x

Αμερική

Απεβίωσε ο Μυτιληνιός «μπάρμπα Αναστάσης» Μοσχονησίου στη Βοστώνη

ΒΟΣΤΩΝΗ. «Εφυγε» σε ηλικία 93 ετών ο Αναστάσιος Μοσχονησίου, γνωστός ως μπάρμπα Αναστάσης, ο οποίος ήταν αγαπητός από όλους στη Βοστώνη και πιο ξεχωριστά από τους Μυτιληνιούς γιατί ήταν ο άνθρωπος με τη χρυσή καρδιά, που αγαπούσε με πάθος τη γενέτειρά του τη Μυτιλήνη και έκανε τα πάντα για να την βοηθήσει.

Η καταγωγή του ήταν από το χωριό Πάμφιλα, το οποίο απέχει εφτά χιλιόμετρα από την πόλη της Μυτιλήνης, στο οποίο δεσπόζει ο περίφημος ναός της Αγίας Βαρβάρας, για τον οποίον μιλούσε πάντοτε με νοσταλγία και συγκίνηση ο αείμνηστος μπάρμπα-Αναστάσης.

Μετανάστευσε πριν πολλές δεκαετίες στις Ηνωμένες Πολιτείες και συγκεκριμένα στην πολιτεία της Μασαχουσέτης, όπου εργάσθηκε σκληρά για να παράσχει στην σύζυγό του την αείμνηστη Ελένη και τα παιδιά του μία καλή ζωή. Ηταν αφοσιωμένος σύζυγος και στοργικός πατέρας και παππούς.

Ο αείμνηστος πρωτοστάτησε στη δημιουργία και παντοειδή στήριξη του Παλλεσβιακού Συλλόγου Βοστώνης, του οποίου υπήρξε δραστήριο μέλος, καθώς επίσης μέλος του Διοικητικού του Συμβουλίου επί μακρά σειρά ετών αλλά και πρόεδρός του.

Ηταν πάντοτε πρόθυμος και φιλότιμος να βοηθήσει τον Σύλλογο σε όλες τις δραστηριότητές του, καθότι στο παρελθόν ήταν ένας από τους πιο ζωντανούς και δραστήριους συλλόγους της Βοστώνης, με διοργάνωση εκδηλώσεων, χοροεσπερίδων μετά δείπνου, συνεδρίων εδώ και στη Μυτιλήνη.

Ηταν πάντοτε χαμογελαστός και χαρούμενος και η καρδιά του ξεχείλιζε από αγάπη και φιλότιμο για όλους τους ανθρώπους και βοηθούσε όλους όσοι είχαν ανάγκη αθόρυβα και απόρρητα.

Συμμετείχε επίσης ενεργά στη ζωή αρκετών εκκλησιαστικών κοινοτήτων και πρόσφερε τις εθελοντικές του υπηρεσίες στα ετήσια ελληνικά τους φεστιβάλ, ενώ ήταν πιστός και αφοσιωμένος αναγνώστης του «Εθνικού Κήρυκα» επί πολλές δεκαετίες.

Καταλείπει τις θυγατέρες του Ελένη Βισκόσι-Σπίελερ και Βαρβάρα Κασσέρη, τα εγγόνια και δισέγγονά του, συγγενείς και φίλους του εδώ και στη Μυτιλήνη. Λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού η Εξόδιος Ακολουθία και ο ενταφιασμός του έγιναν εν στενώ κύκλω.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Εν μέσω συγκινησιακά φορτισμένου κλίματος, αλλά και μηνυμάτων αισιοδοξίας, τελέστηκαν τα εγκαίνια στο νέο Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου στο Σημείο Μηδέν, παρουσία πλήθους προσκεκλημένων και επισήμων, που πέρασαν για πρώτη φορά την πύλη του εθνικού προσκυνήματος.

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Εκδηλώσεις

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Μέσα σε ιδιαίτερα συγκινητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Ιουνίου η τελετή αποφοίτησης της 8ης τάξης του Ημερήσιου Ελληνικού Σχολείου “Αργύριος Φάντης” στον Καθεδρικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Μπρούκλιν.

Πολιτισμός

Η πρωτοεμφανιζόμενη συγγραφέας Μαρίνα Πλούμπη, μας χάρισε φέτος ένα παιδικό βιβλίο ξεχωριστό και μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα.

Γενικά Νέα

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Με κατάνυξη και ευλάβεια ξεκίνησαν οι ακολουθίες του Πάσχα στον Ιερό Ναό Αγ.

ΒΙΝΤΕΟ

Η φωτιά καίει δασικές εκτάσεις στο Πόρτο Γερμενό και κατευθύνεται προς Μύτικα

ΑΘΗΜΑ. Οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή, καθιστούν εξαιρετικά δύσκολη την κατάσταση στο Πόρτο Γερμενό.

Μηνύματα Μητσοτάκη προς την Αγκυρα από το Ευρωκοινοβούλιο (Βίντεο)

ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ. Μηνύματα προς το εξωτερικό αλλά και το εσωτερικό ακροατήριο εξέπεμψε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με την ομιλία του σήμερα το πρωί από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο Στρασβούργο.

Συμπλήρωσε τη διεύθυνση του e-mail σου για να γίνεις συνδρομητής

Συμπληρώστε το email σας για να εγγραφείτε - π.χ. abc@xyz.com

Μπορείς να διαγραφείς όποτε το θελήσεις χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο στο δελτίο τύπου μας