x

Αμερική

Ο κορωνοϊός δεν εμπόδισε την πρόοδο των Αθηναίων Φλόριδας

ΤΑΜΠΑ, ΦΛΟΡΙΔΑ – Ο Σύλλογος Αθηναίων Φλόριδας «Αττική», παρά την πανδημία και τον περιορισμό των εκδηλώσεων εξ αιτίας της, κατάφερε να ενισχύσει το ταμείο του, να συνεχίσει το φιλανθρωπικό του έργο, ενώ ετοιμάζεται και πάλι να προσφέρει οικονομική υποστήριξη υπέρ της ελληνικής γλώσσας.

Την επιτυχή της αυτή πορεία, χειροκρότησαν τα μέλη του Συλλόγου κατά την προ ημερών γενική συνέλευση της οργάνωσης, που έγινε στο κτίριο του Ελληνικού Αλληλοβοηθητικού Συνδέσμου (Hellenic Benevolent Association). στο Τάρπον Σπρινγκς.

Η πρόεδρος του Συλλόγου, Ελένη Καρυοφύλλη, είπε ότι στο ταμείο υπάρχουν 11.170.41 δολάρια, ενώ τον προηγούμενο Σεπτέμβριο υπήρχαν 9.928 δολ. Είπε, επίσης, ότι το πικ-νικ που είχε κάνει πέρυσι ο Σύλλογος στο Χάουαρντ Παρκ, παρά την περιορισμένη προσέλευση κόσμου λόγω της πανδημίας και την αύξηση των τιμών στην αγορά, απέδωσε κέρδος 306 δολάρια.

Τόνισε, εξάλλου, ότι το φιλανθρωπικό έργο και οι επιτυχίες του Συλλόγου, οφείλονται, αποκλειστικά, στα μέλη του. «Διαφορετικά, δεν θα μπορούσαμε ούτε το σημερινό ταμείο να έχουμε, ούτε να βοηθάμε», τόνισε.

H πρόεδρος του Συλλόγου Αθηναίων Φλόριδας, “Αττική”, Ελένη Καρυοφύλλη, επαινεί τη συμπαράσταση των μελών.
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: “Ε.Κ.”/ΣΤΑΥΡΟΣ ΜΑΡΜΑΡΙΝΟΣ

Σχετικά, η πρόεδρος των Αθηναίων, είπε ότι τα Χριστούγεννα ο Σύλλογος βοήθησε τρεις οικογένειες, ως συνήθως. Τα Χριστούγεννα και την Ημέρα των Ευχαριστιών, πέρυσι, βοήθησε περισσότερο το ειδικό ταμείο που έχει η κοινότητα του Αγ. Νικολάου του Τάρπον Σπρινγκς, για τα γεύματα σε απόρους τα οποία προσφέρονται κάθε Δευτέρα, με τη φροντίδα του παλαιού κοινοτικού παράγοντα και διευθυντή του Ελληνικού Απογευματινού Σχολείου, Χρήστου Παλαϊδη. Η ίδια η κ. Καρυοφύλλη, προσφέρει για το σκοπό αυτό την εθελοντική εργασία της στο όνομα του Συλλόγου Αθηναίων. Για την υποστήριξη του Συλλόγου, η Κοινότητα έχει στείλει ευχαριστήριες επιστολές.

«Είμαι πολύ χαρούμενη, που μπορεί ο Σύλλογος Αθηναίων να συνεχίζει αυτές τις φιλανθρωπικές εκδηλώσεις», τόνισε.

Για την ετήσια χοροεσπερίδα της οργάνωσης, που, καλώς εχόντων των πραγμάτων θα μπορούσε να γίνει στις 9 Φεβρουαρίου, η γενική συνέλευση αποφάσισε να ακυρωθεί για φέτος, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού. Σχετικά, η κ. Καρυοφύλλη, αναφέρθηκε στην περιορισμένη προσέλευση κόσμου στις εκδηλώσεις, τις μεγάλες πιθανότητες μετάδοσης του ιού και στα έξοδα που συνεπάγεται η οργάνωση μιας τέτοιας χοροεσπερίδας.

Αντί της χοροεσπερίδας, η πρόεδρος του Συλλόγου ζήτησε τη βοήθεια όλων να επιτύχει το πικ-νικ της Καθαρής Δευτέρας, στις 7 Μαρτίου, στο Χάουαρντ Παρκ. Για να είναι βεβαία, ή κ. Καρυοφύλλη «έκλεισε» ήδη με την αρμόδια αρχή του Πάρκου, το υπόστεγο 6, που είναι μεγάλο και δίπλα στη θάλασσα και το ζητούν πολλοί.

Τα έσοδα από την πώληση των λαχείων κατά την Καθαρά Δευτέρα, θα διατεθούν για την υποστήριξη όπως κάθε χρόνο, του ελληνικού προγράμματος στο κάμπους του Τάρπον Σπρινγκς, του Σεντ Πίτερσμπουργκ Κόλετζ. Για την υποστήριξη της ελληνικής γλώσσας, ο Σύλλογος θα δώσει χρηματικά βραβεία και σε μαθητές της κοινότητας του Αγ. Νικολάου, όπως είπε η κ. Καρυοφύλλη.

Η κ. Καρυοφύλλη ζήτησε, εξάλλου, να κάνει ο Σύλλογος καλή παρουσία στην ελληνική παρέλαση που θα γίνει για την 25η Μαρτίου 1821 στο Τάρπον Σπρινγκς, την Κυριακή 20 Μαρτίου. «Βοηθήστε το Σύλλογό μας να λάμψει», υπογράμμισε. «Ολοι, με μπλε και άσπρα. Γιατί, όπως ξέρετε, ο Σύλλογος Αθηναίων είναι ο καλύτερα ντυμένος απ’ όλους τους συλλόγους».

Με την ευκαιρία του νέου χρόνου, ο Σύλλογος έκοψε την ίδια μέρα και την πατροπαράδοτη βασιλόπιτα.

Από τις πιο επιτυχημένες εκδηλώσεις του Συλλόγου Αθηναίων είναι οι ετήσιες εκδρομές του. Συνήθως, συμπεριλαμβάνουν μετάβαση και επιστροφή με πούλμαν, θαλάσσια κρουαζιέρα με φαγητό και εφόσον είναι δυνατόν, επισκέψεις σε χώρους με καταστήματα. Αξιοσημείωτο είναι ότι τα μέλη του Συλλόγου πληρώνουν μόνο το μισό εισιτήριο για όλα, επειδή το άλλο μισό καταβάλλει από το ταμείο της η οργάνωση.

Ο Σύλλογος Αθηναίων έχει υποστηρίξει κατά το παρελθόν οικονομικά το Ηuman Resοurces στο University of South Florida (USF) στην Τάμπα, ενώ για πολλά χρόνια υποστηρίζει το Ελληνικό Πρόγραμμα του Αμερικανικού Ιδρύματος για την Ελληνική Γλώσσα και Πολιτισμό (AFGLC) στο κάμπους του Τάρπον Σπρινγκς, του Σεντ Πίτερσμπουργκ Κόλετζ. Οικονομική βοήθεια έχει προσφέρει, επίσης, στο Greek Children’s Fund at All Children’s Hospital του Σεντ Πίτερσμπουργκ, που δημιούργησε, στη Φλόριδα, ο Στάνλεϋ Μάθιους, ιδρυτής του μεγάλου ίδιου οργανισμού στη Ν. Υόρκη/Ν. Ιερσέη. Πρόεδρος του τελευταίου στη Φλόριδα, είναι η Μαίρη-Αν Σαραβάνου.

Μεταξύ άλλων, πέρυσι ο Σύλλογος γιόρτασε την επέτειο της Απελευθέρωσης της Αθήνας από τους Γερμανούς ναζί κατακτητές. Ο εορτασμός είχε γίνει με πικ-νικ στο Χάουαρντ Παρκ. Η επέτειος εορταζόταν τις προηγούμενες χρονιές με χοροεσπερίδα, την οποία οι Αθηναίοι απέφυγαν πέρυσι, λόγω των κινδύνων μολύνσεως από κορωνοϊό. Κατά την περυσινή εκδήλωση, η κ. Καρυοφύλλη είχε κάνει αναφορά στην επέτειο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Στον ιερό ναό των Αγίων Αικατερίνης και Γεωργίου στην Αστόρια πραγματοποιήθηκε, το πρωί της Τετάρτης, 10 Αυγούστου 2022, η Εξόδιος Ακολουθία του αείμνηστου Νικόλαου Μιχαλιού, προεξαρχόντων του ιερατικού προϊσταμένου του Αγίου Δημητρίου Αστόριας, π.

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Εκδηλώσεις

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Μέσα σε ιδιαίτερα συγκινητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Ιουνίου η τελετή αποφοίτησης της 8ης τάξης του Ημερήσιου Ελληνικού Σχολείου “Αργύριος Φάντης” στον Καθεδρικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Μπρούκλιν.

Πολιτισμός

Η πρωτοεμφανιζόμενη συγγραφέας Μαρίνα Πλούμπη, μας χάρισε φέτος ένα παιδικό βιβλίο ξεχωριστό και μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα.

Γενικά Νέα

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Με κατάνυξη και ευλάβεια ξεκίνησαν οι ακολουθίες του Πάσχα στον Ιερό Ναό Αγ.

ΒΙΝΤΕΟ

Κυριάκος: Δεν γνώριζα και δεν θα το επέτρεπα – «Νόμιμη αλλά πολιτικά λάθος η παρακολούθηση»

ΑΘΗΝΑ. «Η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών υποτίμησε την πολιτική διάσταση της συγκεκριμένης υπόθεσης» τόνισε, μεταξύ άλλων, χθες σε τηλεοπτική του δήλωση ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, αναφερόμενος στην υπόθεση της παρακολούθησης του κινητού τηλεφώνου του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκου Ανδρουλάκη, επισημαίνοντας ότι «αυτό που έγινε ήταν λάθος, δεν το γνώριζα και δεν θα το επέτρεπα».

Συμπλήρωσε τη διεύθυνση του e-mail σου για να γίνεις συνδρομητής

Συμπληρώστε το email σας για να εγγραφείτε - π.χ. abc@xyz.com

Μπορείς να διαγραφείς όποτε το θελήσεις χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο στο δελτίο τύπου μας