x
 

ΑΠΟΨΕΙΣ

«Eλπίδα»

Ειλικρινά, και χωρίς διάθεση ειρωνείας θα ήθελα να γνωρίσω αυτόν που αποφάσισε να δώσει στην κακοκαιρία το όνομα «Ελπίδα». Θέλω να τον ρωτήσω τι σκεφτόταν.

Θα τα χαλάσουν
Εν τω μεταξύ, μα γιατί να δώσει η Αττική Οδός αποζημίωση 2.000 ευρώ σε κάθε οδηγό που εγκλωβίστηκε σε αυτήν; Αφού και να τα πάρουν, θα τα χαλάσουν, που έλεγε και ένας πρώην πρωθυπουργός που φιλοδοξεί να ξαναβρεθεί στο μέγαρο του παλιού του τραπεζίτη του Μάξιμου.

Πού χάθηκαν οι ΜΚΟ;
Εκείνοι οι υπερδραστήριοι των ΜΚΟ που σώζουν αβέρτα ζωές στο Αιγαίο (τουλάχιστον έτσι λένε) γιατί δεν εμφανίστηκαν και στην Αττική Οδό να βοηθήσουν κανέναν άνθρωπο, και τα άφησαν όλα στον στρατό; Μήπως επειδή διάσωση φουκαράδων οδηγών δεν είναι και τόσο επικερδής επιχείρηση;

Ευθύνες
Κάποια στιγμή, αφού σηκωθεί και το τελευταίο χιονάκι που στην παρούσα φάση μας ταλαιπωρεί, θα πρέπει να αποδοθούν ευθύνες για όλη αυτή την ταλαιπωρία που έχουν υποστεί χιλιάδες άνθρωποι, είτε έμειναν για ώρες χωρίς ρεύμα, είτε βρέθηκαν να ξεροσταλιάζουν μέσα στα αυτοκίνητά τους σε κατά τα άλλα πανάκριβους δρόμους. Πρέπει όμως εδώ να επισημανθεί κάτι. Οι ευθύνες μπορεί να βαραίνουν ταυτόχρονα την κυβέρνηση, τις ιδιωτικές εταιρείες (π.χ. Αττική Οδός), αλλά και τον καθένα από εμάς ξεχωριστά. Το ένα δεν εμποδίζει το άλλο. Οσο προσπαθούμε να αποδώσουμε ευθύνες με βάση την κομματική ή την ιδεολογική μας οπτική τόσο δεν πρόκειται ποτέ να διορθώνεται τίποτα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Οι δημοσκοπήσεις εν όψει των αμερικανικών προεδρικών εκλογών του Νοεμβρίου δίνουν και παίρνουν.

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Πολιτισμός

ΑΘΗΝΑ. Σε μία λαμπρή τελετή με άρωμα Ελλάδας και Γαλλίας παραδόθηκε η Ολυμπιακή Φλόγα το απόγευμα της Παρασκευής στην οικοδέσποινα των φετινών Ολυμπιακών Αγώνων.

Πρακτορικά

Με την παρέλαση της Νέας Υόρκης την Κυριακή 14 Απριλίου, έκλεισε κι ο φετινός κύκλος των παρελάσεων για τη μεγάλη και τρανή ημέρα της κήρυξης της Επανάστασης του 1821 για τη λευτεριά της Ελλάδας από τους Τούρκους.

Αντίλογος

Παρενέβη, διαβάζω, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, για να τεθεί σε διαθεσιμότητα ο δημόσιος υπάλληλος που συνελήφθη για εμπλοκή του στην υπόθεση της 12χρονης στα Σεπόλια.

ΒΙΝΤΕΟ