x

Έχετε συμπληρώσει το όριο δωρεάν άρθρων για αυτόν τον μήνα.
Αποκτήστε απεριόριστη πρόσβαση στα καλύτερα της ανεξάρτητης ελληνικής δημοσιογραφίας ξεκινώντας από $ 1/εβδομάδα.

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Διαθέσιμα τα προσιτά ακουστικά βαρηκοϊας – Ομογενής φαρμακοποιός εξηγεί στον «Ε.Κ.»

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Τη δυνατότητα να προμηθευτούν οικονομικά προσιτά ακουστικά βαρηκοϊας τύπου Audien με λιγότερα από 100 δολάρια προσφέρουν συνοικιακά φαρμακεία στη Νέα Υόρκη, λύνοντας τα χέρια εκατομμύρια Αμερικανών, που ήταν διαχρονικά δέσμιοι του αδικαιολόγητα υψηλού οικονομικού κόστος αλλά και των σύνθετων διαδικασιών συνταγογράφησης και έγκρισης παραλαβής.

Οπως αναφέρει στον «Εθνικό Κήρυκα» («Ε.Κ.») η ομογενής φαρμακοποιός Στέλλα – Μαρία Βικάτου από το φαρμακείο Avenue Chemists, πρόκειται για ακουστικά τύπου Audien, τα οποία παρέχονται προς τους ενδιαφερόμενους στην τιμή των 99 δολαρίων, την ίδια στιγμή που το αντίτιμο για παρόμοια ακουστικά κατά το παρελθόν άγγιζε τις 4000 δολάρια.

«Η συγκεκριμένη φίρμα Audien που διαθέτουμε στο Avenue Chemists δημιουργήθηκε από τον Αρθουρ Γκάρμπερ. Ιδρυσε την Audien το 2016 αφού συνειδητοποίησε ότι θα κόστιζαν 3.000 έως 4.000 δολάρια ακουστικά βαρηκοΐας για τη γιαγιά του. Το Audien πωλείται για $99 στα τοπικά φαρμακεία. Οπως αναφέρεται από τον FDA, πάνω από 37 εκατομμύρια Αμερικανοί έχουν κάποιο πρόβλημα ακοής. Μόνο το ένα πέμπτο των ανθρώπων χρησιμοποιεί ακουστικό βαρηκοΐας. Το υψηλό κόστος είναι ένας σημαντικός περιοριστικός παράγοντας. Η διαθεσιμότητα προσιτών ακουστικών βαρηκοΐας στα φαρμακεία χωρίς ιατρική συνταγή αποσκοπεί στην άρση φραγμών όπως το κόστος και το κοινωνικό στίγμα που σχετίζεται με την απώλεια ακοής», αναφέρει η κ. Βικάτου.

Οπως είχε τονίσει πρόσφατο ρεπορτάζ του «Ε.Κ.» με αναφορά των ομοσπονδιακών υπηρεσιών, η εξέλιξη αυτή θα μπορούσε να βελτιώσει τη διαδικασία για 28,8 εκατομμύρια Αμερικανούς, αφού, μέχρι σήμερα, μόλις ένας στους πέντε με πρόβλημα ακοής χρησιμοποιεί ακουστικά βαρηκοϊάς. Ως επιβαρυντικοί παράγοντες για την ακοή ορίζονται η προχωρημένη ηλικία, η έκθεση σε δυνατούς θορύβους, τα υποκείμενα προβλήματα υγείας, όπως και άλλου είδους επιβαρύνσεις. Από την πλευρά τους, τα ακουστικά μπορούν να αυξήσουν την ένταση της ομιλίας και των ήχων, προκειμένου να βοηθήσουν τους ανθρώπους αυτούς να επικοινωνήσουν καλύτερα.

«Στη Avenue Chemists για πάνω από 10 χρόνια είμαστε ένα φαρμακείο της γειτονιάς και βλέπουμε τους καθημερινούς αγώνες των ασθενών μας. Οποτε μπορούμε βοηθάμε να κάνουμε τη ζωή τους πιο εύκολη συμπληρώνοντας τις συνταγές τους, καλώντας τους γιατρούς τους και εξηγώντας τα φάρμακά τους. Οταν ακούσαμε για μια νέα κατηγορία ακουστικών βαρηκοΐας χωρίς συνταγή στα τέλη του 2019, συνειδητοποιήσαμε ότι αυτό ήταν σωτήριο για πολλούς ασθενείς που δεν είχαν τη δυνατότητα να πάρουν ακουστικά βαρηκοΐας στο παρελθόν», κατέληξε η κ. Βικάτου.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με το φαρμακείο στο τηλέφωνο 718-545-1010.

Ευκολότερα στη χρήση

Οπως είχε αναφέρει η εφημερίδα «USA Today», σημερινά ακουστικά βαρηκοΐας συνοδεύονται από εφαρμογές smartphone που επιτρέπουν στους καταναλωτές να βαθμονομούν οι ίδιοι τις συσκευές. Οι κατασκευαστές δημιουργούν τηλεφωνικά κέντρα και γραφεία βοήθειας για να βοηθήσουν τους πελάτες με την εφαρμογή και τον συντονισμό.

Επιπλέον, προετοιμάζονται για τον ανταγωνισμό σχετικά με την τιμή, την ποιότητα ήχου, τη σχεδίαση και πολλαπλές λειτουργίες όπως η ροή κλήσεων και η μουσική.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ο Περικλής Ναβάμπ, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της PITCO Foods, μιας κορυφαίας εταιρείας χονδρεμπορίας και διανομής τροφίμων, εντάχθηκε στο Διοικητικό Συμβούλιο του The Hellenic Initiative (THI) (Ελληνική Πρωτοβουλία).

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Αντίλογος

Παρενέβη, διαβάζω, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, για να τεθεί σε διαθεσιμότητα ο δημόσιος υπάλληλος που συνελήφθη για εμπλοκή του στην υπόθεση της 12χρονης στα Σεπόλια.

Εκδηλώσεις

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Μέσα σε ιδιαίτερα συγκινητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Ιουνίου η τελετή αποφοίτησης της 8ης τάξης του Ημερήσιου Ελληνικού Σχολείου “Αργύριος Φάντης” στον Καθεδρικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Μπρούκλιν.

Πολιτισμός

Η πρωτοεμφανιζόμενη συγγραφέας Μαρίνα Πλούμπη, μας χάρισε φέτος ένα παιδικό βιβλίο ξεχωριστό και μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα.

ΒΙΝΤΕΟ