x
 

ΑΠΟΨΕΙΣ

Εφθασε μέχρι την Ινδία

Κύριε Διευθυντά,

Κατά την εποχή του Μ. Αλεξάνδρου η Ελλάδα δεχότανε επιδρομές από τα νοτιοανατολικά κράτη. Πέρσες, Σύριους και άλλες αραβικές πολυπληθείς φυλές, που ο σκοπός τους ήταν πώς να λεηλατήσουν και να σκοτώσουν. Είδε αυτή τη βαρβαρότητα ο Αλέξανδρος με το πανέξυπνο μυαλό του και τη μόρφωση που του έδωσε ο πατέρας του βασιλιάς Φίλιππος και με τους πιο σοφούς δασκάλους της εποχής Αριστοτέλη, Θουκυδίδη και καλούς εκπαιδευτικούς, και ευρισκόμενος σε αυτό το κράτος αποφάσισε να τους συμμορφώσει να ζουν πολιτισμένα κτίζοντας σχολεία, στάδια, γηροκομεία που υπάρχουν ακόμη στην Περσία. Μέχρι την Ινδία έφθασε με το στρατό όπου υπάρχει ακόμη μια πόλη με το όνομά του στα ινδικά.

Η Ελλάδα βγάζει ήρωες και σπουδαίους σοφούς ανθρώπους όπου διακρίνονται στον τομέα τους και έχουν διασκορπιστεί σε όλη την υφήλιο. Το όνομα του Μ. Αλεξάνδρου έχει δοθεί στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου, η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη που κατοικείτο τότε επί το πλείστον από Ελληνες, σε νοσοκομεία στην Αθήνα, στην Ευρώπη, Αμερική, πολιτείες με τ’ όνομά του. Η Ελλάδα κάποτε ήταν μεγάλη και ξακουστή. Στα πέρατα της Γης όταν τρεις Ελληνες είδαν τον Χριστό είπαν ο Θεός πάσχει ή ήρθε το τέλος του κόσμου και τότε ο Χριστός είπε Κύριε ήρθε η ώρα να δοξασθεί το όνομά σου και όντως από την Κωνσταντινούπολη από τον Απόστολο Ανδρέα διαδόθηκε ο χριστιανισμός.

Ελλάδα μου περήφανη πάλι με χρόνους και καιρούς πάλι θα μεσουρανήσεις.

Με εκτίμηση

Βαρβάρα Κουταλιάγκα Moutos

Asheville, NC

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σε άλλες χώρες ο τελικός του Κυπέλλου στο ποδόσφαιρο είναι γιορτή κατά κυριολεξία: τον αγώνα τον περιμένουν πώς και πώς όχι μόνο οι φίλαθλοι των ομάδων που διεκδικούν το τρόπαιο αλλά όλη η φίλαθλη κοινότητα, τα εισιτήρια γίνονται ανάρπαστα, ενώ η «σύγκρουση» προκαλεί συζητήσεις επί συζητήσεων για το αγωνιστικό κυρίως κομμάτι (και όχι μόνο), τόσο πριν από αυτή, όσο και μετά.

Σχόλια

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Αντίλογος

Παρενέβη, διαβάζω, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, για να τεθεί σε διαθεσιμότητα ο δημόσιος υπάλληλος που συνελήφθη για εμπλοκή του στην υπόθεση της 12χρονης στα Σεπόλια.

Εκδηλώσεις

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Μέσα σε ιδιαίτερα συγκινητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Ιουνίου η τελετή αποφοίτησης της 8ης τάξης του Ημερήσιου Ελληνικού Σχολείου “Αργύριος Φάντης” στον Καθεδρικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Μπρούκλιν.

Πολιτισμός

Η πρωτοεμφανιζόμενη συγγραφέας Μαρίνα Πλούμπη, μας χάρισε φέτος ένα παιδικό βιβλίο ξεχωριστό και μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα.

ΒΙΝΤΕΟ