x

Οικονομία

Το 40% των τουριστικών αφίξεων είναι από τη Ρωσία

19 Αυγούστου 2021

ΛΕΥΚΩΣΙΑ. Ενισχυτική ένεση στην δύσκολη πορεία και της φετινής τουριστικής σεζόν, δίνουν οι Ρώσοι επισκέπτες, οι οποίοι αποτελούν το 40% της συνολικής τουριστικής εισροής αυτή την στιγμή, δήλωσε στο ΚΥΠΕ, ο Γενικός Διευθυντής του Παγκύπριου Συνδέσμου Ξενοδόχων (ΠΑΣΥΞΕ) Φιλόκυπρος Ρουσουνίδης, προσθέτοντας ότι εισροή υπάρχει και από την Ουκρανική αγορά, η οποία βοηθά την όλη κατάσταση.

Ο κ. Ρουσουνίδης είπε ότι η κίνηση του Αυγούστου είναι περισσότερη από αυτή του Ιουλίου. «Φαίνεται ότι οι μέσες πληρότητες θα κινηθούν γύρω στο 45%. Κατά την διάρκεια του Σαββατοκύριακου του Δεκαπενταύγουστου, οι πληρότητες αυτές έφθασαν μέχρι και το 70% ενώ σε κάποιες περιπτώσεις το ξεπέρασαν κιόλας», σημείωσε.

Ο Αύγουστος, ανέφερε, θα κλείσει με μέσες πληρότητες γύρω στα 45%. «Οι κύριες μας αγορές είναι η ρωσική αυτή την στιγμή και η Ουκρανική αγορά με την Μεγάλη Βρετανία να μην φαίνεται ότι ανοίγει στο βαθμό που θα περιμέναμε λόγω της αβεβαιότητας που προκαλεί η πανδημία», πρόσθεσε.

Ενθαρρυντικό, συνέχισε, είναι ότι υπάρχουν κάποιες κρατήσεις και για τον Σεπτέμβριο. «Ευελπιστούμε ότι αυτό θα συνεχίσει και τον Οκτώβριο με την ελπίδα ότι θα δημιουργηθούν οι συνθήκες και θα είναι τέτοια η επιδημιολογική μας εικόνα που θα επιτρέψουν να έχουμε τουριστική εισροή κι αυτό τον μήνα», σημείωσε.

Όπως είπε ο κ. Ρουσουνίδης, υπάρχει μια ικανοποίηση από πλευράς ξενοδόχων, «με την έννοια ότι υπάρχει μια αυξητική τάση στις κρατήσεις και στην τουριστική εισροή από πέρσι. Ο πρώτος στόχος που έχουμε βάλει είναι να κάνουμε την χρονιά φέτος καλύτερη από την περσινή αλλά από την άλλη δεν μπορούμε να μην βλέπουμε την μεγαλύτερη εικόνα που όπως και πέρσι ήταν τεράστιο το πλήγμα, έτσι και φέτος είναι εξίσου μεγάλο».

Είναι δύο χρονιές, συνέχισε, οι οποίες η μεν περσινή ήταν χαμένη, η φετινή είναι πάρα πολύ δύσκολη αλλά ευελπιστούμε και θέλουμε να είμαστε πάντα θετικοί ότι με το εμβολιαστικό πρόγραμμα και βελτιώνοντας την επιδημιολογική μας εικόνα, να καταφέρουμε το 2022 να είναι η αρχή της ανάκαμψης για την τουριστική βιομηχανία.

Αν συνεχίσουμε με αυτούς τους ρυθμούς, είπε, θα καταφέρουμε να πιάσουμε τον στόχο τον φετινό. «Αν η επιδημιολογική μας εικόνα παραμείνει σε αυτά τα επίπεδα και βελτιωθεί κι άλλο, ενδεχομένως να έχουμε και αυξημένους αριθμούς από την Μεγάλη Βρετανία για τον Σεπτέμβριο και ίσως για τον Οκτώβριο σε μια προσπάθεια στο να μειώσουμε την έκταση της ζημιάς», πρόσθεσε.

Ο κ. Ρουσουνίδης είπε πως ανάσα έδωσαν και οι Κύπριοι, οι οποίοι παραθέρισαν στα ξενοδοχεία, η πλειοψηφία τους με το σχέδιο του Υφυπουργείου Τουρισμού, το οποίο βοήθησε αρκετά τις μονάδες να φθάσουν σε ικανοποιητικές πληρότητες έστω και τα Σαββατοκύριακα. Διευκρίνισε ωστόσο ότι αυτό δεν είναι κάτι που μπορεί να αλλάξει την όλη εικόνα αφού ήταν για μερικές μόνο μέρες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΛΕΥΚΩΣΙΑ. Για ένα εμβληματικό έργο το οποίο θα αλλάξει το τουριστικό τοπίο όχι μόνο της Κύπρου, αλλά και της Ανατολικής Μεσογείου έκανε λόγο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης κατά την τελετή εγκαινίων της μαρίνας της Αγίας Νάπας, το βράδυ της Τρίτης.

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Εκδηλώσεις

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Μέσα σε ιδιαίτερα συγκινητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Ιουνίου η τελετή αποφοίτησης της 8ης τάξης του Ημερήσιου Ελληνικού Σχολείου “Αργύριος Φάντης” στον Καθεδρικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Μπρούκλιν.

Πολιτισμός

Η πρωτοεμφανιζόμενη συγγραφέας Μαρίνα Πλούμπη, μας χάρισε φέτος ένα παιδικό βιβλίο ξεχωριστό και μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα.

Γενικά Νέα

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Με κατάνυξη και ευλάβεια ξεκίνησαν οι ακολουθίες του Πάσχα στον Ιερό Ναό Αγ.

ΒΙΝΤΕΟ

Η φωτιά καίει δασικές εκτάσεις στο Πόρτο Γερμενό και κατευθύνεται προς Μύτικα

ΑΘΗΜΑ. Οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή, καθιστούν εξαιρετικά δύσκολη την κατάσταση στο Πόρτο Γερμενό.

Μηνύματα Μητσοτάκη προς την Αγκυρα από το Ευρωκοινοβούλιο (Βίντεο)

ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ. Μηνύματα προς το εξωτερικό αλλά και το εσωτερικό ακροατήριο εξέπεμψε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με την ομιλία του σήμερα το πρωί από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο Στρασβούργο.

Συμπλήρωσε τη διεύθυνση του e-mail σου για να γίνεις συνδρομητής

Συμπληρώστε το email σας για να εγγραφείτε - π.χ. abc@xyz.com

Μπορείς να διαγραφείς όποτε το θελήσεις χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο στο δελτίο τύπου μας