x

Αμερική

Αυξημένος αριθμός τροχαίων το 2021 στην πόλη της Νέας Υόρκης

27 Ιανουαρίου 2022

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Μια από τις χειρότερες χρονιές σε ανθρώπινες απώλειες από τροχαία δυστυχήματα ήταν το 2021 για την πόλη της Νέας Υόρκης, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στην δημοσιότητα ο οργανισμός «Transportation Alternatives». Πρόκειται για μια σειρά στατιστικών που παρουσιάζονται σε ετήσια βάση και αφορούν πολίτες που έχασαν την ζωή τους στην άσφαλτο, εξαιρουμένων όμως των οδηγών ΙΧ.

Ειδικότερα, βάσει αυτών των αριθμών, το 2021 καταγράφηκαν 273 απώλειες σε διάφορα σημεία της Νέας Υόρκης, σηματοδοτώντας μια εφιαλτική αύξηση της τάξεως του 33% σε σχέση με τα αντίστοιχα συμβάντα που είχαν καταγραφεί το 2018, που θεωρείτο και η χρονιά-ορόσημο με τα λιγότερα τροχαία δυστυχήματα. Παράλληλα, με αυτούς τους αδόκητους θανάτους το 2021 αποκτά μια αρνητική πρωτιά, με βάση όλα τα στοιχεία που έχουν καταγραφεί από το 2013. Εξ αυτών των 273 θανάτων, οι 124 αφορούν πεζούς, οι 50 μοτοσικλετιστές, οι 18 ποδηλάτες και οι 15 επιβαίνοντες σε πατίνια ή ηλεκτρικά ποδήλατα.

Αναφορικά με τις περιοχές που καταγράφηκαν τα περισσότερα από αυτά τα συμβάντα, στην χειρότερη μοίρα βρίσκεται η 31η Δημοτική Περιφέρεια στο Κουίνς (σ.σ. περιοχή Φαρ Ροκαγουέι), η οποία μετρά 11 νεκρούς, ενώ ακολουθούν οι Περιφέρειες 33 και 43 (Μπρούκλιν), όπως επίσης και η Περιφέρεια 30 (Στάτεν Αϊλαντ), οι οποίες είχαν από 10.

Παράλληλα, από το Κουίνς, η Περιφέρεια 26, στην οποία ανήκουν περιοχές με πολλούς ομογενείς, όπως το Λονγκ Αϊλαντ Σίτυ και η Νότια Αστόρια, είχαν 7 νεκρούς, όπως και η Περιφέρεια 34, ενώ από έξι είχαν οι Περιφέρειες 30, 32 και 19.

Σε κάθε περίπτωση, ο Οργανισμός «Transportation Alternatives» επιχειρεί να ασκήσει πιέσεις, τόσο σε δημοτικό όσο και πολιτειακό επίπεδο, προκειμένου να ληφθούν μέτρα προς όφελος της εναλλακτικής μετακίνησης και με κατεύθυνση την κυκλοφοριακή αποσυμφόρηση. Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Νέας Υόρκης, Ερικ Ανταμς (Eric Adams) έχει δεσμευτεί πως τα συνεργεία του Δήμου θα προχωρήσουν στις απαραίτητες παρεμβάσεις και εργασίες βελτίωσης σε 1000 περίπου διασταυρώσεις της πόλης, όπου παρατηρούνται και τα σοβαρότερα προβλήματα, ενώ θα επισκευαστούν και τα προστατευτικά στηθαία μπροστά από τους ποδηλατοδρόμους, ιδίως σε πολυσύχναστους δρόμους όπου εγκυμονεί ο κίνδυνος ατυχημάτων.

Σύμφωνα με την «Queens Post», το Τμήμα Συγκοινωνιών της Νέας Υόρκης έχει εκπονήσει ένα πενταετές πλάνο, κατά το οποίο θα προστεθούν 250 μίλια λεωφορειολωρίδων και 150 μίλια ποδηλατοδρόμων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ο στόχος της εταιρείας Κορρές για τη διείσδυση του brand στους Millennials της αγοράς των ΗΠΑ, μετά τη στρατηγική συμφωνία που έκανε με την Morgan Stanley, ήδη από τον Νοέμβριο του 2017, προωθώντας περαιτέρω την παρουσία της στις διεθνείς αγορές, πέτυχε στο έπακρο με τη δημιουργία ενός νέου καταστήματος 750 τετραγωνικών ποδιών.

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Πολιτισμός

Η πρωτοεμφανιζόμενη συγγραφέας Μαρίνα Πλούμπη, μας χάρισε φέτος ένα παιδικό βιβλίο ξεχωριστό και μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα.

Γενικά Νέα

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Με κατάνυξη και ευλάβεια ξεκίνησαν οι ακολουθίες του Πάσχα στον Ιερό Ναό Αγ.

ΑΠΟΨΕΙΣ

Η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία δημιούργησε άλλο ένα θέμα διχασμού της ελληνικής κοινής γνώμης, κοντά στα τόσα που είχαν δημιουργηθεί τα προηγούμενα χρόνια (οικονομική κρίση, πανδημία, εμβόλια).

ΒΙΝΤΕΟ

Δύο διασωληνωμένοι από τη φωτιά στο Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ. Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η φωτιά που ξέσπασε πριν τις 3 το μεσημέρι στο κτίριο όπου στεγάζεται το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, επί της οδού Αριστοτέλους 27 στο κέντρο της πόλης.

«Αποστολή…», η νέα σειρά ταξιδιωτικού ντοκιμαντέρ του «Ε.Κ.» με την Κλέλια Χαρίση (Trailer)

Κάθε Σαββατοκύριακο ο «Εθνικός Κήρυκας» και η Κλέλια Χαρίση θα έχουν .

Συμπλήρωσε τη διεύθυνση του e-mail σου για να γίνεις συνδρομητής

Συμπληρώστε το email σας για να εγγραφείτε - π.χ. abc@xyz.com

Μπορείς να διαγραφείς όποτε το θελήσεις χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο στο δελτίο τύπου μας