x
 

Ελλάδα

«Βουβός» τελικός στον Βόλο

Στο Πανθεσσαλικό Στάδιο του Βόλου, αλλά χωρίς την παρουσία θεατών καθώς το εν λόγω γήπεδο δεν πληρεί τους επικαιροποιημένους κανόνες ασφαλείας (κάμερες ασφαλείας-ηλεκρονικό εισιτήιρο) που έχει θεσπίσει η Κυβέρνηση, θα διεξαχθεί εκτός συγκλονιστικού απρόοπτου ο εφετινός τελικός του Κυπέλλου Ελλάδας με αντιπάλους τον Παναθηναϊκό και τον Αρη. Αυτό τουλάχιστον προέκυψε από την ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη (28/3) στα γραφεία της ΕΠΟ και στην οποία έδωσαν το παρών ο Δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος, ο πρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός Γιάννης Αλαφούζος και ο αντιπρόεδρος Λεωνίδας Μπουτσικάρης, ο ιδιοκτήτης του Αρη Θόδωρος Καρυπίδης και ο αντιπρόεδρος και νομικός σύμβουλος Παναγιώτης Μπιλίρης και ο Αστυνομικός Διευθυντής Μαγνησίας

από τη Διεύθυνση Αστυνομίας Μαγνησίας Γιώργος Ντιζές και ο υποδιευθυντής Θανάσης Κουλούρης.

Μοναδική περίπτωση το Πανθεσσαλικό Στάδιο να φιλοξενήσει θεατές στον τελικό είναι να γίνουν έγκαιρα τα έργα που απαιτούνται, κάτι που όπως είπε στις δηλώσεις του μετά τη σύσκεψη ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Τάκης Μπαλτάκος το βλέπει πάρα πολύ δύσκολο. Ο Αχιλλέας Μπέος υποστήριξε ότι αν ξεπεραστούν τα προβλήματα που υπάρχουν ο τελικός μπορεί να γίνει με την παρουσία 15 χιλιάδων θεατών. Από την πλευρά του ο Παναθηναϊκός έριξε ξανά στο τραπέζι την επιλογή του ΟΑΚΑ για τον τελικό κάτι που δεν το δέχτηκε επουδενί ο Αρης . Επίσης οι «πράσινοι» ξεκαθάρισαν πως αν ο τελικός γίνει στο Πανθεσσαλικό θα ήταν προτιμότερο να γίνει χωρίς θεατές για λόγους ασφαλείας, αλλά και γιατί τα εισιτήρια που τους αναλογούν – περίπου 4.500 – δεν καλύπτουν τις ανάγκες της ομάδας τους ούτε καν για τους κατόχους διαρκείας.

Ο Τάκης Μπαλυάκος ανέφερε στις δηλώσεις του:

« Το πρώτο που πρέπει να πούμε, είναι ότι η ΕΠΟ είναι υποχρεωμένη να τηρήσει την προκήρυξή της. Η προκήρυξη είναι σαφής, όταν μία ομάδα προέρχεται από τη Θεσσαλονίκη και η άλλη από την Αθήνα, το γήπεδο διεξαγωγής είναι στον Βόλο. Σε αυτή την περίπτωση, αν οι ομάδες συμφωνήσουν σε κάτι άλλο, εμείς μπορούμε να τις ακούσουμε. Ο Αρης όμως είπε με σαφήνεια ότι δεν δέχεται να παίξει στο ΟΑΚΑ, οπότε η ΕΠΟ λέει το ίδιο πράγμα. Πάμε στον Βόλο όπως λέει η προκήρυξη. Στον Βόλο όμως με βάση τον νέο νόμο, για να πάμε και να παίξουμε τελικό, πρέπει να πληρούνται οι προϋποθέσεις που σήμερα δεν πληρούνται. Αυτό σημαίνει ότι αν οι προϋποθέσεις αυτές δεν πληρούνται μέχρι κάποιο χρονικό σημείο εύλογο, που το βλέπω δύσκολο, ο αγώνας θα γίνει στον Βόλο κεκλεισμένων των θυρών, μόνο και μόνο επειδή με το νέο σύστημα, τις κάμερες και τα ηλεκτρονικά εισιτήρια που απαιτούνται, δεν μπορεί το γήπεδο να φιλοξενήσει τελικό με κόσμο».

Ακολούθως ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας πρόσθεσε πως:

«Ο Παναθηναϊκός εξέφρασε επιφυλάξεις για τον κόσμο ακόμη κι αν πληρούνται οι προϋποθέσεις. Ακόμη κι αν το γήπεδο είναι 100% έτοιμο με βάση τον νέο νόμο, ο Παναθηναϊκός εκφράζει επιφυλάξεις λόγω επεισοδίων που μπορεί να συμβούν. Ο Δήμαρχος του Βόλου, δέχεται να γίνει ο αγώνας στον Βόλο, με περίπου 11.000 φιλάθλους. Αλλά αυτό είναι κάτι θεωρητικό, δεν πληρούνται οι προϋποθέσεις. Αρα σήμερα η απόφαση είναι ο τελικός του Κυπέλλου στον Βόλο χωρίς οπαδούς»

Συνεχίζοντας τόνισε ότι: «Η απόφαση είναι οριστική και είναι σήμερα. Για να αλλάξει αυτή η απόφαση, θα πρέπει το γήπεδο του Βόλου που δεν ανήκει σε εμάς, να βελτιωθεί σε σχέση με τις προϋποθέσεις που απαιτεί ο νέος νόμος και να βελτιωθεί τόσο σύντομα ούτως ώστε να μπορεί και η ΕΠΟ να πάρει μία άλλη απόφαση. Αυτό είναι κάτι που δεν μπορεί η ΕΠΟ να το ελέγξει και να το προδικάσει. Η απόφαση είναι σημερινή, οριστική και λέει χωρίς φιλάθλους».

Για τη λύση ΟΑΚΑ, ο Τάκης Μπαλτάκος είπε: «Ο Αρης είπε ότι εμείς δεν δεχόμαστε να παίξουμε στο γήπεδο που μέχρι το Σεπτέμβριο ο Παναθηναϊκός το χρησιμοποιούσε ως έδρα. Το ξέρετε».

Για το αν είναι διατεθειμένη η ΕΠΟ να συνδράμει οικονομικά για το Πανθεσσαλικό, όπως είπε ο Αχ.Μπέος, ο Τάκης Μπαλτάκος ανέφερε: «Ασφαλώς ναι. Η απόφαση έχει ληφθεί σήμερα γιατί δεν ξέρουμε το χρονικό πλαίσιο, αν το γήπεδο προλαβαίνει να ετοιμαστεί. Ακόμη γιατί ο Παναθηναϊκός εξέφρασε επιφυλάξεις ακόμη κι αν το γήπεδο ετοιμαστεί με βάση τις προϋποθέσεις του νέου νόμου. Αρα έχουμε δύο διαφορετικές προϋποθέσεις για να γίνει ο αγώνας με φιλάθλους: ο ένας να τηρούνται οι προϋποθέσεις του νόμου και ο δεύτερος, ακόμη πιο δύσκολο, ο Παναθηναϊκός δεν το δέχεται ακόμη κι αν τηρούνται οι προϋποθέσεις».

Αχιλλέας Μπέος: Ασφαλής ένας τελικός με 15.000 θεατές

Ο Αχιλλέας Μπέος, που έμεινε στη σύσκεψη για, περίπου, 10 λεπτά, είπε κατά την αποχώρησή του: «Είμαι εδώ γιατί προσκλήθηκα, αλλά δεν έχει νόημα να παραμείνω, γιατί ως δήμαρχος πρόθεσή μου είναι να γίνει ένας τελικός-γιορτή. Από εκεί και πέρα, οι λεπτομέρειες είναι απόφαση της ΕΠΟ και των ομάδων. Αρα εγώ δεν έχω δουλειά. Εγώ, πάντως, έδωσα το πράσινο φως για το Πανθεσσαλικό. Παραμένω στην ίδια προσέγγιση σε ό,τι αφορά τους φιλάθλους στον τελικό, αλλά με γνώμονα την ιστορία των ομάδων και ότι δεν έχουν την ίδια αντιπαλότητα με άλλους, είπαμε κάτω από προϋποθέσεις να έρθει ο κόσμος στον Βόλο. Να έχει, περίπου, 15.000 φιλάθλους. Η πρότασή μου είναι από 4.500 κάθε ομάδα στα πέταλα και 5.000 η ΕΠΟ να τα διαθέσει όπου θέλει και να δώσει και στις ομάδες αν θέλει.

Ο κ. Αλαφούζος ήταν αρνητικός, γιατί θεωρεί λίγο τον κόσμο. Αλλά τις αποφάσεις θα τις πάρει η ΕΠΟ και οι ομάδες».

Λίγο αργότερα με παρέμβαση στον ΣΠΟΡ FM, ο Αχιλλέας Μπέος, δήλωσε:

«Θα ήθελα να διευκρινίσω ότι η χωρητικότητα του γηπέδου είναι ακριβώς 22.500. Δεν υπάρχει καμία πρόταση από την πλευρά μας για 3.000 οπαδούς από κάθε ομάδα, ήταν μια πρόταση από τον επικεφαλής της Αστυνομίας στη σύσκεψη».

Και συνέχισε: «Είναι μια υπόθεση της ΕΠΟ, του Παναθηναϊκού, του Αρη και της Αστυνομίας. Συμφωνώ μαζί σας ότι δεν έχουμε τα νέα μέτρα για τις κάμερες και τα υπόλοιπα για να βάζουμε 3.000 φιλάθλους σε ένα τέτοιο παιχνίδι. Εμείς είπαμε ότι δίνουμε το γήπεδο. Ο λόγος που είπαμε το ναι να γίνει στον Βόλο είναι γιατί δεν υπάρχει αντιπαλότητα μεγάλη ανάμεσα στον Αρη και τον Παναθηναϊκό. Πιστεύω ότι ένας τελικός με 15.000 κόσμο θα είναι ασφαλής. Η ΕΛ.ΑΣ έχει το καρπούζι και το μαχαίρι. Ο δήμαρχος τι να κάνει άλλο;».

Τέλος στον Αρη δεν φαίνεται πως έμειναν ικανοποιημένοι από το ενδεχόμενο να γίνει ο τελικός χωρίς θεατές. Χαρακτηριστικά το αφεντικό των Θεσσαλονικέων, Θόδωρος Καρυπίδης δήλωσε μετά τη σύσκεψη: «Να εφαρμοστεί η προκήρυξη και να γίνει ο τελικός στο Πανθεσσαλικό με 8.000 κόσμο για κάθε ομάδα».

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σχόλια

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Αντίλογος

Παρενέβη, διαβάζω, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, για να τεθεί σε διαθεσιμότητα ο δημόσιος υπάλληλος που συνελήφθη για εμπλοκή του στην υπόθεση της 12χρονης στα Σεπόλια.

Εκδηλώσεις

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Μέσα σε ιδιαίτερα συγκινητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Ιουνίου η τελετή αποφοίτησης της 8ης τάξης του Ημερήσιου Ελληνικού Σχολείου “Αργύριος Φάντης” στον Καθεδρικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Μπρούκλιν.

Πολιτισμός

Η πρωτοεμφανιζόμενη συγγραφέας Μαρίνα Πλούμπη, μας χάρισε φέτος ένα παιδικό βιβλίο ξεχωριστό και μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα.

ΒΙΝΤΕΟ