x

Έχετε συμπληρώσει το όριο δωρεάν άρθρων για αυτόν τον μήνα.
Αποκτήστε απεριόριστη πρόσβαση στα καλύτερα της ανεξάρτητης ελληνικής δημοσιογραφίας ξεκινώντας από $ 1/εβδομάδα.

 

Πρακτορικά

Επιασαν πάλι δουλειά οι τυμβωρύχοι

Το πρωί της Τρίτης 16 Απριλίου ένας νεαρός αστυνομικός, ηλικίας 31 χρόνων, έχασε τη ζωή του όταν καταπλακώθηκε στον Πειραιά από τοίχο κτιρίου που κατέρρευσε ενώ γίνονταν εργασίες. Αρχικά, στο άκουσμα της είδησης, σκεφτήκαμε ότι ο αστυνομικός ίσως ήταν διερχόμενος από το σημείο και είχε την ατυχία να περνάει από εκεί την ώρα που κατέρρεε ο τοίχος. Αλλωστε τι άλλη δουλειά να είχε ένας αστυνομικός σε έναν χώρο που γίνονται οικοδομικές εργασίες εκτός βέβαια και αν είχε κληθεί εκεί για κάποιο συμβάν;

Αργότερα μας λύθηκαν οι απορίες. Ο άτυχος νέος στις ώρες που δεν εκτελούσε τα αστυνομικά του καθήκοντα έκανε μεροκάματα στις οικοδομές για να συμπληρώνει το εισόδημά του. Επιασαν αμέσως δουλειά οι συνήθεις τυμβωρύχοι: «αυτή είναι η κατάντια του ελληνικού κράτους», «οι μισθοί που δίνουν στους αστυνομικούς είναι πείνας» κτλ. Εννοείται ότι κατά βάσιν δεν νοιάζονται για τον φουκαρά που έχασε τη ζωή του. Βρήκαν απλά ευκαιρία να εκμεταλλευτούν το θάνατό του. Δεν διαφωνώ βέβαια ότι οι μισθοί στους αστυνομικούς πρέπει να αυξηθούν.

Προφανώς και ο άτυχος 31χρονος δεν πήγε εκεί από χόμπι, πήγε όπως προκύπτει για να συμπληρώνει το μηνιάτικο που έπαιρνε από την Αστυνομία – αν του έφτανε σαφώς και θα πήγαινε για καμιά βόλτα Τρίτη πρωί με λιακάδα στην Αθήνα. Το μείζον πρόβλημα εδώ δεν είναι αυτό. Το πρώτο και βασικό πρόβλημα, αυτό που σκότωσε τον άνθρωπο, είναι ότι δεν τηρούνταν όπως φαίνεται τα μέτρα ασφαλείας, και οι υπεύθυνοι των εργασιών εκεί έχουν ήδη καταλήξει στον εισαγγελέα. Από πληροφορίες φαίνεται ότι οι εργάτες επιχειρούσαν να ρίξουν έναν τοίχο στο κτίριο και χτύπησαν μια κεντρική δοκό.

Πήραν δηλαδή τα σφυριά και χτυπούσαν στον γάμο του καραγκιόζη (προφανώς χωρίς επίβλεψη μηχανικού) με αποτέλεσμα να καταρρεύσει ολόκληρο τμήμα και να σκοτώσει τον 31χρονο. Για αυτά πρέπει να πρωτίστως να φωνάζουμε όλοι. Αν δηλαδή δεν είχε πλακώσει ο τοίχος τον αστυνομικό που έκανε μεροκάματα εκεί, αλλά κάποιον από τους εργάτες που αυτή είναι η βασική δουλειά τους, δεν θα υπήρχε πρόβλημα;

Να είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει και ας αφήσουν οι επαγγελματίες τυμβωρύχοι την οικογένεια του να τον θρηνήσει με την ησυχία της.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μια κυπριακή εφημερίδα το έκανε πρωτοσέλιδο.

Σχόλια

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Εκκλησία

ΒΟΣΤΩΝΗ. Εκλέχτηκε την Παρασκευή 17 Μαΐου 2024 από τη Σύνοδο του Φαναρίου, ο Επίσκοπος Σασίμων Κωνσταντίνος (Μώραλης) Μητροπολίτης Ντένβερ, όπως άλλωστε ήταν αναμενόμενο και όπως είχε εξαγγείλει ο «Ε.

ΑΠΟΨΕΙΣ

Είδε συγχωριανούς του, που τους κρέμασαν στους φανοστάτες της πλατείας της Καλαμάτας.

Πολιτισμός

ΑΘΗΝΑ. Σε μία λαμπρή τελετή με άρωμα Ελλάδας και Γαλλίας παραδόθηκε η Ολυμπιακή Φλόγα το απόγευμα της Παρασκευής στην οικοδέσποινα των φετινών Ολυμπιακών Αγώνων.

ΒΙΝΤΕΟ