x

Έχετε συμπληρώσει το όριο δωρεάν άρθρων για αυτόν τον μήνα.
Αποκτήστε απεριόριστη πρόσβαση στα καλύτερα της ανεξάρτητης ελληνικής δημοσιογραφίας ξεκινώντας από $ 1/εβδομάδα.

 

Σχόλιο Α. Η. Διαματάρη

Αναγκαία η λαϊκή ηγεσία για την 25η Μαρτίου στο Οβάλ Γραφείο

Ο Παύλος Μαρινάκης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι «δεν θα μεταβεί ο Πρωθυπουργός για την καθιερωμένη εκδήλωση (για την 25η Μαρτίου στον Λευκό Οίκο) στις ΗΠΑ. Δεν είθισται, αλλά έγινε προσπάθεια να πάει, αλλά οι ημερομηνίες δεν συνδυάζονται, δεν κατέστη εφικτό», είπε.

Μακάρι να ήταν εφικτό και να πήγαινε. Να γινόταν μια αρχή. Θα αποτελούσε μια ευκαιρία να συνομιλήσει κατ’ ιδίαν με τον Αμερικανό Πρόεδρο. Να τονιστούν οι δεσμοί αίματος που συνδέουν τις δύο χώρες διαμέσου της Ομογένειας και θα έβαζε τέλος στην μακροχρόνια μεν, λανθασμένη δε, εκπροσώπηση της Ομογένειας και της Ελλάδας στον Λευκό Οίκο από τον Αρχιεπίσκοπο σε μια κορυφαία εθνική επέτειο.

Στις 4 Απριλίου, όπως γίνεται για δεκαετίες, άσχετα από το κόμμα που είναι στην εξουσία, χάρη στις σχέσεις που έχουν δημιουργήσει και στις προσπάθειες που καταβάλλουν οι γνωστοί ομογενείς Αντυ και Μάικ Μανάτος, προσκαλούνται στον Λευκό Οίκο λίγες εκατοντάδες ομογενών από όλη την χώρα, αλλά και από την Ελλάδα και την Κύπρο για να γιορτάσουν την απελευθέρωση της Ελλάδας από τους Τούρκους.

Είναι μια σπουδαία εκδήλωση που διαδραματίζεται στις ιστορικές και επιβλητικές αίθουσες του Λευκού Οίκου.

Η εκδήλωση ξεκινά από το Οβάλ Γραφείο, το γραφείο του Προέδρου, με σύντομη συνάντηση του Προέδρου με τον Αρχιεπίσκοπο, στην οποία θεωρητικά ο Αρχιεπίσκοπος τού παρουσιάζει κάποια κρίσιμα εθνικά θέματα ή μεταφέρει κάποιο μήνυμα της ελληνικής και της κυπριακής κυβέρνησης.

Υπάρχει όμως ένα σοβαρό πρόβλημα: O Αρχιεπίσκοπος, ο εκάστοτε αρχιεπίσκοπος, δεν είναι ο πλέον κατάλληλος γι’ αυτή την αποστολή.

Δεν είναι πολιτικός ηγέτης.

Είναι θρησκευτικός. Αυτή είναι δουλειά λαϊκών ηγετών, και ιδανικά του ηγέτη της Ελλάδας.

Δεν είναι τυχαίο π.χ. ότι στην επέτειο του απελευθερωτικού αγώνα των Ιρλανδών ενάντια στους Βρετανούς δεν εκπροσωπούνται στον Λευκό Οίκο από κάποιον… καρδινάλιο, αλλά από τον εκάστοτε ηγέτη της Ιρλανδίας.

Είναι ένα θέμα το οποίο επισημαίνω για χρόνια, αλλά πλέον έχει ωριμάσει από κάθε άποψη.

Ας ευχηθούμε όπως ο Πρωθυπουργός μπορέσει να συμμετάσχει του χρόνου και αυτό να επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Για χρόνια, το Ισραήλ και το Ιράν διεξάγουν έναν σιωπηρό αγώνα αλληλοεξόντωσης.

Σχόλια

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Αντίλογος

Παρενέβη, διαβάζω, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, για να τεθεί σε διαθεσιμότητα ο δημόσιος υπάλληλος που συνελήφθη για εμπλοκή του στην υπόθεση της 12χρονης στα Σεπόλια.

Εκδηλώσεις

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Μέσα σε ιδιαίτερα συγκινητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Ιουνίου η τελετή αποφοίτησης της 8ης τάξης του Ημερήσιου Ελληνικού Σχολείου “Αργύριος Φάντης” στον Καθεδρικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Μπρούκλιν.

Πολιτισμός

Η πρωτοεμφανιζόμενη συγγραφέας Μαρίνα Πλούμπη, μας χάρισε φέτος ένα παιδικό βιβλίο ξεχωριστό και μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα.

ΒΙΝΤΕΟ