x

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Οι απόδημοι της Κ.Ε. του ΠΑΣΟΚ

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Από την Ευρώπη προέρχονται, ως επί το πλείστον, οι απόδημοι που εξελέγησαν στην Κεντρική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ, κατά τη διάρκεια των σχετικών διεργασιών του πρόσφατου συνεδρίου του Κινήματος, που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα.

Ειδικότερα, βάσει της προβλεπόμενης ποσόστωσης, το όργανο της Κεντρικής Επιτροπής, που απαριθμεί συνολικά 301 μέλη, θα πρέπει να περιλαμβάνει και επτά υποψηφίους από τον Απόδημο Ελληνισμό, ανεξάρτητα εάν η τελική τους κατάταξη είναι κάτω από το εκλογικό όριο. Κατ’ αυτόν τον τρόπο, εκλέγονται οι επτά πρώτοι απόδημοι σε σταυρούς, ανεξαρτήτως κατάταξης.

Μεταξύ των επτά υπάρχει κι ένα μέλος του ΠΑΣΟΚ που εξελέγη σύνεδρος από τις εκλογές της Νέας Υόρκης. Ο λόγος για τον Τιμολέοντα Ζιώγκα, ο οποίος ισοψήφησε στους 191 σταυρούς με την Ελευθερία Μπιτζαράκη από τη Γερμανία και θα είναι ο μοναδικός εκπρόσωπος από την Ομογένεια των ΗΠΑ στη νέα σύνθεση της Κεντρικής Επιτροπής.

Ειδικότερα, εξελέγησαν οι Βασίλης Βούλγαρης (Γερμανία – 289 ψήφοι), Ελένη Χρονοπούλου (Βέλγιο – 217 ψήφοι), Λάμπρος Λαμπρογιάννης (Ηνωμένο Βασίλειο – 212 ψήφοι), Νικόλαος Φρονιμάκης (195 ψήφοι), Μαρία Μουρατίδου (Σουηδία – 193 ψήφοι), Τιμολέων Ζιώγκας (ΗΠΑ – 191 ψήφοι) και Ελευθερία Μπιτζαράκη (Γερμανία – 191 ψήφοι).

Σύμφωνα με πληροφορίες, η πλειοψηφία των αποδήμων που εξελέγησαν εντάσσονται στο λεγόμενο «μπλοκ» των προεδρικών, όντας προσκείμενη στον νέο πρόεδρο, Νίκο Ανδρουλάκη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΘΗΝΑ. Μια εκ βαθέων αποκλειστική συνέντευξη παραχώρησε στον «Εθνικό Κήρυκα» ο ομογενής νέος πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Γιώργος Τσούνης, στην οποία έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην καταγωγή του, τους δεσμούς του με τη γενέτειρα, τις σχέσεις των δύο χωρών, τη δύσκολη πολιτική συγκυρία κατά την οποία ανέλαβε τα καθήκοντά του, αλλά και τον διαχρονικό ρόλο της ελληνικής Διασποράς.

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Εκδηλώσεις

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Μέσα σε ιδιαίτερα συγκινητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Ιουνίου η τελετή αποφοίτησης της 8ης τάξης του Ημερήσιου Ελληνικού Σχολείου “Αργύριος Φάντης” στον Καθεδρικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Μπρούκλιν.

Πολιτισμός

Η πρωτοεμφανιζόμενη συγγραφέας Μαρίνα Πλούμπη, μας χάρισε φέτος ένα παιδικό βιβλίο ξεχωριστό και μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα.

Γενικά Νέα

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Με κατάνυξη και ευλάβεια ξεκίνησαν οι ακολουθίες του Πάσχα στον Ιερό Ναό Αγ.

ΒΙΝΤΕΟ

Κυριάκος: Δεν γνώριζα και δεν θα το επέτρεπα – «Νόμιμη αλλά πολιτικά λάθος η παρακολούθηση»

ΑΘΗΝΑ. «Η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών υποτίμησε την πολιτική διάσταση της συγκεκριμένης υπόθεσης» τόνισε, μεταξύ άλλων, χθες σε τηλεοπτική του δήλωση ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, αναφερόμενος στην υπόθεση της παρακολούθησης του κινητού τηλεφώνου του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκου Ανδρουλάκη, επισημαίνοντας ότι «αυτό που έγινε ήταν λάθος, δεν το γνώριζα και δεν θα το επέτρεπα».

Συμπλήρωσε τη διεύθυνση του e-mail σου για να γίνεις συνδρομητής

Συμπληρώστε το email σας για να εγγραφείτε - π.χ. abc@xyz.com

Μπορείς να διαγραφείς όποτε το θελήσεις χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο στο δελτίο τύπου μας