x

Κοινωνία

Η εναλλακτική στάθμευση στις πλευρές των δρόμων επιστρέφει δυναμικά στη ΝΥ

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. («ΝΥΤ»). Μετά από μια αναστολή δύο και πλέον χρόνων, η πλήρης εναλλακτική στάθμευση στις δύο πλευρές των δρόμων επιστρέφει στη Νέα Υόρκη, απαιτώντας από ορισμένους οδηγούς που παρκάρουν να παίζουν «μουσικές καρέκλες» δύο φορές την εβδομάδα αντί για μία μόνο φορά.

Τουλάχιστον ορισμένοι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων έχουν εκφράσει δυνατά την απογοήτευσή τους, με περισσότερα από 1.700 άτομα να υπογράφουν αίτηση από την Τρίτη για να διατηρηθεί το πρόγραμμα μία φορά την εβδομάδα.

Η αλλαγή εκ νέου σε δύο φορές την εβδομάδα, με ισχύ την Τρίτη, ανακοινώθηκε τον Απρίλιο από τον δήμαρχο Ερικ Ανταμς κατά τη διάρκεια των πρώτων προσπαθειών του να ωθήσει την πόλη προς την επιστροφή στην προπανδημική κανονικότητα. Είπε επίσης ότι η πόλη επενδύει 9 εκατομμύρια δολάρια σε καθαρισμό όλο το χρόνο, συμπεριλαμβανομένης της χρήσης μικρών μηχανικών σαρώθρων σε προστατευμένους ποδηλατόδρομους.

Εκείνη την εποχή, αξιωματούχοι του Τμήματος Υγιεινής δήλωσαν ότι η χαλαρή επιβολή των κανόνων καθαρισμού των δρόμων είχε συνεχιστεί για πάρα πολύ καιρό και ότι η μείωση στο μισό του αριθμού των ημερών που χρειάζονταν να μετακινηθούν τα αυτοκίνητα οδήγησε στο να μη σκουπίζονται σχεδόν καθόλου μερικοί δρόμοι.

Ο πρώην δήμαρχος, Μπιλ ντε Μπλάσιο, διέκοψε τους καθαρισμούς τον Μάρτιο του 2020 όταν οι Νεοϋορκέζοι παραπονέθηκαν ότι έπρεπε να μετακινούν τακτικά τα αυτοκίνητά τους κατά τη διάρκεια των πρώιμων περιορισμών της πανδημίας. Εκείνο τον Ιούνιο, τα αποκατέστησε, αλλά διέταξε καθαρισμούς μόνο μία φορά την εβδομάδα.

Αλλά πάρα πολλοί Νεοϋορκέζοι δεν μπορούσαν να μετακινήσουν καθόλου τα αυτοκίνητά τους, πρόθυμοι να ρισκάρουν την πιθανότητα ενός πρόστιμου $65 μία φορά την εβδομάδα και «μπλοκάροντας την ικανότητα των μηχανικών μας σκουπών να καθαρίζουν τους δρόμους», όπως έγραψε σε email την Τρίτη, ο Βίνσεντ Γκρανιάνι (Vincent Gragnani), εκπρόσωπος του Τμήματος Καθαριότητας.

Η πόλη εξέδωσε 378.552 παραβιάσεις καθαρισμού δρόμων το 2019, το τελευταίο έτος πλήρους επιβολής της εναλλακτικής στάθμευσης, σύμφωνα με τον κ. Γκρανιάνι, με συνολικά έσοδα περίπου 18,5 εκατομμυρίων δολαρίων.

Η επιστροφή στους προπανδημικούς κανόνες σημαίνει ότι ο καθαρισμός των δρόμων θα επιβάλλεται πλήρως καθ’ όλη τη διάρκεια του χρονικού διαστήματος που αναγράφεται στις πινακίδες σε όλη την πόλη — είτε μία ή δύο φορές την εβδομάδα, ανάλογα με τη γειτονιά.

Η συχνότητα καθαρισμού των δρόμων μπορεί να διαφέρει από γειτονιά σε γειτονιά ή ακόμα και από δρόμο σε δρόμο, κάνοντας την αλλαγή την Τρίτη να φαίνεται πιο έντονη σε ορισμένες περιοχές από άλλες. Ενώ οι καθαρισμοί δρόμων δύο φορές την εβδομάδα είναι στάνταρ σε όλο το Μανχάταν και το Μπρονξ, σε άλλα δημοτικά διαμερίσματα εξακολουθεί να γίνεται καθαρισμός μία φορά την εβδομάδα σε ορισμένες περιοχές.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Εκδηλώσεις

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Μέσα σε ιδιαίτερα συγκινητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Ιουνίου η τελετή αποφοίτησης της 8ης τάξης του Ημερήσιου Ελληνικού Σχολείου “Αργύριος Φάντης” στον Καθεδρικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Μπρούκλιν.

Πολιτισμός

Η πρωτοεμφανιζόμενη συγγραφέας Μαρίνα Πλούμπη, μας χάρισε φέτος ένα παιδικό βιβλίο ξεχωριστό και μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα.

Γενικά Νέα

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Με κατάνυξη και ευλάβεια ξεκίνησαν οι ακολουθίες του Πάσχα στον Ιερό Ναό Αγ.

ΒΙΝΤΕΟ

Τα Γεγονότα της Εβδομάδας από τον «Ε.Κ» με την Ειρήνη Ζαχαριάδη

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Η δημοσιογράφος Ειρήνη Ζαχαριάδη στο ειδικό εβδομαδιαίο βιντεομαγκαζίνο, στο οποίο παρουσιάζονται οι σημαντικότερες ειδήσεις της Εβδομάδας όπως τις κατέγραψε ο «Εθνικός Κήρυκας» μέσα από την έντυπη αλλά και την ηλεκτρονική έκδοσή του και τις επεξεργάστηκε η συντακτική του ομάδα.

Συμπλήρωσε τη διεύθυνση του e-mail σου για να γίνεις συνδρομητής

Συμπληρώστε το email σας για να εγγραφείτε - π.χ. abc@xyz.com

Μπορείς να διαγραφείς όποτε το θελήσεις χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο στο δελτίο τύπου μας