x

ΑΠΟΨΕΙΣ

Ο εγωισμός πάνω από το κοινό συμφέρον για τον κ. Μπάιντεν

Στα ύψη οι ανθρωποκτονίες την τελευταία διετία στις ΗΠΑ, στα ύψη ο κίνδυνος να παραλύσει η χώρα λόγω απεργίας των σιδηροδρόμων, στα ύψη οι τιμές στο καλάθι του απλού πολίτη και στα ύψη το πάθος του Αμερικανού προέδρου, Τζόζεφ Ρομπινέτ Μπάιντεν Τζούνιορ να «γονατίσει» τον Πούτιν και την «Αρκούδα».

Οτι σκοτώνεται ο λαός του δεν τον νοιάζει, για το γεγονός ότι στις διαπραγματεύσεις ανάμεσα στους κοινωνικούς εταίρους για νέα σύμβαση εργασίας στις τάξεις των σιδηροδρόμων δεν βγάζουν «λευκό καπνό» επίσης δεν τον ενδιαφέρει, για την ακρίβεια μία από τα ίδια, αλλά για το πώς θα γεμίσει όπλα τους Ουκρανούς προκειμένου να συνεχίσουν τον πόλεμο με τη Ρωσία είναι στη 1η θέση της ατζέντας του.

Είναι απίστευτη η απάθειά του για τα πολύ μεγάλα προβλήματα που μαστίζουν τον απλό Αμερικανό που τα τελευταία δύο χρόνια διακυβέρνησης του κ. Μπάιντεν η μόνη χαρά που έχει πάρει είναι η πρόκριση της ποδοσφαιρικής ομάδας στις 16 καλύτερες ομάδες του Κόσμου!

Ο κ. Μπάιντεν για την εγκληματικότητα στις ΗΠΑ σφυρίζει αδιάφορα, για την ακρίβεια λέει το «ξύλινο» παραμύθι των πολιτικών «θα πάμε καλύτερα», ενώ για τους σιδηροδρομικούς ζητάει τη βοήθεια των Ρεπουμπλικανών και της Βουλής για να βρεθεί λύση. Πάντα στους άλλους ψάχνει τη λύση ο κ. Μπάιντεν. Μόνος του δεν δίνει καμία απολύτως σωστή λύση. Και τώρα τσιγκουνεύεται να δώσει χρήματα, αλλά στον -αρχικά- φιλαράκο του Βολοντίμιρ Ζελένσκι έχει μοιράσει πακτωλό δισεκατομμυρίων. Σε ένα κράτος, την Ουκρανία, που ώθησε ο ίδιος ο κ. Μπάιντεν στην καταστροφή και τώρα ο Ουκρανός Πρόεδρος απαιτεί καθημερινά από τον Αμερικανό Πρόεδρο πολλά λεφτά και όπλα και να χτυπήσει το ΝΑΤΟ τη Ρωσία.

Και τι κάνει ο κ. Μπάιντεν;

Συνεχίζει να δίνει όπλα στους Ουκρανούς και μάλιστα σκέφτεται να τους δώσει νέα όπλα μεγάλους βεληνεκούς για να «χτυπήσουν» τους Ρώσους στα μετόπισθέν τους. «Στύβει» το μυαλό του ο κ. Μπάιντεν για να βοηθήσει τις πολεμικές συγκρούσεις Ουκρανών + ΝΑΤΟ εναντίον της Ρωσίας, αλλά για να «πολεμήσει» την εγκληματικότητα που σκοτώνει τους ανθρώπους του στις ΗΠΑ, ούτε… δάκρυ.

Συνεχίζει να δίνει λεφτά στον Ζελένσκι και στους Ουκρανούς αλλά στους σιδηροδρομικούς δεν δίνει και ζητάει βοήθεια από τους Ρεπουμπλικανούς για να μην βυθιστεί η χώρα στο χάος.

Μα κύριε Μπάιντεν η χώρα είναι μέσα στο χάος που την έχετε ρίξει, γιατί βάζετε τον εγωισμό σας πάνω από το συμφέρον των Αμερικανών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αξιοπρόσεκτη είδηση από την τρέχουσα επικαιρότητα είναι και η απόφαση της γαλλικής κυβέρνησης να παρατείνει το όριο της υποχρεωτικής συνταξιοδότησης από το 62ο στο 64ο έτος της ηλικίας.

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Αντίλογος

Παρενέβη, διαβάζω, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, για να τεθεί σε διαθεσιμότητα ο δημόσιος υπάλληλος που συνελήφθη για εμπλοκή του στην υπόθεση της 12χρονης στα Σεπόλια.

Εκδηλώσεις

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Μέσα σε ιδιαίτερα συγκινητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Ιουνίου η τελετή αποφοίτησης της 8ης τάξης του Ημερήσιου Ελληνικού Σχολείου “Αργύριος Φάντης” στον Καθεδρικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Μπρούκλιν.

Πολιτισμός

Η πρωτοεμφανιζόμενη συγγραφέας Μαρίνα Πλούμπη, μας χάρισε φέτος ένα παιδικό βιβλίο ξεχωριστό και μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα.

ΒΙΝΤΕΟ