x

Έχετε συμπληρώσει το όριο δωρεάν άρθρων για αυτόν τον μήνα.
Αποκτήστε απεριόριστη πρόσβαση στα καλύτερα της ανεξάρτητης ελληνικής δημοσιογραφίας ξεκινώντας από $ 1/εβδομάδα.

ΑΠΟΨΕΙΣ

Γιατί δεν το λέγατε νωρίτερα;

Εδώ κάποιοι βρήκαν ότι φταίει ο Μητσοτάκης για τα πέναλτι που παίρνει ο Παναθηναϊκός με τον Ολυμπιακό δεν θα έβρισκαν φταίξιμο στην υπόθεση του παπα-Αντώνη από την «Κιβωτό του Κόσμου»; Το ήξεραν, λέει, από το καλοκαίρι στην κυβέρνηση τι συνέβαινε στην «Κιβωτό» και δεν το έλεγαν. Να ξεκαθαρίσουμε μερικά πράγματα. Η Ελλάδα ως γνωστό εδώ και περίπου πέντε δεκαετίες έχει καθαρά δημοκρατικό πολίτευμα, στο οποίο τηρείται η διάκριση των εξουσιών. Κατανοώ ότι οι σύντροφοι που επιτίθενται στην κυβέρνηση ομνύουν σε πολιτεύματα στα οποία δεν υπάρχει καμιά απολύτως διάκριση αφού υπάρχουν εκεί εξουσιαστές που έχουν βρει το κόλπο με τους αρμούς της εξουσίας (αυτό που ψάχνει να βρει και ο ίδιος ο Αλέξης με τον φίλο του τον Πολάκη και τους λοιπούς της κομπανίας) αποφασίζουν και διατάσσουν.

Στην Ελλάδα όμως δεν είναι δουλειά της κυβέρνησης να παριστάνει και τη δικαστική εξουσία. Και στο κάτω-κάτω ακόμα και αν περιήλθαν σε γνώση της κυβέρνησης καταγγελίες για τον παπα-Αντώνη και την πρεσβυτέρα και αυτές διαβιβάστηκαν στη Δικαιοσύνη, η τελευταία τι έπρεπε να κάνει; Να αρχίσει από την πρώτη ημέρα να μοιράζει ποινές χωρίς να εξετάσει την υπόθεση, χωρίς να συλλέξει στοιχεία; Απλά βέβαια, κάποιοι είδαν και εδώ μια καλή ευκαιρία για αντιπολίτευση – όπως βλέπουν στα πάντα.

Νεολαία

Μια εκδρομή είπε να πάει πριν μερικές ημέρες ένα σχολείο στη Βουλή μόνο που μια μαθήτρια επιχείρησε να μπει στο κτίριο, με τι λέτε; με μαχαίρι και χασίς. Οταν κατάλαβε ότι στην είσοδο γίνεται έλεγχος (προφανώς δεν το ήξερε εξ ου και πήρε μαζί της τα… σύνεργα) προσπάθησε να τα ξεφορτωθεί. Ηταν όμως αργά. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματά του για τη νεολαία του σήμερα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Συνεδρίασε το Εθνικό Συμβούλιο Ασφαλείας της Τουρκίας και ένα από τα θέματά του ήταν και το θέμα των ελληνικών εξοπλισμών, το οποίο, με βάση τις διάφορες ανακοινώσεις υπουργών της και αναλύσεις ειδικών σε τουρκικά ΜΜΕ, φαίνεται να τους ενοχλεί.

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Αντίλογος

Παρενέβη, διαβάζω, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, για να τεθεί σε διαθεσιμότητα ο δημόσιος υπάλληλος που συνελήφθη για εμπλοκή του στην υπόθεση της 12χρονης στα Σεπόλια.

Εκδηλώσεις

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Μέσα σε ιδιαίτερα συγκινητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Ιουνίου η τελετή αποφοίτησης της 8ης τάξης του Ημερήσιου Ελληνικού Σχολείου “Αργύριος Φάντης” στον Καθεδρικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Μπρούκλιν.

Πολιτισμός

Η πρωτοεμφανιζόμενη συγγραφέας Μαρίνα Πλούμπη, μας χάρισε φέτος ένα παιδικό βιβλίο ξεχωριστό και μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα.

ΒΙΝΤΕΟ