x

ΑΠΟΨΕΙΣ

Το δίλημμα με τις εκλογές στη Νέα Υόρκη

Αν είστε ένας τυπικός Νεοϋορκέζος είναι πολύ πιθανόν να μην γνωρίζετε ότι την ερχόμενη Τρίτη 2 Νοεμβρίου έχουμε εκλογές για την ανάδειξη δημάρχου στην πόλη της Νέας Υόρκης. Και, επίσης, είναι πολύ πιθανόν να μην γνωρίζετε καν τα ονόματα των υποψηφίων των δύο κομμάτων που διεκδικούν την δημαρχία.

Και αρκετοί, από τους λίγους που θα παρακολούθησαν την τηλεοπτική αναμέτρηση, θα έχουν αποθαρρυνθεί και δεν θα διαθέσουν τον χρόνο να ψηφίσουν.

Αυτό, ωστόσο, εξυπηρετεί τα συμφέροντα των λίγων, των δωρητών και των ομάδων πάνω στους οποίους στηρίζονται οι υποψήφιοι για να εκλεγούν.

Καταρχήν δεν καταλαβαίνω γιατί οι εκλογές στις ΗΠΑ γίνονται τις Τρίτες,  μία εργάσιμη μέρα που πολλοί δυσκολεύονται να βρουν το χρόνο να ψηφίσουν.  Γιατί να μην μεταφερθούν οι εκλογές την Κυριακή, όπως γίνεται π.χ. στην Ευρώπη, για να αυξηθεί η συμμετοχή των ψηφοφόρων στην δημοκρατική αυτή διαδικασία; Αυτό δεν είναι το ζητούμενο ή μήπως όχι;

Εν πάση περιπτώσει προχθές, την Τρίτη το βράδυ, είχαμε την δεύτερη και τελευταία τηλεοπτική αναμέτρηση μεταξύ των υποψηφίων των δύο κομμάτων, του Δημοκρατικού υποψηφίου Ερικ Ανταμς (Eric Adams), με τον Ρεπουμπλικανό Κέρτις Σλίουα (Curtis Sliwa).

Ηταν μία αναμέτρηση που από την αρχή έλαβε προσωπικό χαρακτήρα. Ο ένας, ο Ανταμς, κατηγορούσε τον άλλον ότι έχει στενές σχέσεις με δολοφονικές συμμορίες και ο Σλίουα ότι ο Ανταμς κρύβει τα χρήματά του για να αποφεύγει παιδική διατροφή. Λαμπρά!

Θεωρείται βέβαιο -βάσει των δημοσκοπήσεων- ότι ο Δημοκρατικός υποψήφιος Ανταμς θα κερδίσει τις εκλογές και μάλιστα με μεγάλη διαφορά. Ετσι, ο αντίπαλός του καταφεύγει σε κάθε μέσο στην προσπάθειά του να ανατρέψει τη διαφορά, επιχειρώντας για εβδομάδες να τον ωθήσει σε σημείο που να χάσει τον έλεγχό του. Κάτι που το κατάφερε προχθές.

«Ενεργείς όπως ο ηλικίας τεσσάρων ετών γιος σου», φώναξε ο Ανταμς στον Σλίουα.

«Πώς τολμάς και φέρνεις την οικογένειά μου μέσα σ’ αυτή την ιστορία», απάντησε εξοργισμένος ο Σλίουα.

Αυτά, βέβαια, είναι καλά και χρήσιμα στοιχεία, αλλά δεν απαντούν στα ερωτήματα των κατοίκων της πόλης, δεν εξηγούν πώς θα αντιμετωπίσουν τα προβλήματά της.

Η Νέα Υόρκη τα τελευταία χρόνια, και λόγω του κορωνοϊού, αλλά και λόγω κακής ηγεσίας, έχει αρχίσει και αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα.

Θα ήταν τραγικό αν γλιστρήσει πίσω στην προ Τζουλιάνι εποχή.

Δυστυχώς, κανείς από τους δύο υποψηφίους δεν μας εμπνέει. Το αντίθετο. Είναι κρίμα που αυτοί οι δύο είναι οι επιλογές που έχουμε.

Ομως ας ψηφίσουμε για τον λιγότερο κακό, που φαίνεται να είναι ο πρώην αστυνομικός Ανταμς.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

«Τζορτζ πρέπει να καταλάβεις ότι η Ουκρανία δεν είναι καν μία χώρα.

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Πολιτική

NΕΑ ΥΟΡΚΗ. Η κρίση στην Ουκρανία δύσκολα θα φύγει, καθώς πρόκειται για μία αναμέτρηση δύο κοσμοθεωριών που θα μπορούσε να αναστατώσει την Ευρώπη.

Αμερική

ΤΑΜΠΑ, ΦΛΟΡΙΔΑ - Μια μέρα πριν, είχε παραπονεθεί ότι δεν αισθανόταν καλά, γιατί δεν μπορούσε να αναπνεύσει.

Αμερική

Ο χρόνος που πριν λίγο έφυγε, το 2021, πήρε μαζί του και πολλούς ομογενείς άνδρες και γυναίκες στο μεγάλο στερνό ταξίδι που είναι μονόδρομος και δεν έχει γυρισμό.

ΒΙΝΤΕΟ

Ο χιονιάς επισκέφθηκε το κέντρο της Αθήνας (Βίντεο του «Ε.Κ.»)

ΑΘΗΝΑ. Μπορεί η κακοκαιρία «Ελπίς» να προκάλεσε σοβαρά προβλήματα στην πρωτεύουσα της Ελλάδας, η πρωτόγνωρη αυτή επίσκεψη, ωστόσο, του χιονιά χάρισε και όμορφες εικόνες.

«Τι χαζός σκύλας γιος»! Ο Μπάιντεν βρίζει με ανοικτό μικρόφωνo δημοσιογράφο του «Fox News» (Vid)

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. Γκάφα ή ηθελημένο ξέσπασμα; Ο Τζο Μπάιντεν έβρισε χθες Δευτέρα δημοσιογράφο καθώς αποχωρούσε πλήθος εκπροσώπων του Τύπου έπειτα από εκδήλωση στον Λευκό Οίκο.