x

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Αρχική συμφωνία για την προετοιμασία της παρέλασης στην Νέα Υόρκη

19 Ιανουαρίου 2023

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Φως στο βάθος του τούνελ για την προετοιμασία της παρέλασης στην 5η Λεωφόρο φάνηκε κατά την κοινή σύσκεψη εκπροσώπων των δυο διοικητικών κέντρων της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης, που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης στο Σταθάκειο Πολιτιστικό Κέντρο.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του «Εθνικού Κήρυκα» («Ε.Κ.»), σε μια διαδικασία κατά την οποία δεν έλειψε η ένταση, οι δυο πλευρές συμφώνησαν να συγκροτήσουν τις επιτροπές από την επόμενη Τετάρτη, προκειμένου, στην συνέχεια, οι ετοιμασίες να προχωρήσουν με την κανονική ροή, αφού ο χρόνος θα αρχίσει να πιέζει.

Συνδετικός κρίκος ανάμεσα στους παρευρισκόμενους ήταν ο πρόεδρος της ΠΣΕΚΑ, Φίλιπ Κρίστοφερ, ο οποίος αναλαμβάνει καθήκοντα προέδρου της Επιτροπής Παρέλασης, ως ένα πρόσωπο κοινής αποδοχής, με εμπειρία και διαρκή παρουσία στα κοινά της Ομογένειας.

Στην σύσκεψη, η πλευρά του Διοικητικού Συμβουλίου εκπροσωπήθηκε από τους Γεώργιο Γεωργόπουλο, Νίκο Μπάρδη, Πωλ Κοτρώνη, Γιώργο Ξερακιά και Νομική Καστανά, ενώ η πλευρά της πρώην Διοικούσας Επιτροπής από τους Δημήτριο Καλαμαρά, Νικόλαο Διαμαντίδη, Κλεάνθη Μεϊμάρογλου και Ντίνο Ράλλη.  Παράλληλα, το «παρών» έδωσε, εκ μέρους του Αρχιεπισκόπου Αμερικής κ. Ελπιδοφόρου, και ο π. Ευαγόρας Κωνσταντινίδης.

«Ηταν ενθαρρυντικό ότι ήταν μαζί μας ο Φίλιπ Κρίστοφερ, ο οποίος έχει έναν ήρεμο χαρακτήρα, γνωρίζει τους πάντες και ξέρει να κινεί τα νήματα και να καλμάρει τα θέματα. Αναφέρθηκαν τα ονόματα για τις Επιτροπές, υπήρχαν και αντιρρήσεις, όμως την άλλη Τετάρτη θα δούμε ποιοι τελικά θα στελεχώσουν, και από τις δυο πλευρές» ανέφερε, αμέσως μετά το πέρας της συνάντησης, ο Γεώργιος Γεωργόπουλος.

Σύμφωνα με τον κ. Γεωργόπουλο, εφόσον η συνάντηση της προσεχούς Τετάρτης εκπληρώσει τον σκοπό της, πλέον θα ξεκινήσει σε κανονική ροή η προετοιμασία της παρέλασης, ενώ ζητήθηκε από τον Κλεάνθη Μεϊμάρογλου να διασφαλίσει την πρόσβαση των αρμοδίων επιτροπών στον χώρο.

Πάντως, ακόμη και στο πιο ιδανικό σενάριο, η πρώτη πανομογενειακή συνέλευση δεν θα πραγματοποιηθεί την επόμενη εβδομάδα, αλλά, το πιθανότερο, την Πέμπτη 26 Ιανουαρίου, εφόσον οριστικοποιηθεί το πρόγραμμα, αφού οι διαδικασίες θα πρέπει να προχωρήσουν.

Υπενθυμίζεται ότι η παρούσα ημερομηνία για την παρέλαση στην 5η Λεωφόρο είναι η 30ή Απριλίου, δυο εβδομάδες μετά την Κυριακή του Πάσχα, ενώ το Δείπνο των Τελεταρχών θα πραγματοποιηθεί μια ημέρα νωρίτερα και, συγκεκριμένα, το Σάββατο 29 Απριλίου.

Ασφαλώς, υπάρχουν και οι παράλληλες εκδηλώσεις για τις οποίες θα απαιτείται μια σχετική προετοιμασία, όπως τα Καλλιστεία για την ανάδειξη της «Μις Ελληνική Ανεξαρτησία», για τα οποία επίσης αναμένεται σύντομα να υπάρξουν οι σχετικές ανακοινώσεις.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ. Αμαλία Βάκα ή Mazaltov Matsa, Ρόζα Εσκενάζυ, Στέλλα Χασκίλ.

Σχόλια

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Αντίλογος

Παρενέβη, διαβάζω, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, για να τεθεί σε διαθεσιμότητα ο δημόσιος υπάλληλος που συνελήφθη για εμπλοκή του στην υπόθεση της 12χρονης στα Σεπόλια.

Εκδηλώσεις

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Μέσα σε ιδιαίτερα συγκινητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Ιουνίου η τελετή αποφοίτησης της 8ης τάξης του Ημερήσιου Ελληνικού Σχολείου “Αργύριος Φάντης” στον Καθεδρικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Μπρούκλιν.

Πολιτισμός

Η πρωτοεμφανιζόμενη συγγραφέας Μαρίνα Πλούμπη, μας χάρισε φέτος ένα παιδικό βιβλίο ξεχωριστό και μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα.

ΒΙΝΤΕΟ