x
 

Κύπρος

Στα ημιτελικά του Κυπέλλου Κύπρου η ΑΕ Λεμεσού, 1-1 με Νέα Σαλαμίνα

Νέα Σαλαμίνα και ΑΕΛ έμειναν στο ισόπαλο 1-1 στο «Αμμόχωστος» και σε συνδυασμό με τον 1-0 του πρώτο αγώνα, η ομάδα της Λεμεσού πήρε το εισιτήριο για τα ημιτελικά.

Ο Ντεγουέστ στο 19’ άνοιξε το σκορ για τος φιλοξενούμενους για να ισοφαρίσει ο Τσίκο στο 26’.

Μόλις στο 3’ ο Παπαφώτης απείλησε τον Μελίσσα με απευθείας εκτέλεση φάουλ, όμως ήταν άστοχος. Η ΑΕΛ στο 11’ βρήκε νέα ευκαιρία με τον Κατσανίκλιτς να πλασάρει πάνω στον τερματοφύλακα της Νέας Σαλαμίνας από καλή θέση μέσα από την περιοχή.

Στο 19’ η ΑΕΛ άνοιξε το σκορ με τον Ντεγουέστ όταν μετά από σέντρα του Τζάλμα από τα δεξιά βρέθηκε μόνος στην καρδιά της άμυνας των γηπεδούχων, κατέβασε και πλάσαρε ιδανικά για το 0-1.

Η απάντηση της Νέα Σαλαμίνας ήταν γρήγορη και στο 26’ μετά την σέντρα του Λέουκο που είχε περάσει στον αγώνα ένα λεπτό πιο πριν, ο Τσίκο με προβολή στο δεύτερο δοκάρι έστειλε την μπάλα στα δίκτυα του Ολιβέιρα για το 1-1.

Ο Κατσανίκλιτς στο 33’ έπιασε δυνατό σουτ εκτός περιοχής όμως η μπάλα πέρασε πάνω από τα δοκάρια του Μελίσσα.

Δεν είχε τον ίδιο ρυθμό το δεύτερο ημίχρονο στο «Αμμόχωστος» με την Νέα Σαλαμίνα να ήταν η ομάδα που είχε την κατοχή και την διάθεση να επιτεθεί.

Η πρώτη τελική στο δεύτερο ημίχρονο ήταν στο 57’ με τον Κατσανίκλιτς να σουτάρει πάνω από τα δοκάρια.

Στο 72’ οι γηπεδούχοι σκόραραν με τον Ντορεγκαράι όμως ο βοηθός ύψωσε σωστά το σημαιάκι για οφσάιντ.

Η Νέα Σαλαμίνα παρά το ότι είχε την κατοχή, δεν βρήκε τον τρόπο να διασπάσει την άμυνα της ΑΕΛ στο δεύτερο ημίχρονο και το 1-1 έμεινε μέχρι το τέλος και την πρόκριση να πηγαίνει στην ομάδα της Λεμεσού.

ΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑ: Μελίσσας, Μαλεκκίδης, Αδωνη (25’ Λέουκο), Ντάτκοβιτς, Μιγκελίτο (71’ Κλίμοβιτς), Τσίκο, Μάντζεκ (84’ Φελίπε), Καρλίτος (84’ Τιάγκο), Μποτεάκ (71’ Σαλαλίχ), Ντορεγκαράι, Οφόρι.

ΑΕΛ: Ολιβέιρα, Τεϊσέιρα, Ντεγουέστ, Χάσα, Νταβόρ, Παπαφώτης (55’ Τσιμπόλα), Παντελή, Κατσανίκλιτς, Τσέρνιχ (72’ Μιραλάς), Τζάλμα, Ρόμο (72’ Μπεραχίνο).

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

O Ολυμπιακός επέστρεψε από το -13 (27-14 στο 10’), πάλεψε για το 2/2 στο «Palau Blaugrana», αλλά τα λάθη της τέταρτης περιόδου τον αποσυντόνισαν και τον έθεσαν εκτός «μάχης».

Σχόλια

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Πρακτορικά

Με την παρέλαση της Νέας Υόρκης την Κυριακή 14 Απριλίου, έκλεισε κι ο φετινός κύκλος των παρελάσεων για τη μεγάλη και τρανή ημέρα της κήρυξης της Επανάστασης του 1821 για τη λευτεριά της Ελλάδας από τους Τούρκους.

Αντίλογος

Παρενέβη, διαβάζω, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, για να τεθεί σε διαθεσιμότητα ο δημόσιος υπάλληλος που συνελήφθη για εμπλοκή του στην υπόθεση της 12χρονης στα Σεπόλια.

Εκδηλώσεις

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Μέσα σε ιδιαίτερα συγκινητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Ιουνίου η τελετή αποφοίτησης της 8ης τάξης του Ημερήσιου Ελληνικού Σχολείου “Αργύριος Φάντης” στον Καθεδρικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Μπρούκλιν.

ΒΙΝΤΕΟ