x
 

ΑΠΟΨΕΙΣ

«Ο φίλος τον φίλον εν κινδύνοις γιγνώσκει…»

Το γραφείο του γερουσιαστή Μπομπ Μενέντεζ ανακοίνωσε ότι η Εισαγγελία της Νέας Υόρκης διεξάγει έρευνα σε βάρος του.

Μέχρι στιγμής, τουλάχιστον, τόσο το Γραφείο του Εισαγγελέα όσο και το FBI αρνήθηκαν να σχολιάσουν τη φύση και το μέγεθος της έρευνας.

Βέβαια, η έναρξη μιας έρευνας σε βάρος κάποιου δεν σημαίνει τίποτα, πέρα από το ότι οι Αρχές έχουν κάποιες πληροφορίες ή και υποψίες για την διάπραξη αδικήματος.

Επιπλέον, και το κυριότερο, σε καμία περίπτωση δεν καθιστά κάποιον ένοχο η διεξαγωγή έρευνας. Ο κατηγορούμενος είναι αθώος μέχρι αποδείξεως του αντιθέτου.

Κι αυτό δεν αποτελεί μόνο έναν βαθιά εμπεδωμένο νομικό κώδικα. Αποτελεί και έναν κώδικα ηθικής και τρόπου ζωής.

Ωστόσο, είναι αναμενόμενο ότι η έρευνα σε βάρος του γερουσιαστή θα φέρει τα πάνω κάτω στη ζωή του. Στην καλύτερη περίπτωση θα αποσπάσει την προσοχή του. Θα χρειαστεί να ανατρέξει σε ντοκουμέντα, να φρεσκάρει την μνήμη του. Θα πρέπει να προετοιμαστεί για να δώσει απαιτητικές πολύωρες και ψυχοφθόρες καταθέσεις.

Φαίνεται σαν κάποιοι ισχυροί παράγοντες να επιζητούν την εξουδετέρωσή του από την πολιτική σκηνή.

Οχι, δεν πιστεύω ότι μπορεί να έχουν βάλει το χέρι τους οι Τούρκοι, όπως υπαινίσσονται διάφοροι. Αν, λέω αν, κάποιοι έχουν βάλει το χέρι τους αυτοί θα είναι εσωκομματικοί παράγοντες που δεν τον βλέπουν με καλό μάτι, είτε στην Νέα Ιερσέη είτε στην Ουάσιγκτον. Ισως θέλουν χτυπώντας αυτόν να χτυπήσουν και τον γιο του, που διεκδικεί την παλιά του θέση στην Βουλή και που μοιάζει σαν να χτίζεται μια πολιτική δυναστεία Μενέντεζ στην Νέα Ιερσέη και τους ενοχλεί.

Οσο μας αφορά στηρίζουμε και θα στηρίζουμε τον γερουσιαστή με όλες τις δυνάμεις μας μέχρι την τελική αθώωσή του. Πρώτον, γιατί είναι θέμα αρχής. Γιατί όλοι μας είμαστε αθώοι στα μάτια του νόμου μέχρι αποδείξεως του αντιθέτου. Και, δεύτερον, γιατί ποτέ η Ομογένεια και ο Ελληνισμός γενικά δεν είχε σημαντικότερο υποστηρικτή, δεν είχε σημαντικότερο -αποδεδειγμένα- φιλέλληνα από τον Μενέντεζ.

Ως γιος Κουβανών προσφύγων ο ίδιος, κατάλαβε τον πόνο των Κυπρίων προσφύγων και τον κίνδυνο που διατρέχει η Ελλάδα από τον Ερντογάν και από την πανίσχυρη θέση του ως πρόεδρος της Επιτροπής της Γερουσίας αγωνίζεται για την επικράτηση των δημοκρατικών αρχών και αξιών στην εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ και ζητά την εφαρμογή του Διεθνούς Δικαίου.

Η Κοινότητα κ. γερουσιαστά δεν ξεχνά τους φίλους της. Γνωρίζει, ζει και εφαρμόζει την ρήση των αρχαίων προγόνων μας ότι, «Ο φίλος τον φίλον εν κινδύνοις γιγνώσκει…».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ο Αδωνις Γεωργιάδης, ένας από τους κορυφαίους και πιο δημοφιλείς υπουργούς της κυβέρνησης είχε την «τιμητική» του σε θέμα που δημοσιεύτηκε στην πρώτη σελίδα της χθεσινής έντυπης έκδοσης της «New York Times».

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Αντίλογος

Παρενέβη, διαβάζω, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, για να τεθεί σε διαθεσιμότητα ο δημόσιος υπάλληλος που συνελήφθη για εμπλοκή του στην υπόθεση της 12χρονης στα Σεπόλια.

Εκδηλώσεις

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Μέσα σε ιδιαίτερα συγκινητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Ιουνίου η τελετή αποφοίτησης της 8ης τάξης του Ημερήσιου Ελληνικού Σχολείου “Αργύριος Φάντης” στον Καθεδρικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Μπρούκλιν.

Πολιτισμός

Η πρωτοεμφανιζόμενη συγγραφέας Μαρίνα Πλούμπη, μας χάρισε φέτος ένα παιδικό βιβλίο ξεχωριστό και μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα.

ΒΙΝΤΕΟ