x

Έχετε συμπληρώσει το όριο δωρεάν άρθρων για αυτόν τον μήνα.
Αποκτήστε απεριόριστη πρόσβαση στα καλύτερα της ανεξάρτητης ελληνικής δημοσιογραφίας ξεκινώντας από $ 1/εβδομάδα.

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Η Ομογένεια τίμησε την Κάρολιν Μαλόνι

06 Νοεμβρίου 2022

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Τη διαχρονική προσφορά της ομοσπονδιακής βουλευτού, Κάρολιν Μαλόνι (Carolyn Maloney), η μακρά βουλευτική θητεία της οποίας ολοκληρώνεται στο τέλος Δεκεμβρίου, τίμησαν, σε μια ειδική εκδήλωση, σημαίνοντα μέλη της ελληνοαμερικανικής κοινότητας.

Ειδικότερα, πρόκειται για εκδήλωση που διοργανώθηκε στην αίθουσα του Russian Tea Room, στο Μανχάταν, με πρωτοβουλία της ΕΜΚΑ (East Mediterranean Business Culture Alliance – EMBCA) και του προέδρου του Οργανισμού, Ηλία Κάτσου (Louis Katsos), ο οποίος θέλησε να αναγνωρίσει τη συνεισφορά της κ. Μαλόνι στην προώθηση των ελληνικών εθνικών θεμάτων, την αμερικανική κοινωνία και την Πολιτεία της Νέας Υόρκης.

«Το ‘φιλότιμο’ είναι μια ελληνική λέξη που έρχεται στο μυαλό σου, όταν σκέφτεσαι την βουλευτή. Η ετυμολογία του προέρχεται από την λέξη ‘φίλο’, από τη σκοπιά της αγάπης, και την ‘τιμή’. Μεταφράζεται καλύτερα ως ‘η αγάπη για την τιμή’, που σημαίνει να δείχνεις σεβασμό, εκτίμηση και να έχεις την τιμή και τον σεβασμό για αυτούς που το αξίζουν. ‘Αξία’ είναι μια ακόμη λέξη που έρχεται στο μυαλό, για την αξία ενός ανθρώπου και, συγκεκριμένα, της βουλευτού μας. Το φιλότιμό της απαιτεί να κάνουμε αφιέρωση προς τιμήν της, διότι αξίζει και με το παραπάνω τον σεβασμό, τον θαυμασμό και την αγάπη μας», είπε ο κ. Κάτσος, που κάλεσε το κοινό να αναφωνήσουν «άξια, άξια, άξια», προς τιμήν της Κάρολιν Μαλόνι.

Από αριστερά προς τα δεξιά: O Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος, η βουλευτής Κάρολιν Μαλόνι, η κόρη της Βιρτζίνια Μαλόνι, ο Ανδρέας Κατσιματίδης, ο Λούης Κάτσος, η Ευτυχία Πυλαρινού-Πίπερ και η Μαρίνα Μπελέση Κασόρια. Φωτογραφία: Ελένη Σακέλλη

Από την πλευρά της, η φιλέλλην ομοσπονδιακή βουλευτής και διαχρονική σύμμαχος της Ελλάδας και της ελληνοαμερικανικής κοινότητας στο Κογκρέσο, αναφέρθηκε στη στήριξή της προς την Ελλάδα, η οποία ξεκίνησε από την αρχή της θητείας της, το 1992, όταν πρωτοστάτησε στην ίδρυση του «Ελληνικού Συμβουλίου» (Hellenic Caucus) στην Ομοσπονδιακή Βουλή.

Από αριστερά προς τα δεξιά: Ο Σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος, η Μαρίνα Μπελέση Κασόρια, η βουλευτής Κάρολιν Μαλόνι και ο Λου Κάτσος στη δεξίωση. Φωτογραφία: Ελένη Σακέλλη

«Ενα από τα πρώτα πράγματα που έκανα όταν μπήκα στο Κογκρέσο ήταν να ιδρύσω το Ελληνικό Συμβούλιο, διότι ήθελα να ανταποδώσω στην ελληνική κοινότητα. Μια μέρα πήγα στη δουλειά και ήταν πέντε μέλη της ελληνικής Βουλής στο γραφείο μου, διαμαρτυρόμενα για αυτά που έκανε η Τουρκία στην Αμερική, με ψήφους που ήταν επιβλαβείς για την Ελλάδα και ότι θα έπρεπε να δώσουμε διακομματική μάχη για να συγκεντρώσουμε ψήφους και να κατανικήσουμε αυτή τη στάση και είπα ότι πρέπει να οργανωθούμε. Τότε πήγα στον τότε Αρχιεπίσκοπο Ιάκωβο για την πνευματική καθοδήγησή του, ευλόγησε την ιδέα και του άρεσε», τόνισε η κ. Μαλόνι.

Παράλληλα, η Κάρολιν Μαλόνι επανέλαβε την αντίθεσή της στην επικείμενη αναβάθμιση των F-16 στην Τουρκία, εφόσον δεν υπάρχουν οι εγγυήσεις ότι δεν θα χρησιμοποιηθούν εναντίον της Ελλάδας, χαρακτηρίζοντας «μεγάλη νίκη» την υπερψήφιση της τροπολογίας στο κείμενο του αμυντικού προϋπολογισμού της Βουλής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ο Περικλής Ναβάμπ, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της PITCO Foods, μιας κορυφαίας εταιρείας χονδρεμπορίας και διανομής τροφίμων, εντάχθηκε στο Διοικητικό Συμβούλιο του The Hellenic Initiative (THI) (Ελληνική Πρωτοβουλία).

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Αντίλογος

Παρενέβη, διαβάζω, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, για να τεθεί σε διαθεσιμότητα ο δημόσιος υπάλληλος που συνελήφθη για εμπλοκή του στην υπόθεση της 12χρονης στα Σεπόλια.

Εκδηλώσεις

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Μέσα σε ιδιαίτερα συγκινητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Ιουνίου η τελετή αποφοίτησης της 8ης τάξης του Ημερήσιου Ελληνικού Σχολείου “Αργύριος Φάντης” στον Καθεδρικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Μπρούκλιν.

Πολιτισμός

Η πρωτοεμφανιζόμενη συγγραφέας Μαρίνα Πλούμπη, μας χάρισε φέτος ένα παιδικό βιβλίο ξεχωριστό και μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα.

ΒΙΝΤΕΟ