x

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Η πολεοδομία ενέκρινε την πρόταση «Innovation Queens» της Αστόριας

22 Σεπτεμβρίου 2022

ΚΟΥΙΝΣ. ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Η μεγάλη πρόταση «Innovation Queens» της Αστόριας εγκρίθηκε από την Πολεοδομική Επιτροπή την Τετάρτη, δίνοντας την ευκαιρία για ανάπτυξη πέντε μπλοκ και στέλνοντάς την στο Δημοτικό Συμβούλιο για τελική ψηφοφορία.

Η ψηφοφορία 10-3 ήταν η πρώτη επίσημη δοκιμασία που αντιμετώπισε η πρόταση των 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων, μετά από μη δεσμευτικές συστάσεις από τον πρόεδρο του δημοτικού διαμερίσματος του Κουίνς και το κοινοτικό συμβούλιο της Αστόριας – καθώς και οι δύο είχαν πει ότι το έργο έπρεπε να απορριφθεί.

«Θα οδηγήσει σε μια πιο δίκαιη Αστόρια με υψηλότερη ποιότητα ζωής για τους σημερινούς και μελλοντικούς κατοίκους», δήλωσε ο πρόεδρος της Επιτροπής Νταν Γκάροντνικ, (Dan Garodnick) ο οποίος προέτρεψε τους συναδέλφους του να ψηφίσουν ναι.

Με 2.800 νέα διαμερίσματα -συμπεριλαμβανομένων περίπου 700 διαμερισμάτων οικονομικού κόστους- κατανεμημένα σε μια βιομηχανική πλέον περιοχή μεταξύ 37ης Οδού και Northern Boulevard, ο Γκάροντνικ είπε ότι το «Innovation QNS» θα αντιπροσωπεύει το «μεγαλύτερο ιδιωτικά χρηματοδοτούμενο προσιτό στεγαστικό έργο στο Κουίνς εδώ και γενιές».

Ωστόσο, ο Γκάροντνικ αναγνώρισε ότι το έργο «θα μπορούσε να επωφεληθεί από την προηγούμενη, πιο συχνή και πιο ισχυρή προσέγγιση της κοινότητας» – απηχώντας τις επικρίσεις που ασκήθηκαν από ορισμένους στη γειτονιά, συμπεριλαμβανομένου του μέλους του δημοτικού συμβουλίου Τζούλι Βον (Julie Won), που μπορεί τώρα να ελέγξει τη μοίρα του έργου, καθώς κατευθύνεται προς το Συμβούλιο.

Η Βον, της οποίας οι συνάδελφοι πιθανότατα θα υιοθετήσουν τη θέση της για το έργο μόλις το ψηφίσει το Συμβούλιο αυτό το φθινόπωρο, είπε στην «City Limits» τον περασμένο μήνα ότι μπορεί να είναι «πολύ αργά» για να εγκρίνει το έργο, τονίζοντας ότι χρειάζεται ακόμη περισσότερα διαμερίσματα οικονομικά προσιτά σε άτομα που κερδίζουν λιγότερα από $25.000 ετησίως.

Σε μια δήλωση μετά την ψηφοφορία της Τετάρτης, η Βον επέκρινε την απόφαση της Επιτροπής Σχεδιασμού, λέγοντας ότι «επέλεξε να επισημάνει αυτό το σχέδιο χωρίς σημαντική δέσμευση για βαθιά οικονομική ευχέρεια για να καλύψει την ανάγκη της κοινότητας για οικονομικά προσιτή στέγαση».

«Οι εργολάβοι επενδυτές συνεχίζουν να αγνοούν τη φωνή της κοινότητας, επιλέγοντας να προχωρήσουν με ένα έργο που δέχτηκε μεγάλη αντίδραση στα δημοτικά συμβούλια αυτή την άνοιξη και τη συντριπτική αποδοκιμασία από το Queens Community Board 1», είπε η Βον, προσθέτοντας ότι δεν θα συμβιβαζόταν με ένα σχέδιο, όπου λιγότερες από το 50 τοις εκατό των μονάδων είναι προσιτές – σε σύγκριση με το 25 τοις εκατό σύμφωνα με την τρέχουσα πρόταση.

Προηγουμένως, οι επενδυτές είπαν ότι οι προσιτές μονάδες του έργου θα κοστίζουν από $598 ανά μήνα, ενώ τα διαμερίσματα με τιμή αγοράς θα κοστίζουν μεταξύ $2.430 και $5.190 το μήνα. Μετά από διαπραγματεύσεις με τον πρόεδρο του Δημοτικού Διαμερίσματος Ντόνοβαν Ρίτσαρντς (Donovan Richards), οι επενδυτές δήλωσαν τον περασμένο μήνα ότι είχαν δεσμευτεί να αυξήσουν τον αριθμό των μονάδων χαμηλότερης αγοράς και να εμβαθύνουν το επίπεδο προσιτότητάς τους, αλλά δεν παρείχαν λεπτομέρειες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ανατροπές και αλλαγές έφερε ο τελευταίος χρόνος ανάμεσα στους Ελληνες και  Ομογενείς Κροίσους, καθώς κάποιοι έβγαλαν και κάποιοι έχασαν δισεκατομμύρια.

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Εκδηλώσεις

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Μέσα σε ιδιαίτερα συγκινητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Ιουνίου η τελετή αποφοίτησης της 8ης τάξης του Ημερήσιου Ελληνικού Σχολείου “Αργύριος Φάντης” στον Καθεδρικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Μπρούκλιν.

Πολιτισμός

Η πρωτοεμφανιζόμενη συγγραφέας Μαρίνα Πλούμπη, μας χάρισε φέτος ένα παιδικό βιβλίο ξεχωριστό και μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα.

Γενικά Νέα

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Με κατάνυξη και ευλάβεια ξεκίνησαν οι ακολουθίες του Πάσχα στον Ιερό Ναό Αγ.

ΒΙΝΤΕΟ

Το συγκρότημα «Sounds of Cyprus» στους δρόμους του Μανχάταν

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Η Ελενα Χρίστου, ο Πήτερ Δούσκαλης και ο Αλεξ Τασόπουλος πραγματοποίησαν μια συναυλία κυπριακής μουσικής για Νεοϋορκέζους και τουρίστες στο κέντρο του Μεγάλου Μήλου, την Times Square.

«Ταξιδεύω Γρεβενά» – Στη Λίμνη Μαυραναίων (Βίντεο)

ΓΡΕΒΕΝΑ. Το ένατο διαδικτυακό βίντεο της τουριστικής καμπάνιας του Δήμου Γρεβενών με τίτλο «Ταξιδεύω Γρεβενά», παρουσιάζει την πανέμορφη τεχνητή λίμνη της κοινότητας Μαυραναίων, η οποία απέχει μόλις δέκα χιλιόμετρα από την πόλη των Γρεβενών.

Συμπλήρωσε τη διεύθυνση του e-mail σου για να γίνεις συνδρομητής

Συμπληρώστε το email σας για να εγγραφείτε - π.χ. abc@xyz.com

Μπορείς να διαγραφείς όποτε το θελήσεις χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο στο δελτίο τύπου μας