x

Αμερική

Η περιφορά του Επιταφίου στην Αστόρια (Βίντεο και Φωτογραφίες)

23 Απριλίου 2022

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Εν μέσω κατάνυξης και μαζικής προσέλευσης, το ελληνορθόδοξο ποίμνιο της Νέας Υόρκης παρακολούθησε την Ακολουθία της Μεγάλης Παρασκευής, συνοδεύοντας την διαδρομή της πομπής του Ιερού Επιταφίου.

Μετά από μια τριετία κατά την οποία η περιφορά είτε πραγματοποιήθηκε υπό δυσμενείς συνθήκες (2019 και 2021 ), είτε ακυρώθηκε (2020 λόγω πανδημίας), η φετινή Μεγάλη Παρασκευή θύμισε παλαιότερα χρόνια, με τους Ιερούς Ναούς να σφίζουν από κόσμο.

Η Ακολουθία της Μ. Παρασκευής στην Αγία Ειρήνη Χρυσοβαλάντου Αστόριας (Φωτογραφία Ε.Κ./Χ. Αθανασάτος)

Στην συνοικία του Ντίτμαρς, στην Αστόρια, τρεις διαφορετικές ενορίες (Ι.Μ. Αγίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου, Ι.Ν. Αγίας Αικατερίνης και Αγίου Γεωργίου, Καθεδρικός Ι.Ν. ΓΟΧ Αγίας Μαρκέλλας) ακολουθούν μια πανομοιότυπη διαδρομή, με εισερχόμενες μέσω της 23ης Λεωφόρου στην 31η Οδό και στην συνέχεια επιστρέφοντας στην βάση τους μέσω της Λεωφόρου Ντίτμαρς, με τις δυο πρώτες να κινούνται στο πάνω μέρος και την τρίτη στο κάτω.

Η περιφορά του Επιταφίου στην Αγία Ειρήνη Χρυσοβαλάντου Αστόριας (Φωτογραφία Ε.Κ./Χ. Αθανασάτος)

Στην Ι.Μ. Αγίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου, η πομπή εξήλθε λίγο μετά τις 9:30.  Η Αστυνομία είχε λάβει όλα τα απαραίτητα κυκλοφοριακά μέτρα, προκειμένου, αφενός, να μην διαταραχθεί ολοκληρωτικά η κίνηση και αφετέρου να διατηρήσει την ασφάλεια των πιστών που διέρχονταν από τον δρόμο.

Η περιφορά του Επιταφίου στην Αγία Ειρήνη Χρυσοβαλάντου Αστόριας (Φωτογραφία Ε.Κ./Χ. Αθανασάτος)

Φέτος, η πομπή κινήθηκε και στο Ντίτμαρς μέχρι την 36η Οδό, όπου έστριψε προς την 23η Λεωφόρο, για να επιστρέψει στην Ιερά Μονή.

Η πομπή του Επιταφίου στρίβει προς την Λεωφόρο Ντίτμαρς (Φωτογραφία Ε.Κ./Χ. Αθανασάτος)

Μιλώντας στο ποίμνιο, ο Επίσκοπος Ευκαρπίας κ. Ιερόθεος εξέφρασε την ελπίδα ότι η Υφήλιος θα επιστρέψει στην κανονικότητα, μακριά από τον πόλεμο και την πανδημία, ευχόμενος σε όλους Καλή Ανάσταση.

Η Ακολουθία της Μ. Παρασκευής στην Αγία Ειρήνη Χρυσοβαλάντου Αστόριας (Φωτογραφία Ε.Κ./Χ. Αθανασάτος)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Οι επιλογές των θεμάτων της εβδομάδας που αξίζει να διαβάσετε, όπως αξιολογήθηκαν από τη δημοσιογραφική ομάδα του«Εθνικού Κήρυκα».

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Πολιτισμός

Η πρωτοεμφανιζόμενη συγγραφέας Μαρίνα Πλούμπη, μας χάρισε φέτος ένα παιδικό βιβλίο ξεχωριστό και μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα.

Γενικά Νέα

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Με κατάνυξη και ευλάβεια ξεκίνησαν οι ακολουθίες του Πάσχα στον Ιερό Ναό Αγ.

ΑΠΟΨΕΙΣ

Η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία δημιούργησε άλλο ένα θέμα διχασμού της ελληνικής κοινής γνώμης, κοντά στα τόσα που είχαν δημιουργηθεί τα προηγούμενα χρόνια (οικονομική κρίση, πανδημία, εμβόλια).

ΒΙΝΤΕΟ

Τα Γεγονότα της Εβδομάδας από τον «Ε.Κ» με την Αννα Σαρηγιάννη

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Η δημοσιογράφος Αννα Σαρηγιάννη στο ειδικό εβδομαδιαίο βιντεομαγκαζίνο, στο οποίο παρουσιάζονται οι σημαντικότερες ειδήσεις της Εβδομάδας όπως τις κατέγραψε ο «Εθνικός Κήρυκας» μέσα από την έντυπη αλλά και την ηλεκτρονική έκδοσή του και την επεξεργάστηκε η συντακτική του ομάδα.

Δύο διασωληνωμένοι από τη φωτιά στο Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ. Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η φωτιά που ξέσπασε πριν τις 3 το μεσημέρι στο κτίριο όπου στεγάζεται το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, επί της οδού Αριστοτέλους 27 στο κέντρο της πόλης.

Συμπλήρωσε τη διεύθυνση του e-mail σου για να γίνεις συνδρομητής

Συμπληρώστε το email σας για να εγγραφείτε - π.χ. abc@xyz.com

Μπορείς να διαγραφείς όποτε το θελήσεις χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο στο δελτίο τύπου μας