x
 

ΑΠΟΨΕΙΣ

Αναβάθμιση σχέσεων με τις ΗΠΑ

25 Ιανουαρίου 2023

Ο υπουργός Άμυνας Χαράλαμπος Πετρίδης, παρουσιάζοντας το έργο που επιτελείται στο δικό του υπουργείο αναφέρθηκε και στην αναβάθμιση των σχέσεων της Κυπριακής Δημοκρατίας με τις ΗΠΑ. Ο Κύπριος ΥΠΑΜ σημείωσε την πλήρη άρση του εμπάργκο όπλων προς τη Δημοκρατία, την τροποποίηση του Κανονισμού ITAR (International Traffic in Arms Regulations), την εκτέλεση κοινών ασκήσεων και εκπαιδεύσεων, την εφαρμογή του ΙΜΕΤ (International Military Education and Training) και τη διμερή συμφωνία Παροχής Υπηρεσιών και Διοικητικής Μέριμνας (ACSA).

Περαιτέρω, ο Χαράλαμπος Πετρίδης, ανέφερε ότι, μεταξύ άλλων, εθνικός στόχος παραμένει η υλοποίηση του σύγχρονου συστήματος αεράμυνας. Είπε ότι επιπλέον προχωρεί η αύξηση δυνατοτήτων συλλογής πληροφοριών, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη το σύστημα επιτήρησης στην προκεχωρημένη γραμμή άμυνας. Είπε ακόμη, ότι προχωρεί η υλοποίηση προγραμμάτων για αντιμετώπιση υβριδικών απειλών, το σύστημα παράκτιας επιτήρησης και η αγορά νέων ελικοπτέρων για αντικατάσταση των ελικοπτέρων Mi-35.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η μείωση των γεννήσεων και η γήρανση του πληθυσμού στην Ελλάδα αποτελεί ένα από τα πλέον μείζονα ζητήματα με τα οποία έχει έρθει αντιμέτωπη η ελληνική πολιτεία τα τελευταία χρόνια.

Σχόλια

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Πολιτισμός

ΑΘΗΝΑ. Σε μία λαμπρή τελετή με άρωμα Ελλάδας και Γαλλίας παραδόθηκε η Ολυμπιακή Φλόγα το απόγευμα της Παρασκευής στην οικοδέσποινα των φετινών Ολυμπιακών Αγώνων.

Πρακτορικά

Με την παρέλαση της Νέας Υόρκης την Κυριακή 14 Απριλίου, έκλεισε κι ο φετινός κύκλος των παρελάσεων για τη μεγάλη και τρανή ημέρα της κήρυξης της Επανάστασης του 1821 για τη λευτεριά της Ελλάδας από τους Τούρκους.

Αντίλογος

Παρενέβη, διαβάζω, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, για να τεθεί σε διαθεσιμότητα ο δημόσιος υπάλληλος που συνελήφθη για εμπλοκή του στην υπόθεση της 12χρονης στα Σεπόλια.

ΒΙΝΤΕΟ