x

Έχετε συμπληρώσει το όριο δωρεάν άρθρων για αυτόν τον μήνα.
Αποκτήστε απεριόριστη πρόσβαση στα καλύτερα της ανεξάρτητης ελληνικής δημοσιογραφίας ξεκινώντας από $ 1/εβδομάδα.

 

Πρακτορικά

Μέγεθος περιφρόνησης

Ηταν δυστυχώς μεγάλο το μέγεθος της περιφρόνησης που επιδείχθηκε για την ελληνική γλώσσα και ελληνικότητα γενικώς στην προχτεσινή τελετή απονομής των πτυχίων του Ελληνικού Κολεγίου και της Θεολογικής Σχολής Βοστώνης. Ούτε ένας δεν φιλοτιμήθηκε έστω για λόγους συμβολικούς να αφιερώσει δυο λεπτά και να μιλήσει στη γλώσσα του Ευαγγελίου, της Εκκλησίας, των Συνόδων, των Πατέρων, του Οικουμενικού Πατριαρχείου, των πρωτοπόρων μας Ελλήνων μεταναστών που ίδρυσαν τη Σχολή με τον τίμιο ιδρώτα τους. Ούτε ένας.

Δεν αναφέρομαι σ’ εκείνους που δεν την γνωρίζουν αν και είναι υψηλόβαθμα διοικητικά στελέχη της Σχολής, καθηγητές, έφοροι και οι λοιποί. Αναφέρομαι σ’ εκείνους που την γνωρίζουν όπως λόγου χάρη με πρώτον τον Αρχιεπίσκοπο Ελπιδοφόρο, τον τιμηθέντα με επίτιμο διδακτορικό καθηγητή Ηλία Πατσαβό, ο οποίος σπούδασε στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, τον Δημήτρη Λογοθέτη πρόεδρο της «Ηγεσίας των 100», τον αντιπρόεδρο της Εφορείας ιερέα Ιωάννη Μαγουλιά, έτσι για να αναφέρω μερικούς.

Βέβαια την κύρια ευθύνη για την ολική απελληνοποίηση, όχι μόνο της Σχολής, αλλά της Αρχιεπισκοπής εν τω συνόλω της, την φέρνει ο Ελπιδοφόρος.

Κι από την άλλη μεριά, η μήτηρ Ελλάς έδωσε δύο εκατομμύρια ευρώ για την προαγωγή της ελληνικής γλώσσας και ελληνικότητας στη Σχολή και καλά έκανε διότι όπως πολλοί πιστέψαμε στην αρχή πίστεψε κι εκείνη τις εξαγγελίες και τα μεγαλόπνοα σχέδια του Ελπιδοφόρου για τη Σχολή και ιδού το κατάντημα. Είμαι βέβαιος πως η Ελλάδα θα ξανασκεφθεί αν πρέπει να επαναλάβει αυτή τη χειρονομία.

Σαν να μην έφτανε αυτό ουδείς, συμπεριλαμβανομένου και του Ελπιδοφόρου, αναφέρθηκε στο Οικουμενικό Πατριαρχείο και στον Πατριάρχη Βαρθολομαίο, έστω σαν μια υπενθύμιση πως τούτη η τοπική Εκκλησία της Αμερικής είναι εκκλησιαστική Επαρχία του Οικουμενικού Θρόνου. Κρίμα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αλλαγή φρουράς στην Κεντρική Υπηρεσία Πληροφοριών (ΚΥΠ).

Σχόλια

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Αντίλογος

Παρενέβη, διαβάζω, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, για να τεθεί σε διαθεσιμότητα ο δημόσιος υπάλληλος που συνελήφθη για εμπλοκή του στην υπόθεση της 12χρονης στα Σεπόλια.

Εκδηλώσεις

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Μέσα σε ιδιαίτερα συγκινητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Ιουνίου η τελετή αποφοίτησης της 8ης τάξης του Ημερήσιου Ελληνικού Σχολείου “Αργύριος Φάντης” στον Καθεδρικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Μπρούκλιν.

Πολιτισμός

Η πρωτοεμφανιζόμενη συγγραφέας Μαρίνα Πλούμπη, μας χάρισε φέτος ένα παιδικό βιβλίο ξεχωριστό και μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα.

ΒΙΝΤΕΟ