x

Έχετε συμπληρώσει το όριο δωρεάν άρθρων για αυτόν τον μήνα.
Αποκτήστε απεριόριστη πρόσβαση στα καλύτερα της ανεξάρτητης ελληνικής δημοσιογραφίας ξεκινώντας από $ 1/εβδομάδα.

 

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Το Δ.Σ. Γεωργόπουλου καταγγέλλει παραβίαση δικαστικής απόφασης

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Στην απόφαση να συνεχίσουν τις διαδικασίες σε όλα τα επίπεδα, προκειμένου να αναλάβουν τον πλήρη έλεγχο της διοίκησης της Ομοσπονδίας, προχώρησαν οι αντιπρόσωποι 35 και πλέον Συλλόγων που συμμετείχαν στη Γενική Συνέλευση που συγκάλεσε το Διοικητικό Συμβούλιο υπό τον Γεώργιο Γεωργόπουλο, στην αίθουσα του Συλλόγου «Μίνως» στην Αστόρια, το βράδυ της Τρίτης.

Την ίδια στιγμή κατά την οποία η Διοικούσα Επιτροπή των πρώην προέδρων, η οποία έχει υπό τη διαχείρισή της το Σταθάκειο Πολιτιστικό Κέντρο, ετοιμαζόταν για την διεξαγωγή συνεδρίου και εκλογές, το μέλος του Δ.Σ. Γεωργόπουλου -και μέλος της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας όπως ορίστηκε πέρυσι τον Ιούνιο- Γεώργιος Μεϊντάσσης, ανέλυσε στους αντιπροσώπους την εν ισχύ δικαστική απόφαση, για την οποία τόνισε ότι δεν δίνει καμία δικαιοδοσία στους πρώην προέδρους να προχωρούν οποιαδήποτε διοικητική διαδικασία.

Το δικόγραφο που παρουσιάστηκε στην Γενική Συνέλευση.

Ειδικότερα, στο έγγραφο που παρουσίασε ο κ. Μεϊντάσσης φαίνεται πως τα αιτήματα της πλευράς Καλαμαρά, προκειμένου α) να κηρυχθούν παράνομες οι εκλογές της 19ης Σεπτεμβρίου 2021, β) να απαγορευτεί στο Διοικητικό Συμβούλιο Γεωργόπουλου να χρησιμοποιεί τίτλους και λογότυπα της Ομοσπονδίας και γ) να αναγνωριστεί η δική τους διοίκηση ως νόμιμη, έχουν απορριφθεί.

«Είπανε ότι οι εκλογές στις 19 Σεπτεμβρίου είναι παράνομες. Τους το απέκλεισαν. Αρα νόμιμες οι εκλογές. Είπαν ότι το Διοικητικό Συμβούλιο είναι οι πρώην πρόεδροι. Τους το απέκλεισε ο δικαστής. Είπαν φέρτε πίσω ό,τι χαρτιά έχετε πάρει από την Ομοσπονδία, τους το απέκλεισε ο δικαστής. Αυτή τη στιγμή, οι κύριοι αυτοί δεν έχουν καμία δικαιοδοσία, ούτε για διήμερο συνέδριο, ούτε για την καταστατική Γενική Συνέλευση, ούτε για εκλογές», ανέφερε ο Γεώργιος Μεϊντάσσης.

Από την πλευρά του, ο Αναστάσιος Καραγκούνης, ο οποίος διατελεί και αντιπρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, διάβασε μια ανακοίνωση, την οποία και συνυπέγραψε ο πρόεδρος Γεώργιος Κίτσιος, βάσει της οποίας η Ομοσπονδία σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να προχωρήσει σε εκλογές, ενώ γίνονται καταγγελίες για έξωθεν πιέσεις στην άσκηση του έργου.

Οι αντιπρόσωποι αμφισβητούν την καταστατικότητα των διεργασιών που επρόκειτο να ξεκινήσει την Τετάρτη η Επιτροπή των Πρώην Προέδρων. Φωτογραφία: «ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ»/ΧΡΙΣΤ. ΑΘΑΝΑΣΑΤΟΣ

«Λόγω των παρεμβολών, απαγορεύσεων και αποκλεισμών που δεχτήκαμε από την ομάδα των πρώην προέδρων ο έλεγχος των σωματείων και των φορέων της Ομοσπονδίας τον οποίο μας αναθέσατε  και αναλάβαμε να κάνουμε δεν ολοκληρώθηκε και είναι ελλιπής. Για τον λόγο αυτό δηλώνουμε ότι η Ομοσπονδία δεν μπορεί να προχωρήσει ούτε σε συνέδριο και εκλογές αλλά ούτε και σε καταστατικές αλλαγές εάν πρώτα δεν ελεγχθούν οι σύλλογοι και οι φορείς που θα πάρουν μέρος σε αυτές  τις διαδικασίες από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας», αναφέρει η ανακοίνωση.

Στη δική του τοποθέτηση, εκ μέρους των Ποντίων του Νόργουολκ, ο Κωνσταντίνος Τσιλφίδης τόνισε πως πλέον μοναδική δίοδος είναι το δίκιο να διεκδικηθεί νομικά, ενώ στη συνέχεια ο Γεώργιος Γεωργόπουλος έθεσε στην κρίση της Γενικής Συνέλευσης το ενδεχόμενο διεξαγωγής εκλογών ή παράτασης της θητείας του παρόντος συμβουλίου, με τους παρευρισκόμενους να επιλέγουν το δεύτερο.

Τέλος, αναμενόταν την Τετάρτη το απόγευμα αντιπροσωπεία του Δ.Σ. να δώσει το «παρών» στον εξωτερικό χώρο του Σταθακείου, προκειμένου να μοιράσει αντίγραφα της δικαστικής απόφασης στους προσερχόμενους για το συνέδριο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΘΗΝΑ. Περισσότερη και όχι λιγότερη Ευρώπη απαιτούν τα προβλήματα των πολιτών προκειμένου να επιλυθούν, λέει μιλώντας στον «Εθνικό Κήρυκα» («Ε.

Σχόλια

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Εκκλησία

ΒΟΣΤΩΝΗ. Εκλέχτηκε την Παρασκευή 17 Μαΐου 2024 από τη Σύνοδο του Φαναρίου, ο Επίσκοπος Σασίμων Κωνσταντίνος (Μώραλης) Μητροπολίτης Ντένβερ, όπως άλλωστε ήταν αναμενόμενο και όπως είχε εξαγγείλει ο «Ε.

ΑΠΟΨΕΙΣ

Είδε συγχωριανούς του, που τους κρέμασαν στους φανοστάτες της πλατείας της Καλαμάτας.

Πολιτισμός

ΑΘΗΝΑ. Σε μία λαμπρή τελετή με άρωμα Ελλάδας και Γαλλίας παραδόθηκε η Ολυμπιακή Φλόγα το απόγευμα της Παρασκευής στην οικοδέσποινα των φετινών Ολυμπιακών Αγώνων.

ΒΙΝΤΕΟ