x

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Ανω – κάτω οι περιφέρειες της Αστόριας, λόγω των νέων χαρτών

05 Δεκεμβρίου 2022

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Νέες πολιτικές ισορροπίες ενδέχεται να διαμορφωθούν στο Δημοτικό Συμβούλιο της Νέας Υόρκης, εφόσον ισχύσουν οι νέοι χάρτες των δημοτικών περιφερειών, που βρίσκονται υπό επεξεργασία για να τεθούν σε ισχύ από τις προσεχείς εκλογές του 2024.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Patch.com, οι χάρτες αυτοί αποτελούν πρόταση της αρμόδιας Ανεξάρτητης Επιτροπής και είναι πολύ πιθανό να προκαλέσουν δυσαρέσκεια, ιδίως μεταξύ ήδη εκλεγμένων δημοτικών συμβούλων, αφού κατά περιπτώσεις επηρεάζουν τους συσχετισμούς που ισχύουν μέχρι σήμερα.

Κατόπιν τούτου, μια από τις περιφέρειες στις οποίες είναι πολύ πιθανό να αλλάξουν τα δεδομένα είναι η 36η, η οποία σήμερα περιλαμβάνει την Αστόρια, το Ντατς Κιλς και το Λονγκ Αϊλαντ Σίτυ, με εκπρόσωπο τον προσκείμενο στην αριστερή, Ζοχράν Μαμντάνι (Zohran Mamdani), ο οποίος είχε επικρατήσει στις εκλογές της ομογενούς Αραβέλα Σιμωτά (Aravela Simotas) το 2020. Οπως αποκαλύπτει το Patch, η περιφέρεια αυτή επί της ουσίας «φεύγει» από την Αστόρια, αφού ο προτεινόμενος χάρτης, εάν επικυρωθεί, θα είναι τελείως διαφορετικός, καλύπτοντας το Ρούζβελτ Αϊλαντ, το ανατολικο-κεντρικό Μανχάταν (Midtown East) και το Απερ Ιστ Σάιντ.

Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, η αλλαγή αυτή -όπως και άλλες πανομοιότυπες- είναι πάρα πολύ πιθανό να συναντήσουν ισχυρές αντιδράσεις προκειμένου να τροποποιηθούν ή να ακυρωθούν, όπως συνέβη και σε άλλες περιπτώσεις στο παρελθόν. Παρόλα αυτά, εάν ισχύσει, ο Μαμντάνι επί της ουσίας θα χάσει το πλεονέκτημα του ήδη εκλεγμένου αξιωματούχου, αφού θα αναγκαστεί είτε να κατέλθει σε μια περιφέρεια που δεν τον έχει υπερψηφίσει ξανά ή να επιχειρήσει να ακολουθήσει συνοικίες που τον στήριξαν σε μια άλλη Περιφέρεια, όπου θα συναντήσει έναν ισχυρό εσωκομματικό αντίπαλο.

Σε μια τέτοια περίπτωση, θα μπορούσε να επιχειρήσει μετακίνηση προς την 34η Περιφέρεια, την οποία εκπροσωπεί σήμερα η Τζέσικα Γκονζάλες – Ρόχας (Jessica Gonzalez-Rojas), η οποία στηρίχθηκε ως επί το πλείστον στις περιοχές του Τζάκσον Χάιτς, αλλά πλέον θα πρέπει να πραγματοποιήσει εκστρατεία σχεδόν στο σύνολο της Αστόριας, μέχρι τα δυτικά της 34ης Λεωφόρου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ο Περικλής Ναβάμπ, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της PITCO Foods, μιας κορυφαίας εταιρείας χονδρεμπορίας και διανομής τροφίμων, εντάχθηκε στο Διοικητικό Συμβούλιο του The Hellenic Initiative (THI) (Ελληνική Πρωτοβουλία).

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Αντίλογος

Παρενέβη, διαβάζω, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, για να τεθεί σε διαθεσιμότητα ο δημόσιος υπάλληλος που συνελήφθη για εμπλοκή του στην υπόθεση της 12χρονης στα Σεπόλια.

Εκδηλώσεις

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Μέσα σε ιδιαίτερα συγκινητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Ιουνίου η τελετή αποφοίτησης της 8ης τάξης του Ημερήσιου Ελληνικού Σχολείου “Αργύριος Φάντης” στον Καθεδρικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Μπρούκλιν.

Πολιτισμός

Η πρωτοεμφανιζόμενη συγγραφέας Μαρίνα Πλούμπη, μας χάρισε φέτος ένα παιδικό βιβλίο ξεχωριστό και μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα.

ΒΙΝΤΕΟ