x

Σύλλογοι

Ετήσια εκδήλωση απονομής υποτροφιών από την AHEPA – District 6

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Η AHEPA – District 6 διοργάνωσε την ετήσια εκδήλωση απονομής υποτροφιών διαδικτυακά στις 17 Ιανουαρίου 2021.

Ο Μάικ Παπαφώτης (Mike Papaphotes) συντόνισε την εκδήλωση και οι π. Ιωάννης Βλάχος (fr. John Vlahos) και π. Δρ Χρήστος Χρηστάκης (fr. Dr. Christos Christakis) τέλεσαν προσευχή.

Ο Ντέμης Παμπούκης (Demi Pamboukes), φετινός χορηγός της εκδήλωσης, αναφέρθηκε στην ιστορία του «Empire State District 6 (ESD6) Scholarship Foundation» και ανακοίνωσε τους φετινούς υπότροφους.

Ο κυβερνήτης του ESD6, Λου Κάτσος (Lou Katsos), μέγας χορηγός της υποτροφίας «Katsos Family» εις μνήμην των Ιωάννη και Μαρίας Κάτσου (John και Maria Katsos), τίμησε την Αθανασία Μεϊμετέα (Athanasia Meimeteas) ως «2020 Grand Prize Scholarship Winner».

Ο Χρήστος Γκάλλης (Chris Gallis), μέγας χορηγός της υποτροφίας «Gallis Family» εις μνήμην των Γεωργίου και Αντυ Γκάλλη (George και Andy Gallis), τίμησε τον Νικόλα Λύκο (Nicholas Likos) ως «2020 Gallis Family Scholarship Winner».

Ο Τζίμης Κόκοτας (Jimmy Kokotas), μέγας χορηγός της υποτροφίας «Kokotas Family» τίμησε την Στυλιανή Βλάχου (Steliani Vlahos) ως «2020 Kokotas Family Scholarship Winner».

Ο Πήτερ Ραγκούσης (Peter Ragoussis) τίμησε τη Σοφία Καπογιάννη (Sophia Kapogiannis) ως «2020 College/University Student Scholarship Winner», χορηγοί της οποίας ήταν το Delphi Chapter 25, το Hermes Chapter 186 και ο Γιώργος Παππής (George Pappis).

O Ανδρέας Χρήστου (Andreas Christou) μίλησε ως πρώην υπότροφος «ESD6 Scholarship Award Winner» και πρώην ύπατος πρόεδρος των «Sons of Pericles» και ο Ανδρέας Ζαχαριάδης (Αndrew Zachariades) ως μέλος και πρώην ύπατος πρόεδρος Δ.Σ. Ύπατου Συμβουλίου της AHEPA. Κεντρικός ομιλητής με θέμα «ΑΧΕΠΑ και Παιδεία» ήταν ο ύπατος αντιπρόεδρος της AHEPA, Τζίμης Κόκοτας (Jimmy Kokotas).

Ο πρόεδρος Chapter#405 New Rochelle, Χάρης Α. Φωτιάδης, δήλωσε στον «Ε.Κ.»: «Είναι μεγάλη χαρά που μεταλαμπαδεύουμε τα ελληνικά ιδανικά και τις αξίες της παιδείας, της δημοκρατίας και της υπευθυνότητας ως πολίτες! Τιμάμε τους φοιτητές που αντανακλούν τα υψηλά ιδανικά και είναι οι μελλοντικοί ηγέτες».

Σημειωτέον, μέλη της Διαρκούς Επιτροπής Προγράμματος Υποτροφιών είναι οι Μ. Παπαφώτης (πρόεδρος-Διευθυντής Παιδείας), Π. Ραγκούσης (αντιπρόεδρος), Ντ. Παμπούκης (γραμματέας), Κ. Γκάλλης (ταμίας), Τζίμης Δημητριάδης (Jimmy Demetriades), Χ. Α. Φωτιάδης (μέλη) και Γιώργος Δημόπουλος (George Demopoulos – ισόβιος τιμώμενος). Το ESD6 συναποτελούν οι Λ. Κάτσος (κυβερνήτης), Ντην Μόσκος (Dean Moskos, αντικυβερνήτης), Κρις Παππής (Chris Pappis, γραμματέας) και Π. Ραγκούσης (ταμίας).

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

NΕΑ ΥΟΡΚΗ. Τη σημασία της ευρείας τηλεδιάσκεψης με τον υπουργό Εσωτερικών, Μάκη Βορίδη, η οποία πραγματοποιήθηκε το πρωί του Σαββάτου, 3 Δεκεμβρίου, με τη συμμετοχή εκπροσώπων από 30 δευτεροβάθμια σωματεία από ΗΠΑ και Καναδά, εξέφρασε, μιλώντας στον «Εθνικό Κήρυκα» («Ε.

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Αντίλογος

Παρενέβη, διαβάζω, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, για να τεθεί σε διαθεσιμότητα ο δημόσιος υπάλληλος που συνελήφθη για εμπλοκή του στην υπόθεση της 12χρονης στα Σεπόλια.

Εκδηλώσεις

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Μέσα σε ιδιαίτερα συγκινητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Ιουνίου η τελετή αποφοίτησης της 8ης τάξης του Ημερήσιου Ελληνικού Σχολείου “Αργύριος Φάντης” στον Καθεδρικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Μπρούκλιν.

Πολιτισμός

Η πρωτοεμφανιζόμενη συγγραφέας Μαρίνα Πλούμπη, μας χάρισε φέτος ένα παιδικό βιβλίο ξεχωριστό και μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα.

ΒΙΝΤΕΟ

Επέστρεψε στις ΗΠΑ η Μπρίτνεϊ Γκράινερ

ΣΑΝ ΑΝΤΟΝΙΟ. Η Μπρίτνεϊ Γκράινερ επέστρεψε στις Ηνωμένες Πολιτείες νωρίς το πρωί της Παρασκευής, σχεδόν 10 μήνες αφότου η κράτηση της σταρ του μπάσκετ στη Ρωσία την έκανε την πιο προβεβλημένη Αμερικανίδα που φυλακίστηκε στο εξωτερικό, προκαλώντας πολιτική θύελλα.

Στα γαλανόλευκα το Χρηματιστήριο Νέας Υόρκης για την «Ημέρα Ελλάδος-Αμερικής» (Βίντεο)

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Στα γαλανόλευκα ντύθηκε το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης (NYSE) για να τιμήσει την «Ημέρα Ελλάδος-Αμερικής», που διοργανώθηκε σε ειδική τελετή προς τιμήν της χώρας μας σε συνεργασία με την Capital Link στην Νέα Υόρκη.

Συμπλήρωσε τη διεύθυνση του e-mail σου για να γίνεις συνδρομητής

Συμπληρώστε το email σας για να εγγραφείτε - π.χ. abc@xyz.com

Μπορείς να διαγραφείς όποτε το θελήσεις χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο στο δελτίο τύπου μας