x

Γενικά Νέα

Γιατί οι άνθρωποι μετακομίζουν στο Τέξας από τη Νέα Υόρκη;

11 Οκτωβρίου 2021

ΧΙΟΥΣΤΟΝ. ΤΕΞΑΣ. Το Χιούστον του Τέξας είναι η τέταρτη σε μέγεθος πολιτεία της Αμερικής και αναγνωριζόμενη ως η πιο διαφορετική πόλη του Κόσμου. Οι τοπικές αρχές λένε πως άνω των 29 χιλιάδων ατόμων μεταφέρονται κάθε μήνα στο Χιούστον.

Στην περιοχή υπάρχουν 4 Ελληνορθόδοξες εκκλησίες, ελληνικά σχολεία και η Ορθόδοξη Ακαδημία Κωνσταντίνου και Ελένης που έχει από νηπιαγωγείο μέχρι και Πανεπιστήμιο, αλλά και 20 άλλες μη ελληνικές Ορθόδοξες εκκλησίες. Η μόνη διαφορά είναι ότι οι άνθρωποι εδώ συναναστρέφονται στην εκκλησία και όχι στα σπίτια όπως στη Νέα Υόρκη.

Η βοήθεια ενός κτηματομεσίτη είναι πολύτιμη στο Τέξας. Εδώ δεν χρειάζεστε δικηγόρο επειδή η γραφειοκρατία διεξάγεται σε εταιρείες τίτλων.

Η Μαρία Γαλιώτου, κτηματομεσίτρια με 14ετή εμπειρία στο χώρο των ακινήτων, μας μίλησε για τους λόγους που όλο και περισσότεροι προτιμούν το Χιούστον. Το καλό κλίμα, καθώς έχει κατά μέσο όρο 205 ηλιόλουστες ημέρες, η προσιτή στέγαση, η σημαντική ελληνική κοινότητα και γειτονιές με πολλούς χώρους πρασίνου είναι μερικοί από αυτούς. Επιπλέον, η περιοχή του Χιούστον έχει παγκοσμίου φήμης γιατρούς και νοσοκομεία εξαιρετικά καθαρά. Οι γιατροί αφιερώνουν πολύ περισσότερο χρόνο στις επισκέψεις και νοιάζονται προσωπικά για τους ασθενείς τους. Γιατροί έχουν φύγει από τη Νέα Υόρκη και άνοιξαν γραφεία στο Χιούστον γιατί ήταν αγανακτισμένοι από τις ασφάλειες, τα ενοίκια και τη φορολογία.

Υπάρχει απαλλαγή φόρων σε άτομα άνω των 65 ετών. Επίσης, όλοι οι ιδιοκτήτες σπιτιών που δηλώνουν το σπίτι τους ως «αγροικία» (homestead) λαμβάνουν έκπτωση 20% από τους φόρους τους και υπάρχουν εξαιρέσεις για άτομα με ειδικές ανάγκες και βετεράνων. Επιπλέον, δεν υπάρχει προσωπικός φόρος επί των πωλήσεων και όλα τα φάρμακα και τα φαγώσιμα είδη απαλλάσσονται από όλους τους φόρους επί των πωλήσεων. Οι πωλήσεις αυτοκινήτων και πλοίων υπόκεινται μόνο σε κρατικό φόρο επί των πωλήσεων (όχι σε τοπικούς ή δημοτικούς φόρους επί των πωλήσεων). Η διαμονή και τα ξενοδοχεία φορολογούνται με ειδικό κρατικό συντελεστή 6%, αν και οι τοπικές κυβερνήσεις μπορούν να προσθέσουν σε αυτό το ποσό.

Το κόστος ζωής στο Τέξας είναι χαμηλότερο σε σύγκριση με τη Νέα Υόρκη.

Αναμφίβολα το «Μεγάλο μήλο» είναι αρκετά ακριβό όταν πρόκειται για το κόστος ζωής. Σχεδόν κάθε άλλο μέρος θα ήταν φθηνότερο από τη Νέα Υόρκη. Ωστόσο, η ζωή στο Τέξας είναι πολύ φθηνότερη σε σύγκριση με τη Νέα Υόρκη.

Η κ. Γαλιώτου μας έδωσε ένα παράδειγμα, για το κόστος ενός διαμερίσματος στη Νέα Υόρκη. Δύο σπίτια τριών υπνοδωματίων στο Τέξας για το ίδιο χρηματικό ποσό. Οι τιμές των ακινήτων είναι αρκετά χαμηλές στο Τέξας και είναι ένας από τους κορυφαίους παράγοντες που παρασύρουν τους Νεοϋορκέζους. Είτε σκέφτεται κάποιος να νοικιάσει είτε να αγοράσει, το Τέξας είναι πολύ πιο οικονομικό από τη Νέα Υόρκη και θα μπορούσε πραγματικά να απολαύσει έναν πλούσιο τρόπο ζωής στο Τέξας.

Οι οικογένειες Νεοϋορκέζων βρίσκουν πιο εύκολα στο Τέξας κατάλληλα σχολεία για τα παιδιά τους. Χωρίς αμφιβολία, η Νέα Υόρκη έχει μερικά από τα καλύτερα εκπαιδευτικά ιδρύματα, αλλά μερικές φορές έχουν μια τρομακτική εμπειρία όταν προσπαθούν να εντάξουν τα παιδιά τους σε ένα από αυτά. Η απόρριψη αιτήσεων είναι συνηθισμένη στα σχολεία της Νέας Υόρκης και μερικές φορές μπορεί να θεωρηθεί αρκετά προκλητική. Ωστόσο, στο Τέξας μπορεί εύκολα να βρει κάποιος ένα καλό σχολείο για τα παιδιά του.

Ο μικτός αρμονικός κοινοτικός πολιτισμός του Τέξας το καθιστά ένα από τα καλύτερα μέρη για να δημιουργήσει κάποιος μια οικογένεια. Σύμφωνα με την έρευνα, το Τέξας κατατάχθηκε μεταξύ των κορυφαίων 33 καλύτερων Πολιτειών για δημιουργία οικογένειας.

Επίσης, η απασχόληση και οι οικονομικοί παράγοντες είναι ευνοϊκοί στο Τέξας.

Η μετάβαση από τη Νέα Υόρκη στο Τέξας ανησύχησε αρχικά μερικούς, με τις ανησυχίες τους να έχουν να κάνουν κυρίως με την απασχόληση και την οικονομική σταθερότητα. Ωστόσο, το Τέξας έχει προσελκύσει με επιτυχία ταλέντα από όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής και η εύρεση εργασίας δεν αποτελεί πρόβλημα εδώ. Στην πραγματικότητα, η εύρεση εργασίας είναι ένας από τους κορυφαίους λόγους που οι Νεοϋορκέζοι μετακομίζουν στο Τέξας αυτές τις ημέρες.

Μιλώντας για οικονομική σταθερότητα, το Τέξας είναι η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία στις ΗΠΑ. Οι ετήσιες εξαγωγές από το Τέξας είναι πολύ υψηλότερες από τις συνδυασμένες εξαγωγές Καλιφόρνιας και Νέας Υόρκης.

Υπήρχε μια εποχή που μια εταιρεία επενδύσεων έπρεπε να έχει γραφείο στο Μανχάταν και μια εταιρεία τεχνολογίας έπρεπε να βρίσκεται στη Silicon Valley, αλλά αυτές οι μέρες έχουν φύγει, όπως μπορούν να πιστοποιήσουν το Παλμ Μπιτς και το Οστιν. Οπου πηγαίνουν τα χρήματα και οι δουλειές θα πάνε και οι άνθρωποι.

Για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την περιοχή του Χιούστον και άλλες περιοχές του Τέξας, επικοινωνήστε με τη Maria Galiotos στη διεύθυνση: mariagaliotostx@gmail.com και στον αριθμό τηλεφώνου, 281-450-3441.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ως μια ηχηρή απάντηση απέναντι στο μίσος και τη θρησκευτική μισαλλοδοξία χαρακτήρισε, μεταξύ άλλων, τα εγκαίνια του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου στο Σημείο Μηδέν, ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ.

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Εκδηλώσεις

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Μέσα σε ιδιαίτερα συγκινητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Ιουνίου η τελετή αποφοίτησης της 8ης τάξης του Ημερήσιου Ελληνικού Σχολείου “Αργύριος Φάντης” στον Καθεδρικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Μπρούκλιν.

Πολιτισμός

Η πρωτοεμφανιζόμενη συγγραφέας Μαρίνα Πλούμπη, μας χάρισε φέτος ένα παιδικό βιβλίο ξεχωριστό και μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα.

Γενικά Νέα

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Με κατάνυξη και ευλάβεια ξεκίνησαν οι ακολουθίες του Πάσχα στον Ιερό Ναό Αγ.

ΒΙΝΤΕΟ

Η φωτιά καίει δασικές εκτάσεις στο Πόρτο Γερμενό και κατευθύνεται προς Μύτικα

ΑΘΗΜΑ. Οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή, καθιστούν εξαιρετικά δύσκολη την κατάσταση στο Πόρτο Γερμενό.

Μηνύματα Μητσοτάκη προς την Αγκυρα από το Ευρωκοινοβούλιο (Βίντεο)

ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ. Μηνύματα προς το εξωτερικό αλλά και το εσωτερικό ακροατήριο εξέπεμψε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με την ομιλία του σήμερα το πρωί από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο Στρασβούργο.

Συμπλήρωσε τη διεύθυνση του e-mail σου για να γίνεις συνδρομητής

Συμπληρώστε το email σας για να εγγραφείτε - π.χ. abc@xyz.com

Μπορείς να διαγραφείς όποτε το θελήσεις χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο στο δελτίο τύπου μας