x

Γαστρονομία

«Το μέλλον του θεσσαλικού κάμπου στην ψηφιακή εποχή» στο AgriBusiness Thessaly Summit 2021

19 Νοεμβρίου 2021

ΤΡΙΚΑΛΑ. Άρχισαν σήμερα το πρωί στα Τρίκαλα οι εργασίες του AgriBusiness Thessaly Summit 2021, που πραγματοποιείται στη θεσσαλική πόλη το διήμερο 19-20 Νοεμβρίου, με θέμα «Το μέλλον του θεσσαλικού κάμπου στην ψηφιακή εποχή». Περιλαμβάνει 7 συνεδρίες, 35 θεματικά πεδία και 40 ομιλητές και διεξάγεται στο Ananti City Resort. Διεξάγεται με την φυσική παρουσία κοινού και ομιλητών και είναι διαθέσιμο και διαδικτυακά με ταυτόχρονη μετάδοση των εργασιών του συνεδρίου. Το AgriBusiness Forum απευθύνεται σε επιχειρήσεις, παραγωγούς, τράπεζες, ακαδημαϊκούς και φορείς του ιδιωτικού & δημοσίου τομέα, ενώ υλοποιεί περιφερειακά & διεθνή συνέδρια, εκπαιδευτικά εργαστήρια και θεματικά ταξίδια, με σκοπό την διασύνδεση και την μεταφορά τεχνογνωσίας για βιώσιμα και επικερδή αγροδιατροφικά συστήματα στην Ελλάδα και στον κόσμο. Ο Δρ. Χαράλαμπος Κασίμης καθηγητής Αγροτικής Κοινωνιολογίας στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, μεταξύ άλλων τόνισε πως «βρισκόμαστε σε μια νέα ιστορική φάση στην οποία τόσο η κλιματική όσο και η περιβαλλοντική και η πρόσφατη υγειονομική κρίση του COVID-19 ανέδειξαν νέες προτεραιότητες για τη γεωργία και το αγροδιατροφικό σύστημα, προσθέτοντας:

«Βρισκόμαστε αναμφίβολα σε ένα σταυροδρόμι μεγάλων μετασχηματισμών τόσο στην παραγωγή όσο και στη διανομή και κατανάλωση των αγροτικών προϊόντων και τροφίμων». Η πανδημία, συνέχισε ο κ. Κασίμης, ήρθε να προστεθεί και στις άλλες μεγάλες σύγχρονες προκλήσεις για την αγροδιατροφική αλυσίδα, όπως το κλίμα, το περιβάλλον, η ποιότητα και η ασφάλεια των τροφίμων, και οι νέες καταναλωτικές συμπεριφορές που επηρεάζουν την ίδια την παραγωγή». Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Πέτρος Κόκκαλης ανέπτυξε το θέμα «το μέλλον είναι η μετάβαση προς βιώσιμα και ανθεκτικά σε κλιματολογικές συνθήκες, συστήματα τροφίμων». Ο Τάσος Χανιώτης, διευθυντής της Διεύθυνση Στρατηγικής & Πολιτικής της Γενικής Διεύθυνσης Γεωργίας & Ανάπτυξης της Υπαίθρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αναφέρθηκε στο ρόλο της ΚΑΠ και των Στρατηγικών Σχεδίων στην στήριξη μιας κλιματικά βιώσιμης και καινοτόμου γεωργίας. Ο Δημήτρης Λιανός, αν. διαχειριστής της ΛΚΝ ΑΝΑΛΥΣΙΣ ΕΠΕ, μίλησε για τα διδάγματα από την εφαρμογή της Πολιτικής Αγροτικής Ανάπτυξης 1989-2014 στην κατάρτιση του Στρατηγικού Σχεδίου της ΚΓΠ 2023-2027. Συνεχίζεται η 2η συνεδρία με θέμα «εκτατικές καλλιέργειες, παρόν και μέλλον. Η ευφυής γεωργία στην στρεμματική απόδοση και στο κόστος παραγωγής».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μια ανάσα από το κέντρο του Ηρακλείου, η συνοικία της Αγίας Τριάδας που ονομάστηκε «Ξύλινη Τάμπια» από τους Οθωμανούς, υπήρξε μια συνοικία με έντονη ζωή, ενώ στα λαβυρινθώδη και γραφικά σοκάκια της, μεγάλωσαν γενιές και γενιές παιδιών.

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Εκδηλώσεις

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Μέσα σε ιδιαίτερα συγκινητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Ιουνίου η τελετή αποφοίτησης της 8ης τάξης του Ημερήσιου Ελληνικού Σχολείου “Αργύριος Φάντης” στον Καθεδρικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Μπρούκλιν.

Πολιτισμός

Η πρωτοεμφανιζόμενη συγγραφέας Μαρίνα Πλούμπη, μας χάρισε φέτος ένα παιδικό βιβλίο ξεχωριστό και μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα.

Γενικά Νέα

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Με κατάνυξη και ευλάβεια ξεκίνησαν οι ακολουθίες του Πάσχα στον Ιερό Ναό Αγ.

ΒΙΝΤΕΟ

Τα Γεγονότα της Εβδομάδας από τον «Ε.Κ» με την Αννα Σαρηγιάννη (Βίντεο)

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Η δημοσιογράφος Αννα Σαρηγιάννη στο ειδικό εβδομαδιαίο βιντεομαγκαζίνο, στο οποίο παρουσιάζονται οι σημαντικότερες ειδήσεις της Εβδομάδας όπως τις κατέγραψε ο «Εθνικός Κήρυκας» μέσα από την έντυπη αλλά και την ηλεκτρονική έκδοσή του και τις επεξεργάστηκε η συντακτική του ομάδα.

Μητσοτάκης: Ανοίγει ξανά τη Δευτέρα η Διώρυγα της Κορίνθου για τρεις μήνες (Βίντεο)

ΑΘΗΝΑ.Η Διώρυγα της Κορίνθου θα ανοίξει ξανά την Δευτέρα για τρεις μήνες για εξυπηρετηθεί η καλοκαιρινή κίνηση, μετά από ενάμιση χρόνο που διήρκεσαν οι εργασίες αποκατάστασης όπως δεσμεύθηκε η κυβέρνηση, τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την επίσκεψή του το απόγευμα στη Διώρυγα της Κορίνθου, όπου εκτελούνται έργα αποκατάστασης.

Συμπλήρωσε τη διεύθυνση του e-mail σου για να γίνεις συνδρομητής

Συμπληρώστε το email σας για να εγγραφείτε - π.χ. abc@xyz.com

Μπορείς να διαγραφείς όποτε το θελήσεις χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο στο δελτίο τύπου μας