, κατά τη διάρκεια της τελετής των εγκαινίων των «Ποσειδωνίων».

«Η Ναυτιλία και οι άνθρωποί της, σε όλα τα επίπεδα λειτουργίας της, κατάφεραν, όχι μόνο να αντιμετωπίζουν το ασταθές, κρίσιμο αυτό περιβάλλον, αλλά και να προστατεύουν καθοριστικά τη λειτουργία του παγκόσμιου οικοσυστήματος» ανέφερε η πρόεδρος των Ελλήνων Εφοπλιστών και ευχαρίστησε τους Ελληνες ναυτικούς και τις οικογένειές τους, που ανταποκρίνονται στις πρωτόγνωρες καταστάσεις που αντιμετωπίζουμε.

Είπε ότι η Ναυτιλία μεταφέρει πάνω από το 90% του παγκόσμιου εμπορίου και πάνω από το 70% του εξωτερικού εμπορίου της Ευρωπαϊκής Ενωσης, ενώ ανέφερε ότι είναι γεγονός πως η Ναυτιλία διαχρονικά γίνεται αποδέκτης πίεσης κι επίρριψης ευθυνών που δεν της αναλογούν. Χαρακτήρισε επίσης ως ύψιστη προτεραιότητα, το ευρωπαϊκό, αλλά και το διεθνές κανονιστικό και νομοθετικό πλαίσιο να συμβάλλουν στην πρόοδο και στην εξέλιξη της Ναυτιλίας και όχι στη δημιουργία αδιεξόδων.

Ο κ. Θεόδωρος Βώκος, Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας «Εκθέσεις Ποσειδώνια» δήλωσε ότι «παρ’ όλες τις αντιξοότητες καταφέραμε να καλύψουμε το σύνολο του εκθεσιακού χώρου και πλέον καθίσταται επιτακτική η ανάγκη να δημιουργηθούν πρόσθετοι εκθεσιακοί χώροι. Η φετινή έκθεση είναι μεγαλύτερη κατά 7% από την προηγούμενη, του 2018, μια αύξηση που αντανακλά τον δυναμισμό, το σφρίγος και την πρόοδο της ελληνικής ναυτιλίας, η οποία επενδύει πολλά για να αναβαθμίσει την ποιότητα και την τεχνολογία των υπαρχόντων πλοίων, να διαφοροποιήσει αυτό που προσφέρει προσαρμόζοντάς το στις ανάγκες των αγορών, και να ανανεώσει τον στόλο της με την προσθήκη νέων πλοίων που έχουν σχεδιαστεί για να πληρούν τους νέους κανονισμούς».

Τελετή εγκαινίων της Διεθνούς Ναυτιλιακής Έκθεσης «Ποσειδώνια 2016» στον εκθεσιακό χώρο Metropolitan Expo.(Eurokinissi-ΖΩΝΤΑΝΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ)

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης ανέφερε: «Τα Ποσειδώνια έχουν βαρύνουσα σημασία για την Ελλάδα, για την εθνική οικονομία, για τη Ναυτιλία και κατ’ επέκταση για την πόλη του Πειραιά. Ο Πειραιάς είναι η βάση και η πόλη στην οποία χτυπά η καρδιά της ελληνικής ναυτιλίας, του πρώτου πυλώνα της εθνικής οικονομίας που πρωταγωνιστεί σε όλα τα μήκη και πλάτη των ωκεανών. Στα Ποσειδώνια αναδεικνύεται το αισιόδοξο, δημιουργικό και εξωστρεφές πνεύμα της χώρας και αντικατοπτρίζεται το όραμα που έχουμε κι εμείς ως Δημοτική Αρχή για έναν Πειραιά σύγχρονο, μια πόλη λιμάνι, αντάξια των μεγάλων ευρωπαϊκών λιμανιών. Δουλεύουμε συστηματικά και σε συνεργασία με τους συναρμόδιους φορείς, για να αναδειχθεί η πόλη μας ως ένα σύγχρονο επιχειρηματικό, τουριστικό, ναυτιλιακό και εμπορικό κέντρο διεθνούς αναγνωρισιμότητας και εμβέλειας. Η οικονομική και κοινωνική επανασύνδεση του Πειραιά με τη θάλασσα και το λιμάνι, είναι η κοινή συνισταμένη όλων των προσπαθειών μας».

Τελετή εγκαινίων της Διεθνούς Ναυτιλιακής Έκθεσης «Ποσειδώνια 2016» στον εκθεσιακό χώρο Metropolitan Expo.(Eurokinissi-ΖΩΝΤΑΝΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΘΗΝΑ. Η όξυνση στο πολιτικό πεδίο της Ελλάδας όχι μόνο συντηρείται, αλλά εντείνεται και η κυβέρνηση διαπιστώνει ότι η υπόθεση των υποκλοπών είναι ένα ζήτημα το οποίο εργαλειοποιεί η αντιπολίτευση, καθώς ακόμη και το μέχρι τούδε ήπιο στις αντιδράσεις του ΠΑΣΟΚ, ανεβάζει τους τόνους και επιτίθεται, όπως και ο ΣΥΡΙΖΑ, προσωπικά στον Πρωθυπουργό.

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Εκδηλώσεις

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Μέσα σε ιδιαίτερα συγκινητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Ιουνίου η τελετή αποφοίτησης της 8ης τάξης του Ημερήσιου Ελληνικού Σχολείου “Αργύριος Φάντης” στον Καθεδρικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Μπρούκλιν.

Πολιτισμός

Η πρωτοεμφανιζόμενη συγγραφέας Μαρίνα Πλούμπη, μας χάρισε φέτος ένα παιδικό βιβλίο ξεχωριστό και μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα.

Γενικά Νέα

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Με κατάνυξη και ευλάβεια ξεκίνησαν οι ακολουθίες του Πάσχα στον Ιερό Ναό Αγ.

ΒΙΝΤΕΟ

Κυριάκος: Δεν γνώριζα και δεν θα το επέτρεπα – «Νόμιμη αλλά πολιτικά λάθος η παρακολούθηση»

ΑΘΗΝΑ. «Η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών υποτίμησε την πολιτική διάσταση της συγκεκριμένης υπόθεσης» τόνισε, μεταξύ άλλων, χθες σε τηλεοπτική του δήλωση ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, αναφερόμενος στην υπόθεση της παρακολούθησης του κινητού τηλεφώνου του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκου Ανδρουλάκη, επισημαίνοντας ότι «αυτό που έγινε ήταν λάθος, δεν το γνώριζα και δεν θα το επέτρεπα».

Συμπλήρωσε τη διεύθυνση του e-mail σου για να γίνεις συνδρομητής

Συμπληρώστε το email σας για να εγγραφείτε - π.χ. abc@xyz.com

Μπορείς να διαγραφείς όποτε το θελήσεις χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο στο δελτίο τύπου μας