x
 

Κύπρος

ΑΠΟΕΛ: Ζωντανεύει το όνειρο – Ιδιόκτητο γήπεδο μέχρι το 2028 – Στα 35 εκατομμύρια το κόστος

Με μότο «Από το όνειρο στις πράξεις», ο ΑΠΟΕΛ παρουσίασε την Παρασκευή (29/3) σε συνέντευξη Τύπου στο ξενοδοχείο «Χίλτον» στη Λευκωσία τη συμφωνία και τις λεπτομέρειες για την κατασκευή του ιδιόκτητου γηπέδου που θα ανεγερθεί στην Κοκκινοτριμιθιά.

Η παρουσίαση έγινε στην παρουσία ενός κατασυγκινημένου ομογενή, του επιχειρηματία Ντίνου Ιορδάνους, κατοίκου Νέας Υόρκης, ο οποίος μίλησε για το όνειρό του σαν ενός αγνού ΑΠΟΕΛίστα από παιδί που θέλει να δει να γίνεται πραγματικότητα. Στο πάνελ μαζί του ήταν επίσης ο πρόεδρος της εταιρείας «ΑΠΟΕΛ Ποδόσφαιρο Λτδ» Πρόδρομος Πετρίδης και ο πρόεδρος του σωματείου ΑΠΟΕΛ Κυριάκος Ζιβανάρης. Παρόντες στην παρουσίαση ήταν και οι πρόεδροι της ΚΟΠ Γιώργος Κούμας και του ΚΟΑ Γιάννης Ιωάννου.

Ο ομογενής Ντίνος Ιορδάνους (δεξιά), με τον Πρόεδρο της ομάδας, Πρόδρομο Πετρίδη (στη μέση) και τον Πρόεδρο του σωματείου, Κυριάκο Ζιβανάρη (αριστερά). Φωτογραφία: Εθνικός Κήρυξ/Νεόφυτος Κυριάκου.

Η χωρητικότητα του γηπέδου, προνοεί σε πρώτη φάση 14.669 θέσεις και η τελική χωρητικότητα του θα είναι 19.269 θέσεις μετά από τρεις φάσεις. Η μεγαλύτερη κερκίδα θα είναι η Νότια με 4.470 θέσεις, όπου θα βρίσκονται οι οργανωμένοι, με προοπτική επέκτασης για άλλες 1.400 θέσεις. Η Δυτική θα είναι 3.115 θέσεων και η Ανατολική 2.614. Οσον αφορά την Βόρεια, στο βορειοδυτικό κομμάτι που θα… ανήκει στον κόσμο του ΑΠΟΕΛ οι θέσεις είναι 2.820, ενώ οι φιλοξενούμενοι θα παίρνουν το βορειοανατολικό κομμάτι και οι θέσεις θα είναι 1.650. Στις θέσεις VIP δόθηκαν 1.926 θέσεις, το έτος ίδρυσης του ΑΠΟΕΛ.

Ο ομογενής Ντίνος Ιορδάνους (δεξιά), με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου, Γιώργο Κούμα. Φωτογραφία: Εθνικός Κήρυξ/Νεόφυτος Κυριάκου.

Η κατασκευή του γηπέδου θα διαρκέσει περίπου 30 μήνες, με χρονοδιάγραμμα τον Απρίλιο του 2028, ενώ το κόστος ανέγερσης ανέρχεται στα 35 εκατομμύρια ευρώ με σημερινές τιμές. Ολο το έργο θα είναι οικολογικό από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, όπως δήλωσε στον «Ε.Κ.» ο ομογενής επενδυτής Ντίνος Ιορδάνους.

Ο Ντίνος Ιορδάνους με τον συντάκτη του Εθνικού Κήρυκα, Νεόφυτο Κυριάκου. Φωτογραφία: Εθνικός Κήρυξ/Νεόφυτος Κυριάκου.

Αναφορικά με το πως θα καλυφτεί το συγκεκριμένο ποσό, ο κ. Ιορδάνους θα είναι ο βασικός επενδυτής μέχρι και το 49% του υπολοίπου του έργου, μετά την κρατική χορηγία, η οποία θα καλύψει το 30-35% του κόστους. Γίνεται παράλληλα προσπάθεια εξεύρεσης κι άλλων επενδυτών για το γήπεδο, όπως τονίστηκε στη συνέντευξη Τύπου.

Δάκρυσε ο Ιορδάνους κατά την ομιλία του

Δεν μπόρεσε να κρύψει τη συγκίνησή του στη συνέντευξη Τύπου ο Ντίνος Ιορδάνους, δακρύζοντας στην αρχή της ομιλίας του στην οποία ανέφερε μεταξύ άλλων: «Εφυγα από την Κύπρο πριν 54 χρόνια. Είμαι 74 χρόνων. Δεν πέρασε ούτε μια μέρα που δεν θυμόμουν την Κύπρο μας. Ημουν ΑΠΟΕΛίστας από παιδί. Επαιξα ποδόσφαιρο με πολλούς ΑΠΟΕΛίστες. Επαιξα και εναντίον του ΑΠΟΕΛ το 1976 και το 1978 όταν ήρθαμε στην Κύπρο με τον Παγκύπριο Νέας Υόρκης. Το όνειρο της οικογένειας του ΑΠΟΕΛ ήταν και δικό μου. Το όνειρο πρέπει να είναι πιο μεγάλο από την ποδοσφαιρική ομάδα. Αυτό το στολίδι για τη Λευκωσία, νομίζω θα δώσει ευκαιρίες όχι μόνο στην Κοκκινοτριμιθιά και στη Λευκωσία, αλλά και σε πολλά παιδιά που θέλουν ο αθλητισμός να είναι μέρος της ζωής τους. Αυτό είναι το όνειρό μου. Δεν θέλω να είναι ένας προορισμός που θα πηγαίνει μόνο μια βδομάδα για να δει τον ΑΠΟΕΛ, αλλά θα προσφέρει πολλά στους συμπατριώτες μας και θα πηγαίνουν κι άλλες μέρες. Δεν μπορούν να επιβιώσουν τα γήπεδα μόνο με μία ποδοσφαιρική ομάδα, αλλά να προσφέρουμε το κάτι παραπάνω».

Ερωτηθείς αν στο μέλλον θα ενδιαφερθεί για τα διοικητικά, απάντησε: «Το ενδιαφέρον μου ήταν για το γήπεδο. Αυτό είναι για το μέλλον. Δεν έχω κάνει σκέψεις γι’ αυτό. Η εταιρεία που δημιουργούμε είναι για να γίνει αυτό το στολίδι για τον ΑΠΟΕΛ. Θα πω, όμως, πως όταν κάνουμε κάτι καλό, θα ωφεληθεί και η ποδοσφαιρική εταιρεία γιατί με τις μελέτες που κάναμε, τα εισοδήματα θα ανέβουν».

Ο CEO της εταιρείας του γηπέδου, Αγης Μεταξάς και στενός συνεργάτης του Ντίνου Ιορδάνους στην Κύπρο κατά την παρουσίαση του έργου. Φωτογραφία: Εθνικός Κήρυξ/Νεόφυτος Κυριάκου.

 

 

Ο CEO της εταιρείας του γηπέδου, Αγης Μεταξάς στην παρέμβασή του ανέφερε: «Παρακολουθούμε τους αγώνες του ΑΠΟΕΛ και μας λυπεί ότι το σωματείο είναι κλειστό κι ότι ο εξώστης των πανηγυρισμών είναι βουβός εδώ και τέσσερα χρόνια. Ο ποδοσφαιρικός χάρτης της Κύπρου άλλαξε σημαντικά, αλλά ο ΑΠΟΕΛ είναι διαχρονικά η πιο μεγάλη ομάδα. Η οικονομική ευρωστία χρειάζεται για να μην χαθούμε σ’ αυτές τις λεπτομέρειες. Είχαμε ενημερωθεί ότι ετοιμαζόταν μία μελέτη για το ιδιόκτητο γήπεδο. Ζητήσαμε να μας παρουσιαστεί η μελέτη. Αντιληφθήκαμε πως είναι εφικτό και το ιδιόκτητο γήπεδο είναι η μόνη βιώσιμη λύση. Απομένει η σωστή διαχείριση. Συμφωνήσαμε όπως ο κ. Ιορδάνους αποτελέσει το βασικό επενδυτή μέχρι και του 49% του υπολοίπου του έργου, μετά την κρατική χορηγία, η οποία θα καλύψει το 30-35% του κόστους. Με εξασφαλισμένο του 70-75% του έργου, προχωράμε άμεσα. Για τον κ. Ιορδάνους δεν αποτελεί επενδυτική ευκαιρία, αλλά για να συνεισφέρει στην υλοποίηση του μεγάλου ονείρου».

Φωτογραφία: Εθνικός Κήρυξ/Νεόφυτος Κυριάκου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Νέα υπερπολύτιμη εκτός έδρας νίκη για τον Παναιτωλικό.

Σχόλια

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Πρακτορικά

Με την παρέλαση της Νέας Υόρκης την Κυριακή 14 Απριλίου, έκλεισε κι ο φετινός κύκλος των παρελάσεων για τη μεγάλη και τρανή ημέρα της κήρυξης της Επανάστασης του 1821 για τη λευτεριά της Ελλάδας από τους Τούρκους.

Αντίλογος

Παρενέβη, διαβάζω, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, για να τεθεί σε διαθεσιμότητα ο δημόσιος υπάλληλος που συνελήφθη για εμπλοκή του στην υπόθεση της 12χρονης στα Σεπόλια.

Εκδηλώσεις

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Μέσα σε ιδιαίτερα συγκινητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Ιουνίου η τελετή αποφοίτησης της 8ης τάξης του Ημερήσιου Ελληνικού Σχολείου “Αργύριος Φάντης” στον Καθεδρικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Μπρούκλιν.

ΒΙΝΤΕΟ