x

Αμερική

Ανελκυστήρες στο σταθμό Steinway Street στο Κουίνς

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Στην κατασκευή ανελκυστήρων στο σταθμό Steinway Street των γραμμών R και M του Μετρό της Νέας Υόρκης, θα προχωρήσει η MTΑ, όπως αναφέρει σχετικό δημοσίευμα της «Queens Post».

Ειδικότερα, σύμφωνα με τη MTA, η σύμβαση για νέους ανελκυστήρες θα ανατεθεί το επόμενο καλοκαίρι και η κατασκευή έχει προγραμματιστεί να διαρκέσει 36 μήνες μετά την ανάθεσή της.

Πρόκειται για ένα πάγιο αίτημα που αφορά το μείζον ζήτημα της προσβασιμότητας του σταθμού, για το οποίο είχε τοποθετηθεί επανειλημμένως και ο ομογενής πολιτειακός γερουσιαστής, Μιχάλης Γιάνναρης (Michael Gianaris), ο οποίος εξέφρασε την ικανοποίησή του για την εξέλιξη αυτή.

«Μετά από χρόνια πίεσης για την ευκολότερη προσβασιμότητα όλων των επιβατών, η MTA άκουσε τους κατοίκους του δυτικού Κουίνς, τους ακτιβιστές και τους εκλεγμένους ηγέτες που ζητούσαν καλύτερη πρόσβαση στο Μετρό. Αυτές οι ενέργειες θα βοηθήσουν πολύ στο να γίνει το Μετρό μας προσβάσιμο σε όλους» είπε ο κ. Γιάνναρης, ενώ συμπλήρωσε: «Αν και υπάρχει ακόμη πολύς δρόμος για να γίνει 100% προσβάσιμο ολόκληρο το σύστημα του Μετρό, αυτοί οι ανελκυστήρες αντιπροσωπεύουν την εξέλιξη και το ένα βήμα μπροστά».

Οι ανελκυστήρες στο σταθμό Steinway Street δεν θα είναι οι πρώτοι που θα εγκατασταθούν στην Αστόρια, αφού η MTA ολοκλήρωσε μια ανάλογη κατασκευή στον σταθμό του Astoria Blvd το καλοκαίρι του 2020, και πάλι κατόπιν συνεχών πιέσεων.

Σύμφωνα μάλιστα με τους εκπροσώπους Τύπου της, η MTA στο επόμενο διάστημα έχει καταθέσει σχέδιο για την κατασκευή επίσης ανελκυστήρων στους σταθμούς 33 Street-Rawson Avenue και 46th Street στη γραμμή 7 του Μετρό.

Ο Μιχάλης Γιάνναρης υπήρξε επί μακρόν υπέρμαχος της προσβασιμότητας μέσω ανελκυστήρων, πιέζοντας πολλές φορές την MTA να εγκαταστήσει ανελκυστήρες σε όλο το σύστημα του Μετρό, ασκώντας αυστηρή κριτική στην υπηρεσία τα τελευταία χρόνια.

Αλλωστε, ήταν από τους εκλεγμένος που αντέδρασαν όταν η υπηρεσία ανακοίνωσε την επισκευή τεσσάρων σταθμών στην κίτρινη γραμμή N/W της Αστόριας, με συνολικό προϋπολογισμό 150 δολαρίων, χωρίς να έχει προβλεφθεί εγκατάσταση ανελκυστήρων. Μάλιστα, ο ομογενής πολιτικός είχε δώσει το «παρών» και σε σχετικές διαμαρτυρίες ατόμων με κινητικά προβλήματα, κρατώντας πανό που ανέγραφε «απαιτούμε προσβασιμότητα για όλους τους επιβάτες».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ο στόχος της εταιρείας Κορρές για τη διείσδυση του brand στους Millennials της αγοράς των ΗΠΑ, μετά τη στρατηγική συμφωνία που έκανε με την Morgan Stanley, ήδη από τον Νοέμβριο του 2017, προωθώντας περαιτέρω την παρουσία της στις διεθνείς αγορές, πέτυχε στο έπακρο με τη δημιουργία ενός νέου καταστήματος 750 τετραγωνικών ποδιών.

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Πολιτισμός

Η πρωτοεμφανιζόμενη συγγραφέας Μαρίνα Πλούμπη, μας χάρισε φέτος ένα παιδικό βιβλίο ξεχωριστό και μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα.

Γενικά Νέα

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Με κατάνυξη και ευλάβεια ξεκίνησαν οι ακολουθίες του Πάσχα στον Ιερό Ναό Αγ.

ΑΠΟΨΕΙΣ

Η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία δημιούργησε άλλο ένα θέμα διχασμού της ελληνικής κοινής γνώμης, κοντά στα τόσα που είχαν δημιουργηθεί τα προηγούμενα χρόνια (οικονομική κρίση, πανδημία, εμβόλια).

ΒΙΝΤΕΟ

Δύο διασωληνωμένοι από τη φωτιά στο Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ. Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η φωτιά που ξέσπασε πριν τις 3 το μεσημέρι στο κτίριο όπου στεγάζεται το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, επί της οδού Αριστοτέλους 27 στο κέντρο της πόλης.

«Αποστολή…», η νέα σειρά ταξιδιωτικού ντοκιμαντέρ του «Ε.Κ.» με την Κλέλια Χαρίση (Trailer)

Κάθε Σαββατοκύριακο ο «Εθνικός Κήρυκας» και η Κλέλια Χαρίση θα έχουν .

Συμπλήρωσε τη διεύθυνση του e-mail σου για να γίνεις συνδρομητής

Συμπληρώστε το email σας για να εγγραφείτε - π.χ. abc@xyz.com

Μπορείς να διαγραφείς όποτε το θελήσεις χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο στο δελτίο τύπου μας