x

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στον «Ε.Κ.» για την εμπειρία του στο Μπόστον Κόλετζ

ΒΟΣΤΩΝΗ. Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος όπως έγραψε ο «Ε.Κ.» ήταν ο κεντρικός ομιλητής κατά την τελετή της απονομής των πτυχίων στο Boston College (Μπόστον Κόλετζ) της Βοστώνης και την αναγόρευσή του σε επίτιμο διδάκτορα, τη Δευτέρα 23 Μαϊου, ευθύς αμέσως μετά την τελετή μίλησε αποκλειστικά στον «Ε.Κ.» για τη στόχευση της ομιλίας του, αλλά και την εμπειρία του από την τελετή και τη Βοστώνη.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Μητσοτάκης σπούδασε στο Πανεπιστήμιο του Harvard, γνωρίζει καλώς τη Βοστώνη και τρέφει ιδιαίτερη συμπάθεια και εκτίμηση για την πόλη καθότι είναι μία κατ’ εξοχήν πόλη της μόρφωσης και της ακαδημαϊκότητας.

Απαντώντας στην ερώτηση «ποιες οι σκέψεις σας για την σημερινή τελετή εδώ στο Μπόστον Κόλετζ;», ο Ελληνας Πρωθυπουργός είπε πως «ήταν μία πολύ συγκινητική τελετή. Είναι η πρώτη φορά που έχω τη χαρά και την τιμή να απευθύνομαι σε τελετή αποφοίτησης και να αποδέχομαι έναν τέτοιο τιμητικό τίτλο, του επίτιμου διδάκτορα».

Στην επισήμανση πως «η Βοστώνη σάς είναι οικεία αφού μαθητεύσατε εδώ», ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι «η χαρά μου είναι πάρα πολύ μεγάλη κάθε φορά που επιστρέφω στη Βοστώνη, μία πόλη με την οποία με συνδέουν πολύ στενοί δεσμοί».

Συμπλήρωσε ακόμα, πως «και βέβαια χαίρομαι διότι βρίσκομαι σ’ ένα πανεπιστήμιο από το οποίο αποφοίτησε και η σύζυγός μου και ο γιος μου».

Ο Πρωθυπουργός τόνισε πως «ήταν μία ευκαιρία να μιλήσω στους νέους αποφοίτους και να τους θέσω προ των ευθυνών τους ως προς την ανάγκη να έχουν έναν πιο δραστήριο ρόλο και λόγο στον εκσυγχρονισμό της ποιότητας της δημοκρατίας μας».

Ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε ακόμα πως «πάνω απ’ όλα η χαρά είναι μεγάλη διότι κάθε τελετή αποφοίτησης είναι μια μεγάλη γιορτή, πόσο μάλλον εδώ στη Βοστώνη, μία πόλη που είναι ταυτισμένη με την ανώτατη εκπαίδευση, κι έστω για λίγο, γιατί είμαι εδώ για λιγότερο από είκοσι τέσσερις ώρες, ήταν μεγάλη χαρά και τιμή που βρέθηκα εδώ».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ξεκίνησαν επίσημα οι εργασίες της 46ης Κληρικολαϊκής Συνέλευσης στην αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου New York Marriot Marquis.

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Εκδηλώσεις

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Μέσα σε ιδιαίτερα συγκινητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Ιουνίου η τελετή αποφοίτησης της 8ης τάξης του Ημερήσιου Ελληνικού Σχολείου “Αργύριος Φάντης” στον Καθεδρικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Μπρούκλιν.

Πολιτισμός

Η πρωτοεμφανιζόμενη συγγραφέας Μαρίνα Πλούμπη, μας χάρισε φέτος ένα παιδικό βιβλίο ξεχωριστό και μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα.

Γενικά Νέα

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Με κατάνυξη και ευλάβεια ξεκίνησαν οι ακολουθίες του Πάσχα στον Ιερό Ναό Αγ.

ΒΙΝΤΕΟ

Τα Γεγονότα της Εβδομάδας από τον «Ε.Κ» με την Αννα Σαρηγιάννη (Βίντεο)

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Η δημοσιογράφος Αννα Σαρηγιάννη στο ειδικό εβδομαδιαίο βιντεομαγκαζίνο, στο οποίο παρουσιάζονται οι σημαντικότερες ειδήσεις της Εβδομάδας όπως τις κατέγραψε ο «Εθνικός Κήρυκας» μέσα από την έντυπη αλλά και την ηλεκτρονική έκδοσή του και τις επεξεργάστηκε η συντακτική του ομάδα.

Μητσοτάκης: Ανοίγει ξανά τη Δευτέρα η Διώρυγα της Κορίνθου για τρεις μήνες (Βίντεο)

ΑΘΗΝΑ.Η Διώρυγα της Κορίνθου θα ανοίξει ξανά την Δευτέρα για τρεις μήνες για εξυπηρετηθεί η καλοκαιρινή κίνηση, μετά από ενάμιση χρόνο που διήρκεσαν οι εργασίες αποκατάστασης όπως δεσμεύθηκε η κυβέρνηση, τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την επίσκεψή του το απόγευμα στη Διώρυγα της Κορίνθου, όπου εκτελούνται έργα αποκατάστασης.

Συμπλήρωσε τη διεύθυνση του e-mail σου για να γίνεις συνδρομητής

Συμπληρώστε το email σας για να εγγραφείτε - π.χ. abc@xyz.com

Μπορείς να διαγραφείς όποτε το θελήσεις χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο στο δελτίο τύπου μας