x

ΑΠΟΨΕΙΣ

Ενας μεγάλος ηγέτης

Για να ευδοκιμήσει ένας μεγάλος αγώνας χρειάζεται έναν μεγάλο ηγέτη. Εναν ηγέτη ο οποίος θα μπορέσει να εμπνεύσει τον λαό του, να εκφράσει το όνειρο και τις επιθυμίες του να ηγηθεί, πληρώνοντας το όποιο τίμημα χρειαστεί.

Ο Μάρτιν Λούθερ Κινγκ, την μνήμη του οποίου τίμησε χθες η Αμερική, υπήρξε ο μεγάλος ηγέτης των Αφροαμερικανών.

Ηταν αυτός που φυλακίστηκε, που ξυλοκοπήθηκε, που παραβιάστηκαν τα ανθρώπινα δικαιώματά του, αλλά που όμως έμεινε πιστός στο όραμά του για μία ειρηνική επανάσταση για την εξασφάλιση της ισότητας του λαού του.

«Το ηθικό τόξο της Υφηλίου είναι μακρύ, αλλά κλείνει στην πλευρά της δικαιοσύνης», είχε πει.

Πριν 59 χρόνια, στις 28 Αυγούστου 1963, στάθηκε μπροστά στα σκαλοπάτια του μνημείου του Λίνκολν και έβγαλε την ιστορική ομιλία του που πήρε τον τίτλο «Εχω ένα όνειρο». Μια ομιλία που έχει μείνει στην Ιστορία για τη δύναμη της λογικής της, για την πίστη στο δίκαιό του, για την ανωτερότητα της σκέψης του και για το ειρηνικό μήνυμά του για τις σχέσεις των φυλών στις ΗΠΑ.

«100 χρόνια αργότερα, ο Νέγρος δεν είναι ελεύθερος. 100 χρόνια αργότερα η ζωή του Νέγρου βαρύνεται από διακρίσεις. 100 χρόνια αργότερα ο Νέγρος δεν είναι ελεύθερος.

Αλλά είναι κάτι που θέλω να πω στον λαό μας:

Στην διαδικασία να εξασφαλίσουμε την θέση που μας ανήκει δεν πρέπει να ικανοποιήσουμε την δίψα μας για ελευθερία από το ποτήρι της πικρίας και του μίσους».

Υπήρξε όντως ένας μεγάλος ηγέτης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αποτελούν ένα πολύ μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας μας, περίπου το 25%, αλλά επιλέγουν να το αφήσουν απ' έξω, να το περιφρονήσουν.

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Πολιτισμός

Η πρωτοεμφανιζόμενη συγγραφέας Μαρίνα Πλούμπη, μας χάρισε φέτος ένα παιδικό βιβλίο ξεχωριστό και μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα.

Γενικά Νέα

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Με κατάνυξη και ευλάβεια ξεκίνησαν οι ακολουθίες του Πάσχα στον Ιερό Ναό Αγ.

ΑΠΟΨΕΙΣ

Η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία δημιούργησε άλλο ένα θέμα διχασμού της ελληνικής κοινής γνώμης, κοντά στα τόσα που είχαν δημιουργηθεί τα προηγούμενα χρόνια (οικονομική κρίση, πανδημία, εμβόλια).

ΒΙΝΤΕΟ

Τα Γεγονότα της Εβδομάδας από τον «Ε.Κ» με την Αννα Σαρηγιάννη

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Η δημοσιογράφος Αννα Σαρηγιάννη στο ειδικό εβδομαδιαίο βιντεομαγκαζίνο, στο οποίο παρουσιάζονται οι σημαντικότερες ειδήσεις της Εβδομάδας όπως τις κατέγραψε ο «Εθνικός Κήρυκας» μέσα από την έντυπη αλλά και την ηλεκτρονική έκδοσή του και την επεξεργάστηκε η συντακτική του ομάδα.

Δύο διασωληνωμένοι από τη φωτιά στο Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ. Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η φωτιά που ξέσπασε πριν τις 3 το μεσημέρι στο κτίριο όπου στεγάζεται το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, επί της οδού Αριστοτέλους 27 στο κέντρο της πόλης.

Συμπλήρωσε τη διεύθυνση του e-mail σου για να γίνεις συνδρομητής

Συμπληρώστε το email σας για να εγγραφείτε - π.χ. abc@xyz.com

Μπορείς να διαγραφείς όποτε το θελήσεις χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο στο δελτίο τύπου μας