x

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Γιορτή εθνικής επετείου στο ελληνικό σχολείο Αγ. Δημητρίου Γιούνιον, Ν. Ιερσέη

01 Νοεμβρίου 2021

ΓΙΟΥΝΙΟΝ, ΝΕΑ ΙΕΡΣΕΗ – Την εθνική επέτειο γιόρτασε το ελληνικό σχολείο του Αγ. Δημητρίου στο Γιούνιον Νέας Ιερσέης, αμέσως μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, την Κυριακή 31 Οκτωβρίου.

Οι μαθητές του σχολείου απήγγειλαν ποιήματα, τραγούδησαν και αναφέρθηκαν στο ιστορικό της ημέρας.

Ο ιερατικός προϊστάμενος της ενορίας, π. Πέτρος Σουριτζίδης, ανέφερε μέσω «Εθνικού Κήρυκα», ότι «τα παιδιά του ελληνικού σχολείου μας, μας έκαναν υπερήφανους και πάλι σήμερα αναγγέλλοντας πατριωτικά ποιήματα για την εθνικοθρησκευτική μας εορτή.

Μας υπενθύμισαν τα μεγαλειώδη ιδανικά για τα οποία πολέμησαν οι πρόγονοί μας και μας άφησαν αυτή την Αγία πνευματική και ηθική κληρονομιά, την αγάπη για την ελευθερία, την πατρίδα και την πίστη μας.

Ευχαριστούμε όλα τα μέλη του ελληνικού μας σχολείου που εργάστηκαν επιμελώς για αυτή την εκδήλωση καθώς και τα παιδιά με τις οικογένειές τους για την λαμπρή σημερινή ημέρα που θα μας μείνει αξέχαστη.

Είθε ο καλός Θεός να ευλογεί το σχολείο μας και όλα τα μέλη του».

Η διευθύντρια, Κατερίνα Μακριδάκη – Ρόμπου, με μαθητές του σχολείου. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση σχολείου Αγ. Δημητρίου. Ευγενική παραχώρηση σχολείο Αγ. Δημητρίου.

Η διευθύντρια, Κατερίνα Μακριδάκη – Ρόμπου, υπογράμμισε: «Με μεγάλη χαρά βλέπω για άλλη μια χρονιά τους μαθητές του σχολείου μας να βροντοφωνάζουν ένα δυνατό ΟΧΙ απέναντι σε κάθε κατακτητή και κάθε μορφή βίας, με τη σημερινή παρουσίασή τους για τη γιορτή της 28ης Οκτωβρίου.

Φέτος, οι συνθήκες μάς επέτρεψαν να κάνουμε τη γιορτή μας εκ του σύνεγγυς, και ο ενθουσιασμός μας είναι απεριόριστος.

Είναι μεγάλη τιμή και χαιρόμαστε που συνεχίζουμε την παράδοση αυτού του σχολείου, να φροντίζουμε οι μαθητές μας να συμμετέχουν στις σχολικές εορτές και να μαθαίνουν για την ιστορία της μητέρας Ελλάδας.

Ηρθα στην Αμερική πριν από 10 χρόνια, και ειλικρινά συγκινούμαι όταν βλέπω ότι τα παιδιά μας παρότι είναι γεννημένα στην Αμερική, εντούτοις, έχουν στην καρδούλα της την Ελλάδα, μαθαίνουν για την ιστορία της, και τιμούν τους ήρωές της.

Οταν ο λαός χάσει την Ιστορία του, χάνει και τη μνήμη του. Είναι αξιέπαινη η δουλειά όλων των δασκάλων και των σχολείων όλων των κοινοτήτων, που φροντίζουν τα παιδιά της Ομογένειας να μορφώνονται και να μαθαίνουν.

Εύχομαι σε όλους τους Ελληνες χρόνια πολλά και του χρόνου να είμαστε πάλι καλά να σηκώσουμε τη σημαία της Ελλάδας μας ψηλά».

Ο πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής, Νίκος Ζαβόλας, ανέφερε: «Οταν είμαστε ενωμένοι δεν μπορεί κανείς να μας κερδίσει.

Αυτό ισχύει και σήμερα στη ζωή μας και στην κοινότητά μας. Μαζί μπορούμε τα πάντα, αρκεί να είμαστε ενωμένοι και να στηρίζουμε θετικά αυτούς που πραγματικά αγωνίζονται για ένα καλύτερο αύριο».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Από την Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου αναμένεται να ξεκινήσουν οι πανομογενειακές συνελεύσεις για τη διοργάνωση της παρέλασης για την 221η επέτειο της Ελληνικής Ανεξαρτησίας, στην 5η Λεωφόρο, όπως αποφάνθηκαν τα μέλη της Επιτροπής Παρέλασης, κατά τη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε αργά το απόγευμα της Δευτέρας, στο Σταθάκειο Πολιτιστικό Κέντρο, στην Αστόρια, υπό την προεδρία του Ελληνοαμερικανού επιχειρηματία, Τζον Κατσιματίδη.

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Πολιτική

NΕΑ ΥΟΡΚΗ. Η κρίση στην Ουκρανία δύσκολα θα φύγει, καθώς πρόκειται για μία αναμέτρηση δύο κοσμοθεωριών που θα μπορούσε να αναστατώσει την Ευρώπη.

Αμερική

ΤΑΜΠΑ, ΦΛΟΡΙΔΑ - Μια μέρα πριν, είχε παραπονεθεί ότι δεν αισθανόταν καλά, γιατί δεν μπορούσε να αναπνεύσει.

Αμερική

Ο χρόνος που πριν λίγο έφυγε, το 2021, πήρε μαζί του και πολλούς ομογενείς άνδρες και γυναίκες στο μεγάλο στερνό ταξίδι που είναι μονόδρομος και δεν έχει γυρισμό.

ΒΙΝΤΕΟ

Ο χιονιάς επισκέφθηκε το κέντρο της Αθήνας (Βίντεο του «Ε.Κ.»)

ΑΘΗΝΑ. Μπορεί η κακοκαιρία «Ελπίς» να προκάλεσε σοβαρά προβλήματα στην πρωτεύουσα της Ελλάδας, η πρωτόγνωρη αυτή επίσκεψη, ωστόσο, του χιονιά χάρισε και όμορφες εικόνες.

«Τι χαζός σκύλας γιος»! Ο Μπάιντεν βρίζει με ανοικτό μικρόφωνo δημοσιογράφο του «Fox News» (Vid)

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. Γκάφα ή ηθελημένο ξέσπασμα; Ο Τζο Μπάιντεν έβρισε χθες Δευτέρα δημοσιογράφο καθώς αποχωρούσε πλήθος εκπροσώπων του Τύπου έπειτα από εκδήλωση στον Λευκό Οίκο.