x

Αμερική

Διαδικτυακή εκδήλωση Study in Greece Virtual Fair

21 Ιανουαρίου 2022

ΑΘΗΝΑ. Με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Εκπαίδευσης στις 24 Ιανουαρίου 2022 διοργανώνεται από τη Γενική Γραμματεία Ανώτατης Εκπαίδευσης του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και τη Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας του υπουργείου Εξωτερικών διαδικτυακή εκδήλωση με τον τίτλο «Study in Greece Virtual Fair: Διευρύνοντας τις Γέφυρες ανάμεσα στα ελληνικά και τα αμερικανικά πανεπιστήμια» με σκοπό την ανάδειξη της εξωστρέφειας των ελληνικών πανεπιστημίων.

Στην εκδήλωση θα παρουσιαστούν καλές πρακτικές συνεργασίας ελληνικών και αμερικανικών πανεπιστημίων, τα δίκτυα Ελλήνων ακαδημαϊκών και επιστημόνων στις ΗΠΑ, καθώς και οι δυνατότητες υποτροφιών και τα προγράμματα ανταλλαγής. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα παρουσιαστεί η Εικονική Εκθεση Study in Greece Virtual Fair, η οποία βασίζεται σε ένα ψηφιακό τρισδιάστατο περιβάλλον μέσα στο οποίο τα ελληνικά πανεπιστήμια θα παρέχουν πληροφορίες για τα διεθνή τους προγράμματα μέσα από τα δικά τους εικονικά περίπτερα. Η εικονική έκθεση θα είναι διαθέσιμη καθ’ όλη τη διάρκεια του 2022 και θα είναι προσβάσιμη στον Σύνδεσμο https://event.lansera.io/SiG-VF/home

Στην εκδήλωση θα παρουσιαστεί το Διεθνές Ακαδημαϊκό Πρόγραμμα Συνεργασίας, προϊόν συνέργειας του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και του Ινστιτούτου Διεθνούς Εκπαίδευσης που έχει στόχο την ανάπτυξη συνεργασιών μεταξύ των αμερικανικών και ελληνικών πανεπιστημίων. Θα παρουσιαστούν επίσης οι νέες υπηρεσίες και λειτουργίες της πλατφόρμας Study in Greece, η οποία αποτελεί ένα χρήσιμο εργαλείο για την προώθηση των διεθνών συνεργασιών των ελληνικών πανεπιστημίων.

Χαιρετισμό, μεταξύ άλλων, θα απευθύνουν η Νίκη Κεραμέως, υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, ο Χρίστος Δήμας, υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, ο Ιωάννης Χρυσουλάκης, γενικός γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας του υπουργείου Εξωτερικών και ο Απόστολος Δημητρόπουλος, γενικός γραμματέας Ανώτατης Εκπαίδευσης του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων. Στην εκδήλωση θα συμμετέχουν εκπρόσωποι πρεσβειών, ακαδημαϊκοί, εκπρόσωποι των πανεπιστημίων από την Ελλάδα και τις ΗΠΑ, εκπρόσωποι των Δικτύων των Ελλήνων επιστημόνων κ.ά.

Η διαδικτυακή εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί σε ζωντανή μετάδοση                                            τη Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2022 στις 18:00 ώρα Ελλάδας, στον Σύνδεσμο https://www.youtube.com/watch?v=ORoQiTx2yQo

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΒΟΣΤΩΝΗ. Έπειτα από είκοσι πέντε χρόνια διακοπής πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευής 27 Μαΐου στην ώρα της στις 8:5 το βράδυ η παρθενική πτήση της αεροπορικής εταιρίας Delta, εν μέσω ιαχών, ελληνικών χορών, έπαρσης της Ελληνικής σημαίας, μηνυμάτων και χαιρετισμών, ελληνικών εδεσμάτων και γλυκών και πλήθους ομογενών στο διεθνές αεροδρόμιο Logan της Βοστώνης.

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Πολιτισμός

Η πρωτοεμφανιζόμενη συγγραφέας Μαρίνα Πλούμπη, μας χάρισε φέτος ένα παιδικό βιβλίο ξεχωριστό και μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα.

Γενικά Νέα

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Με κατάνυξη και ευλάβεια ξεκίνησαν οι ακολουθίες του Πάσχα στον Ιερό Ναό Αγ.

ΑΠΟΨΕΙΣ

Η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία δημιούργησε άλλο ένα θέμα διχασμού της ελληνικής κοινής γνώμης, κοντά στα τόσα που είχαν δημιουργηθεί τα προηγούμενα χρόνια (οικονομική κρίση, πανδημία, εμβόλια).

ΒΙΝΤΕΟ

Τα Γεγονότα της Εβδομάδας από τον «Ε.Κ» με την Αννα Σαρηγιάννη

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Η δημοσιογράφος Αννα Σαρηγιάννη στο ειδικό εβδομαδιαίο βιντεομαγκαζίνο, στο οποίο παρουσιάζονται οι σημαντικότερες ειδήσεις της Εβδομάδας όπως τις κατέγραψε ο «Εθνικός Κήρυκας» μέσα από την έντυπη αλλά και την ηλεκτρονική έκδοσή του και την επεξεργάστηκε η συντακτική του ομάδα.

Δύο διασωληνωμένοι από τη φωτιά στο Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ. Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η φωτιά που ξέσπασε πριν τις 3 το μεσημέρι στο κτίριο όπου στεγάζεται το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, επί της οδού Αριστοτέλους 27 στο κέντρο της πόλης.

Συμπλήρωσε τη διεύθυνση του e-mail σου για να γίνεις συνδρομητής

Συμπληρώστε το email σας για να εγγραφείτε - π.χ. abc@xyz.com

Μπορείς να διαγραφείς όποτε το θελήσεις χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο στο δελτίο τύπου μας