x

Υπόλοιπος Ελληνισμός

Στο νοσοκομείο για αγγειογραφία ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος

03 Νοεμβρίου 2021

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος σύμφωνα με ενημέρωση της Αρχιεπισκοπής, αναμενόταν να εισαχθεί στο νοσοκομείο το απόγευμα της Τετάρτης, 3 Νοεμβρίου, για αγγειογραφία, και αξιολόγηση αν θα παραστεί ανάγκη τοποθέτησης στεντ.

Πληροφορίες του «Ε.Κ.» αναφέρουν ότι αναβάλλεται η αναχώρησή του που είχε ορισθεί για το απόγευμα της Τετάρτης 3 Νοεμβρίου.

Εν τω μεταξύ, νωρίτερα είχε εκδοθεί άλλο ανακοινωθέν το οποίο έλεγε τα εξής: «Διά του παρόντος ανακοινούται ότι, επί τη λήξει της επισκέψεώς Του εις Η.Π.Α. και προ της επιστροφής Του εις την εν Φαναρίω έδραν Του, η Α.Θ. Παναγιότης ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος υπεβλήθη εις ιατρικήν εξέτασιν (τσεκ-απ) εις το Νοσοκομείον ‘Mount Sinai’ της Νέας Υόρκης, τα αποτελέσματα της οποίας ήσαν λίαν ικανοποιητικά, διό και ο Παναγιώτατος αναχωρεί αύριον, Τετάρτην, 3ην Νοεμβρίου 2021, μετά της τιμίας συνοδείας Αυτού, δι’ ιδιωτικού αεροσκάφους, εις την Πόλιν, ως είχεν εξ αρχής προγραμματισθή».

Υπενθυμίζεται ότι ο Πατριάρχης την Κυριακή 24 Οκτωβρίου είχε εισαχθεί σε Νοσοκομείο της Ουάσιγκτον λόγω αδιαθεσίας που αισθάνθηκε από υπερβολική κόπωση, πήρε εξιτήριο τη Δευτέρα το πρωί 25 Οκτωβρίου και συνέχισε κανονικά την Αποστολική του επίσκεψη παντού.

Στις 20 Νοεμβρίου μεταβαίνει στην Ελλάδα όπου θα έχουν προγραμματισθεί από την Εκκλησία της Ελλάδος εκδηλώσεις για την επέτειο των τριάντα χρόνων της Πατριαρχίας του.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ο στόχος της εταιρείας Κορρές για τη διείσδυση του brand στους Millennials της αγοράς των ΗΠΑ, μετά τη στρατηγική συμφωνία που έκανε με την Morgan Stanley, ήδη από τον Νοέμβριο του 2017, προωθώντας περαιτέρω την παρουσία της στις διεθνείς αγορές, πέτυχε στο έπακρο με τη δημιουργία ενός νέου καταστήματος 750 τετραγωνικών ποδιών.

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Πολιτισμός

Η πρωτοεμφανιζόμενη συγγραφέας Μαρίνα Πλούμπη, μας χάρισε φέτος ένα παιδικό βιβλίο ξεχωριστό και μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα.

Γενικά Νέα

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Με κατάνυξη και ευλάβεια ξεκίνησαν οι ακολουθίες του Πάσχα στον Ιερό Ναό Αγ.

ΑΠΟΨΕΙΣ

Η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία δημιούργησε άλλο ένα θέμα διχασμού της ελληνικής κοινής γνώμης, κοντά στα τόσα που είχαν δημιουργηθεί τα προηγούμενα χρόνια (οικονομική κρίση, πανδημία, εμβόλια).

ΒΙΝΤΕΟ

Δύο διασωληνωμένοι από τη φωτιά στο Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ. Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η φωτιά που ξέσπασε πριν τις 3 το μεσημέρι στο κτίριο όπου στεγάζεται το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, επί της οδού Αριστοτέλους 27 στο κέντρο της πόλης.

«Αποστολή…», η νέα σειρά ταξιδιωτικού ντοκιμαντέρ του «Ε.Κ.» με την Κλέλια Χαρίση (Trailer)

Κάθε Σαββατοκύριακο ο «Εθνικός Κήρυκας» και η Κλέλια Χαρίση θα έχουν .

Συμπλήρωσε τη διεύθυνση του e-mail σου για να γίνεις συνδρομητής

Συμπληρώστε το email σας για να εγγραφείτε - π.χ. abc@xyz.com

Μπορείς να διαγραφείς όποτε το θελήσεις χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο στο δελτίο τύπου μας