x

ΑΠΟΨΕΙΣ

Τα κάστανα από τη φωτιά

17 Μαρτίου 2023

Η πολιτική, εκτός από τέχνη του εφικτού είναι και τέχνη της επικοινωνίας. Δεν αρκεί να κάνεις κάτι καλά, πρέπει να δίνεις να το καταλαβαίνει και ο κόσμος, ο λαός, αυτός τον οποίο αφορούν οι πράξεις σου. Οταν πάει δε κάτι στραβά, η ανάγκη να δοθούν εξηγήσεις στον κόσμο και μάλιστα πειστικές είναι ακόμα μεγαλύτερη.

Το κακό βέβαια είναι ότι σε αυτές τις περιπτώσεις η πατάτα είναι καυτή, κανείς δεν θέλει να την πάρει στα χέρια του. Εκεί, όμως, ξεχωρίζουν αυτοί που έχουν θάρρος, δύναμη και ηγετικά χαρακτηριστικά από εκείνους που είτε απλά παριστάνουν ότι τα έχουν, είτε απλά δεν τα έχουν καθόλου. Εγινε ένα φοβερό σιδηροδρομικό δυστύχημα στην Ελλάδα που εκτός από την ανθρώπινη διάσταση, με τον πόνο και τη θλίψη που σκόρπισε, πρωτίστως στους οικείους των θυμάτων, είχε και πολιτική διάσταση.

Ποιους, όμως, βλέπετε στα κανάλια από την κυβέρνηση εδώ και είκοσι περίπου ημέρες να δίνουν μάχη για τα Τέμπη; Να δέχονται την οργή του κόσμου (δικαιολογημένη και αδικαιολόγητη – αδικαιολόγητη εννοώ την προσποιητή όσων απλά τη χρησιμοποιούν για πολιτική εκμετάλλευση); Τους ίδιους και τους ίδιους. Μεγάλοι απόντες κάποιοι δημοφιλείς υπουργοί και βουλευτές που σκέφτηκαν ότι δεν αξίζει τον κόπο να σπαταλήσουν λίγο από το κεφάλαιο της δημοφιλίας τους για να υποστηρίξουν την κυβέρνηση.

Το θέμα των Τεμπών είναι βέβαιο ότι θα τσαλακώσει το προφίλ τους. Είμαστε για τέτοια εν όψει εκλογών; Αυτό έλειπε; Ας βγάλουν άλλοι τα κάστανα από τη φωτιά. Υστερα, η πολλή φθορά της κυβέρνησης και βέβαια του Κυριάκου Μητσοτάκη ίσως τους βολεύει, αφού απώτερος σκοπός τους είναι κάτι πολύ ανώτερο από την επανεκλογή τους (καταλαβαίνετε τι λέω). Εξ ου κάποιοι από αυτούς, την ώρα που τα κάστανα των Τεμπών είναι ακόμα στη φωτιά, προτιμούν τα ταξίδια αναψυχής (στο πλαίσιο δήθεν καθηκόντων τους) στο εξωτερικό.

Πού να μπλέκεις με τα τρένα τέτοια περίοδο. Ας ασχοληθεί ο Αδωνις και ο κάθε Αδωνις.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ανάμεσα σε όλα όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα, με κορυφαίο βέβαια την τραγωδία στα Τέμπη, φαίνεται πως δεν δίνεται η αρμόζουσα προσοχή σε ένα άκρως σημαντικό θέμα, την εκπληκτική ανάπτυξη της Οικονομίας της χώρας.

Σχόλια

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Αντίλογος

Παρενέβη, διαβάζω, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, για να τεθεί σε διαθεσιμότητα ο δημόσιος υπάλληλος που συνελήφθη για εμπλοκή του στην υπόθεση της 12χρονης στα Σεπόλια.

Εκδηλώσεις

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Μέσα σε ιδιαίτερα συγκινητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Ιουνίου η τελετή αποφοίτησης της 8ης τάξης του Ημερήσιου Ελληνικού Σχολείου “Αργύριος Φάντης” στον Καθεδρικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Μπρούκλιν.

Πολιτισμός

Η πρωτοεμφανιζόμενη συγγραφέας Μαρίνα Πλούμπη, μας χάρισε φέτος ένα παιδικό βιβλίο ξεχωριστό και μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα.

ΒΙΝΤΕΟ