x

Έχετε συμπληρώσει το όριο δωρεάν άρθρων για αυτόν τον μήνα.
Αποκτήστε απεριόριστη πρόσβαση στα καλύτερα της ανεξάρτητης ελληνικής δημοσιογραφίας ξεκινώντας από $ 1/εβδομάδα.

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Το κλαμπ του Ολυμπιακού στην Νέα Υόρκη γιόρτασε τα 28 χρόνια του

16 Νοεμβρίου 2022

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Με τα τρόπαια του πρωταθλητή, που κατακτήθηκαν την περασμένη σεζόν από τις ομάδες ποδοσφαίρου και μπάσκετ, το Fan Club Olympiacos New York διοργάνωσε ξανά, μετά από τρία χρόνια, την καθιερωμένη χοροεσπερίδα του στο κέντρο «Laterna», στο Μπεϊσάιντ, το βράδυ του περασμένου Σαββάτου.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου, Θεόδωρος Μενής, ευχαρίστησε άπαντες για την παρουσία τους, στην πρώτη μαζική εκδήλωση μετά από τρία χρόνια, μνημονεύοντας, αρχικά, τα μέλη του Συλλόγου που χάθηκαν κατά την διάρκεια της πανδημίας.

«Κάθε χρόνο μαζευόμαστε για να δούμε ο ένας τον άλλον σε αυτήν την εκδήλωση και τώρα είναι κάποιοι που δεν θα δούμε ξανά. Ολοι τούς ξέραμε και τους αγαπούσαμε, θα μας λείψουν», τόνισε ο κ. Μενής, σε μια συναισθηματικά φορτισμένη αναφορά.

Ο πρόεδρος Θεόδωρος Μενής και ο Γιώργος Τσαμπάς. Φωτογραφία: Ε.Κ./Ελένη Σακέλλη

Ο Σύλλογος των Φίλων του Ολυμπιακού στη Νέα Υόρκη, ο οποίος έχει τα δικαιώματα της Θύρας 7 στην Αμερική, άνοιξε τις πύλες του πριν από 28 χρόνια και μέχρι σήμερα συνεχίζει απρόσκοπτα την λειτουργία του, αποτελώντας ένα «ερυθρόλευκο» σημείο αναφοράς στην άλλη άκρη του Ατλαντικού, δίνοντας, παράλληλα, την δυνατότητα στους ομογενείς φίλους του Ολυμπιακού να γνωρίσουν από κοντά προσωπικότητες της ομάδας, όπως ο Αριελ Ιμπαγάσα, ο Νταβίντ Φουστέρ, ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος και ο Παναγιώτης Κελεσίδης. Στο πλαίσιο αυτό, κατά την διάρκεια της εκδήλωσης, ο κ. Μενής κάλεσε άπαντες να ανανεώσουν τις συνδρομές τους και να στηρίξουν οικονομικά τον Σύλλογο σε αυτήν την συγκυρία.

«Μετά από περίπου τρία χρόνια αποφασίσαμε να προσκαλέσουμε κόσμο ξανά και να κάνουμε μια τέτοια βραδιά, αλλά όχι μόνο όπως στις εκδηλώσεις του παρελθόντος. Τα προηγούμενα χρόνια συγκεντρωνόμασταν για να περάσουμε καλά και να δείξουμε στον κόσμο ότι υπάρχουμε, όχι για να λύσουμε το οικονομικό θέμα του συλλόγου μας. Η αποψινή βραδιά έχει σημαντική οικονομική σημασία για τον Σύλλογό μας, καθώς μετά από τρία χρόνια αντιμετωπίζουμε σοβαρές οικονομικές δυσκολίες», ανέφερε αρχικά, τονίζοντας πως πρέπει να υπάρξει περαιτέρω ενεργοποίηση.

Ο πρόεδρος Θεόδωρος Μενής με τον ιερατικό προϊστάμενο του Τίμιου Σταυρού Γουαϊτστόουν π. Γεώργιο Αναστασίου. Φωτογραφία: Ε.Κ./Ελένη Σακέλλη

«Σας ζητάω ανοικτά να βοηθήσετε. Εάν θέλετε να συνεχίσουμε να έχουμε αυτόν τον χώρο, μια βραδιά σαν αυτή δεν είναι αρκετή. Πρέπει να έρθουμε κοντά, να ανανεώσουμε τις συνδρομές, να συνεισφέρουμε μαζί με τα μέλη του Εκτελεστικού Συμβουλίου, να κάνουμε μίτινγκ και εκλογές, να μην είναι ο μοναδικός πρόεδρος. Είναι τεράστια ευθύνη, αλλά πού θα πάμε χωρίς την υποστήριξη του κόσμου. Γι’ αυτό ζητάω την υποστήριξή σας», είπε ο κ. Μενής, ενώ ο επιχειρηματίας Κώστας Τσαμπάς είπε πως «θα ήταν κρίμα να γκρεμίσουμε ό,τι χτίσαμε για 28 χρόνια».

Στη συνέχεια ακολούθησε γλέντι, αλλά και η καθιερωμένη κλήρωση της λαχειοφόρου, που ανέδειξε νικητές τα νούμερα 932, 248 και 027.

Τα τρόπαια του πρωταθλήματος ποδοσφαίρου και μπάσκετ του Ολυμπιακού ταξίδεψαν στη Νέα Υόρκη για την εκδήλωση. Φωτογραφία: Ε.Κ./Ελένη Σακέλλη

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ο Περικλής Ναβάμπ, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της PITCO Foods, μιας κορυφαίας εταιρείας χονδρεμπορίας και διανομής τροφίμων, εντάχθηκε στο Διοικητικό Συμβούλιο του The Hellenic Initiative (THI) (Ελληνική Πρωτοβουλία).

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Αντίλογος

Παρενέβη, διαβάζω, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, για να τεθεί σε διαθεσιμότητα ο δημόσιος υπάλληλος που συνελήφθη για εμπλοκή του στην υπόθεση της 12χρονης στα Σεπόλια.

Εκδηλώσεις

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Μέσα σε ιδιαίτερα συγκινητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Ιουνίου η τελετή αποφοίτησης της 8ης τάξης του Ημερήσιου Ελληνικού Σχολείου “Αργύριος Φάντης” στον Καθεδρικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Μπρούκλιν.

Πολιτισμός

Η πρωτοεμφανιζόμενη συγγραφέας Μαρίνα Πλούμπη, μας χάρισε φέτος ένα παιδικό βιβλίο ξεχωριστό και μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα.

ΒΙΝΤΕΟ