x

Γαστρονομία

«Το μέλλον του θεσσαλικού κάμπου στην ψηφιακή εποχή» στο AgriBusiness Thessaly Summit 2021

19 Νοεμβρίου 2021

ΤΡΙΚΑΛΑ. Άρχισαν σήμερα το πρωί στα Τρίκαλα οι εργασίες του AgriBusiness Thessaly Summit 2021, που πραγματοποιείται στη θεσσαλική πόλη το διήμερο 19-20 Νοεμβρίου, με θέμα «Το μέλλον του θεσσαλικού κάμπου στην ψηφιακή εποχή». Περιλαμβάνει 7 συνεδρίες, 35 θεματικά πεδία και 40 ομιλητές και διεξάγεται στο Ananti City Resort. Διεξάγεται με την φυσική παρουσία κοινού και ομιλητών και είναι διαθέσιμο και διαδικτυακά με ταυτόχρονη μετάδοση των εργασιών του συνεδρίου. Το AgriBusiness Forum απευθύνεται σε επιχειρήσεις, παραγωγούς, τράπεζες, ακαδημαϊκούς και φορείς του ιδιωτικού & δημοσίου τομέα, ενώ υλοποιεί περιφερειακά & διεθνή συνέδρια, εκπαιδευτικά εργαστήρια και θεματικά ταξίδια, με σκοπό την διασύνδεση και την μεταφορά τεχνογνωσίας για βιώσιμα και επικερδή αγροδιατροφικά συστήματα στην Ελλάδα και στον κόσμο. Ο Δρ. Χαράλαμπος Κασίμης καθηγητής Αγροτικής Κοινωνιολογίας στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, μεταξύ άλλων τόνισε πως «βρισκόμαστε σε μια νέα ιστορική φάση στην οποία τόσο η κλιματική όσο και η περιβαλλοντική και η πρόσφατη υγειονομική κρίση του COVID-19 ανέδειξαν νέες προτεραιότητες για τη γεωργία και το αγροδιατροφικό σύστημα, προσθέτοντας:

«Βρισκόμαστε αναμφίβολα σε ένα σταυροδρόμι μεγάλων μετασχηματισμών τόσο στην παραγωγή όσο και στη διανομή και κατανάλωση των αγροτικών προϊόντων και τροφίμων». Η πανδημία, συνέχισε ο κ. Κασίμης, ήρθε να προστεθεί και στις άλλες μεγάλες σύγχρονες προκλήσεις για την αγροδιατροφική αλυσίδα, όπως το κλίμα, το περιβάλλον, η ποιότητα και η ασφάλεια των τροφίμων, και οι νέες καταναλωτικές συμπεριφορές που επηρεάζουν την ίδια την παραγωγή». Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Πέτρος Κόκκαλης ανέπτυξε το θέμα «το μέλλον είναι η μετάβαση προς βιώσιμα και ανθεκτικά σε κλιματολογικές συνθήκες, συστήματα τροφίμων». Ο Τάσος Χανιώτης, διευθυντής της Διεύθυνση Στρατηγικής & Πολιτικής της Γενικής Διεύθυνσης Γεωργίας & Ανάπτυξης της Υπαίθρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αναφέρθηκε στο ρόλο της ΚΑΠ και των Στρατηγικών Σχεδίων στην στήριξη μιας κλιματικά βιώσιμης και καινοτόμου γεωργίας. Ο Δημήτρης Λιανός, αν. διαχειριστής της ΛΚΝ ΑΝΑΛΥΣΙΣ ΕΠΕ, μίλησε για τα διδάγματα από την εφαρμογή της Πολιτικής Αγροτικής Ανάπτυξης 1989-2014 στην κατάρτιση του Στρατηγικού Σχεδίου της ΚΓΠ 2023-2027. Συνεχίζεται η 2η συνεδρία με θέμα «εκτατικές καλλιέργειες, παρόν και μέλλον. Η ευφυής γεωργία στην στρεμματική απόδοση και στο κόστος παραγωγής».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΜΠΑΝΓΚΟΚ, ΤΑΪΛΑΝΔΗ - Η μαϊμού Popa langur με λευκούς κύκλους γύρω από τα μάτια της σαν φάντασμα, είναι ανάμεσα στα 224 νέα είδη που αναφέρονται στην τελευταία ενημέρωση του Παγκόσμιου Ταμείου Αγριας Ζωής για την ευρύτερη περιοχή του Μεκόνγκ.

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Κοινωνία

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ο αστυνομικός της Νέας Υόρκης που τραυματίστηκε βαριά την περασμένη εβδομάδα σε πυροβολισμούς στο Χάρλεμ, όπου είχε σκοτωθεί επί τόπου ο συνάδελφός του Ριβέρα, υπέκυψε και αυτός στα βαριά τραύματά του στο νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν.

Πολιτική

NΕΑ ΥΟΡΚΗ. Η κρίση στην Ουκρανία δύσκολα θα φύγει, καθώς πρόκειται για μία αναμέτρηση δύο κοσμοθεωριών που θα μπορούσε να αναστατώσει την Ευρώπη.

Αμερική

ΤΑΜΠΑ, ΦΛΟΡΙΔΑ - Μια μέρα πριν, είχε παραπονεθεί ότι δεν αισθανόταν καλά, γιατί δεν μπορούσε να αναπνεύσει.

ΒΙΝΤΕΟ

Διαρροή αερίου στο Παγκράτι – Απομακρύνονται όσοι βρίσκονται σε ακτίνα 50μ. (Βίντεο)

ΑΘΗΝΑ. Συναγερμός σήμανε στην Πυροσβεστική λίγο πριν τις 2 το μεσημέρι έπειτα από ειδοποίηση για διαρροή αερίου από το οδόστρωμα στο Παγκράτι και συγκεκριμένα στη συμβολή των οδών Πύρρου και Αινείου.

Συνάντηση Μητσοτάκη με τον Τζέιμι Ντάιμον της JPMorgan Chase (Βίντεο)

Συνάντηση με τον ομογενή πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της JPMorgan Chase, Τζέιμι Ντάιμον (Jamie Dimon), είχε σήμερα, Πέμπτη, το μεσημέρι, στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.