x
 

ΑΠΟΨΕΙΣ

Καμίνι

Οπως δείχνουν τα πράγματα, φέτος δεν θα δούμε άνοιξη στη Βοστώνη, αλλά θα πάμε από τον χειμώνα κατευθείαν στο καλοκαίρι αφού το Σαββατοκύριακο η θερμοκρασία χτύπησε μετρήσεις καμινιού, μιλούμε για 92 βαθμούς και βάλε. Εκείνο που έκανε την κατάσταση ανυπόφορη ήταν η υγρασία.

Πρωτοφανείς θερμοκρασίες τέτοια εποχή, αφύσικες θα έλεγα, οι οποίες ανήκουν μάλλον στον Ιούλιο και Αύγουστο παρά στον Μάιο. Αλλά η κλιματική αλλαγή είναι γεγονός και οι άστατες καιρικές συνθήκες δεν φαίνεται να είναι πια φαινόμενο της Νέας Αγγλίας, η οποία φημίζεται για το ευμετάβολο του καιρού της, αλλά ισχύσει για παγκόσμια κλίμακα συμπεριλαμβανομένης βέβαια και της Ελλάδας.

Η υπερθέρμανση της ατμόσφαιρας λόγω της ρύπανσης από τα καυσαέρια των αυτοκινήτων, των τραίνων, των αεροπλάνων, των πλοίων, αλλά και των μονάδων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, αρχίζει ήδη να κάνει ανατροπές. Αλλωστε, εδώ μιλούμε για «βιασμό» της φύσης, κι όταν η φύση «βιάζεται» επόμενο είναι να αντιδράσει.

Δεν ξέρω πόσο σκεπτόμαστε τι περιβάλλον, τι φύση, τι κόσμο τέλος πάντων θα κληροδοτήσουμε στα παιδιά και τα εγγόνια μας;

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Οι δημοσκοπήσεις εν όψει των αμερικανικών προεδρικών εκλογών του Νοεμβρίου δίνουν και παίρνουν.

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Πολιτισμός

ΑΘΗΝΑ. Σε μία λαμπρή τελετή με άρωμα Ελλάδας και Γαλλίας παραδόθηκε η Ολυμπιακή Φλόγα το απόγευμα της Παρασκευής στην οικοδέσποινα των φετινών Ολυμπιακών Αγώνων.

Πρακτορικά

Με την παρέλαση της Νέας Υόρκης την Κυριακή 14 Απριλίου, έκλεισε κι ο φετινός κύκλος των παρελάσεων για τη μεγάλη και τρανή ημέρα της κήρυξης της Επανάστασης του 1821 για τη λευτεριά της Ελλάδας από τους Τούρκους.

Αντίλογος

Παρενέβη, διαβάζω, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, για να τεθεί σε διαθεσιμότητα ο δημόσιος υπάλληλος που συνελήφθη για εμπλοκή του στην υπόθεση της 12χρονης στα Σεπόλια.

ΒΙΝΤΕΟ