x
 

Κοινωνία

Το Σωματείο «ΟΛΥΜΠΟΣ – Παγκόσμιο Πνευματικό Κέντρο» παρουσιάζει την πρόταση οικοδόμησης της Heptapolis

29 Μαρτίου 2024
Δελτίο Τύπου

ΑΘΗΝΑ. Το Σωματείο «ΟΛΥΜΠΟΣ – Παγκόσμιο Πνευματικό Κέντρο» παρουσιάζει το Σάββατο, 6 Απριλίου, στις 6:00 το απόγευμα, στο Αμφιθέατρο «Αντώνης Τρίτσης» του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Αθηναίων, οδός Ακαδημίας 50, την πραγματικά ευρηματική πρόταση χρηματοδότησης για την οικοδόμηση της Heptapolis στην ευρύτερη περιοχή των Δελφών, με τίτλο «Παγκόσμιο Ταμείο Πράσινης Φορολογίας».

Το πληθυσμιακό μοντέλο της πρότασης αφορά στη συμμετοχή  χρηματοδότησης των 193 κρατών  – μελών του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, με υποχρέωση κάθε πολίτης να καταβάλει ένα μόνον ευρώ το χρόνο, ενώ η συνολική διάρκεια της συμμετοχής του θα είναι δέκα έτη.

Η ανταπόδοση για το ένα ευρώ, σε καθαρά πνευματικό επίπεδο και για κάθε πολίτη του κόσμου θα είναι η παροχή δέκα επίλεκτων επιμορφωτικών ψηφιακών μαθημάτων που συνέγραψαν κορυφαίοι εκπαιδευτικοί, δάσκαλοι και καθηγητές, και τεχνοκράτες, Έλληνες και ξένοι στην ψηφιακή πλατφόρμα Avatar e-Learning.

HEPTAPOLIS INTERNATIONAL GREEN POLIS

Η ψηφιακή συγγραφή των επιμορφωτικών μαθημάτων Avatar e-Learning άρχισε από το Σωματείο ΟΛΥΜΠΟΣ το 2015. Υπάρχουν σήμερα έτοιμα σε γλώσσα Ελληνική και Αγγλική περισσότερα από 80 μαθήματα, που περιλαμβάνονται στο γνωστικό πεδίο της Πρωτοβάθμιας, της Δευτεροβάθμιας και της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Το Σωματείο προτείνει ως Οικονομικό Διαχειριστή των ετήσιων εισπράξεων του Ταμείου τον Οργανισμό των Ηνωμένων Εθνών, ως Πνευματικό Διαχειριστή των επιμορφωτικών μαθημάτων την UNESCO ενώ το Σωματείο ΟΛΥΜΠΟΣ θα αποτελεί συμβουλευτικό Όργανο στην οργάνωση και οικοδόμηση της Heptapolis στην περιοχή των Δελφών.

Να ληφθεί υπ’ όψιν ότι η Heptapolis θα προταθεί να αποτελέσει Διεθνές Κέντρο Γραμμάτων, Τεχνών, Επιστημών και Τεχνολογίας.

Μέσα στην πόλη θα συνεργάζονται και θα συστεγάζονται χιλιάδες επιστήμονες και τεχνοκράτες, αντιμετωπίζοντας συλλογικά για λογαριασμό του πληθυσμού των ανθρώπων της Γης τα προβλήματα της Κλιματικής Αλλαγής, της Παιδείας, της Επιμόρφωσης, της Σίτισης και της απαραίτητης επάρκειας στην απόδοση της Δικαιοσύνης, όπου και όσο αυτό απαιτείται.

Σημειώνεται ότι το Σωματείο ΟΛΥΜΠΟΣ ιδρύθηκε το 1984 από 185 ιδρυτικά μέλη προερχόμενα από πολλές χώρες του κόσμου, στα οποία συμπεριλαμβάνονται ακαδημαϊκοί, καθηγητές, επιστήμονες, πολιτικοί, δήμαρχοι, καλλιτέχνες, δημοσιογράφοι, διανοούμενοι και γενικά οραματιστές που αναγνώρισαν στους σκοπούς του Σωματείου το Όραμα ενός καλύτερου κόσμου.

ΕΝΤΥΠΟ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ (1)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΘΗΝΑ. Eφυγε την Κυριακή από τη ζωή ο γλύπτης και εικαστικός Γιάννης Μαρκαντωνάκης σε ηλικία 72 ετών, έχοντας αφήσει ανεξίτηλο το αποτύπωμά του στη χανιώτικη κοινωνία και την Κρήτη ολάκερη.

Σχόλια

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Αντίλογος

Παρενέβη, διαβάζω, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, για να τεθεί σε διαθεσιμότητα ο δημόσιος υπάλληλος που συνελήφθη για εμπλοκή του στην υπόθεση της 12χρονης στα Σεπόλια.

Εκδηλώσεις

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Μέσα σε ιδιαίτερα συγκινητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Ιουνίου η τελετή αποφοίτησης της 8ης τάξης του Ημερήσιου Ελληνικού Σχολείου “Αργύριος Φάντης” στον Καθεδρικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Μπρούκλιν.

Πολιτισμός

Η πρωτοεμφανιζόμενη συγγραφέας Μαρίνα Πλούμπη, μας χάρισε φέτος ένα παιδικό βιβλίο ξεχωριστό και μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα.

ΒΙΝΤΕΟ