x
 

Οικονομία

Ψηφιακά «κλικ» για ακίνητα και οχήματα

* Υποχρεωτική η ηλεκτρονική ταυτότητα ακινήτου για μεταβίβαση ακινήτου. Απαραίτητα ηλεκτρονική ταυτότητα ακινήτου στα επόμενα 5 έτη θα πρέπει να έχουν τα κτίρια

* του δημοσίου,

* τα κτίρια συνάθροισης κοινού,

* πρατήρια υγρών καυσίμων,

* συνεργεία,

* τουριστικά καταλύματα άνω των 300 τ.μ.,

* όλα τα σχολεία ιδιωτικά και δημόσια,

* νοσοκομεία, ιατρικά κέντρα, κλινικές,

* παιδικοί σταθμοί,

* οίκοι ευγηρίας.

Σε ό,τι αφορά όλα τα υπόλοιπα ακίνητα της χώρας, δηλαδή τα διαμερίσματα και οι μονοκατοικίες, ο νόμος ορίζει ότι πρέπει να έχουν Ηλεκτρονική Ταυτότητα Κτιρίου για να γίνει μεταβίβαση του ακινήτου. Αρα θα αναγκαστούν να βγάλουν τη σχετική ταυτότητα κατά την πώληση του ακινήτου ή σε οποιαδήποτε άλλη πράξη που αλλάζει τον ιδιοκτήτη.

Η ταυτότητα κτιρίου θα περιλαμβάνει σειρά εγγράφων και στοιχείων για κάθε κτίριο της χώρας για να είναι καθόλα νόμιμο και χωρίς πολεοδομικές παραβάσεις, με υπογραφή μηχανικού.

Accountingsecret: Προς το παρόν για μισθώσεις ακινήτων που δεν είναι στις προαναφερθείσες χρήσεις δεν είναι υποχρεωτική η ηλεκτρονική ταυτότητα κτιρίου (μισθώσεις κατοικιών, επαγγελματικές στέγες πλην των εξαιρέσεων) αλλά καλό θα είναι να προετοιμαστούν οι ιδιοκτήτες τους.

* Ηλεκτρονικά θα εκδοθούν τα τέλη κυκλοφορίας των οχημάτων από την πλατφόρμα της εφορίας: https://aade.gr/mycar

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τα Αμπελάκια, το ιστορικό χωριό της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας, είναι χτισμένα σε πλαγιά του Κισσάβου, εκεί όπου αυτή συναντιέται με τον Όλυμπο, στα στενά των Tεμπών.

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Πρακτορικά

Με την παρέλαση της Νέας Υόρκης την Κυριακή 14 Απριλίου, έκλεισε κι ο φετινός κύκλος των παρελάσεων για τη μεγάλη και τρανή ημέρα της κήρυξης της Επανάστασης του 1821 για τη λευτεριά της Ελλάδας από τους Τούρκους.

Αντίλογος

Παρενέβη, διαβάζω, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, για να τεθεί σε διαθεσιμότητα ο δημόσιος υπάλληλος που συνελήφθη για εμπλοκή του στην υπόθεση της 12χρονης στα Σεπόλια.

Εκδηλώσεις

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Μέσα σε ιδιαίτερα συγκινητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Ιουνίου η τελετή αποφοίτησης της 8ης τάξης του Ημερήσιου Ελληνικού Σχολείου “Αργύριος Φάντης” στον Καθεδρικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Μπρούκλιν.

ΒΙΝΤΕΟ