x

Έχετε συμπληρώσει το όριο δωρεάν άρθρων για αυτόν τον μήνα.
Αποκτήστε απεριόριστη πρόσβαση στα καλύτερα της ανεξάρτητης ελληνικής δημοσιογραφίας ξεκινώντας από $ 1/εβδομάδα.

 

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Εορτασμός Ορθοδοξίας και Δοξολογία για Εθνική Γιορτή στη Νάσουα Νιου Χαμσάιρ

ΒΟΣΤΩΝΗ. Ολες οι ηλικίες και γενεές συμμετείχαν στον εορτασμό της Ορθοδοξίας την Κυριακή 24 Μαρτίου, στον ιερό ναό του Αγίου Φιλίππου στη Νάσουα του Νιου Χαμσάιρ. Παιδιά, νέοι και ενήλικες κρατώντας ο καθένας από μία ιερή εικόνα συμμετείχαν στην περιφορά-λιτάνευση των εικόνων εντός του ιερού ναού, με τις τρεις στάσεις κατά τις οποίες έγινε η συναπτή των δεήσεων από τον ιερατικό προϊστάμενο π. Παύλο Μπεμπή.

Στο τέλος της περιφοράς έγινε εκτενής δέηση και αναγνώσθηκε το Συνοδικό για την αποκατάσταση των ιερών εικόνων εντός των ναών και την ορθή απόδοση τιμής σ’ αυτές. Ο π. Παύλος υπενθύμισε στο εκκλησίασμα ότι «όλοι μας είμαστε ζωντανές εικόνες του Θεού».

Τον τελευταίο καιρό παρατηρείται προσέλευση νέων ανθρώπων, αλλά και ολόκληρων οικογενειών προς την κοινότητα, που μεταστρέφονται στην Ορθοδοξία από τον Ρωμαιοκαθολικισμό και άλλες Χριστιανικές δικαιοδοσίες.

Ο ιερός ναός του Αγίου Αποστόλου Φιλίππου και το εν αγαστή κοινοτικό συγκρότημα του κοινοτικού κέντρου, των αιθουσών διδασκαλίας, αιθουσών συνεδριάσεων και γραφείων.
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ “Ε.Κ.”/ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΑΛΜΟΥΚΟΣ

Μετά το πέρας της τελετής των ιερών εικόνων, αναπέμφθηκε ευχαριστήρια δοξολογία για την απελευθέρωση της Ελλάδος κατά την οποία ψάλθηκε το απολυτίκιο του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, «Σήμερον της σωτηρίας ημών το κεφάλαιον», καθώς επίσης και το γνωστό κοντάκιο «Τη Υπερμάχω Στρατηγώ τα νικητήρια». Ο εορτασμός ολοκληρώθηκε με τον Εθνικό Υμνο της Ελλάδος. Ακολούθησε δεξίωση στην κοινοτική αίθουσα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Η δυνατή βροχή δεν πτόησε το Αγημα των Ευζώνων της Προεδρικής Φρουράς και τους παρευρισκόμενους στις εκδηλώσεις για την έπαρση της ελληνικής σημαίας στο Μπόουλινγκ Γκριν, οι οποίοι παρήλασαν από τον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου στο Σημείο Μηδέν έως και το εμβληματικό Πάρκο, σε ένα σκηνικό ιδιαίτερα συγκινητικό, το πρωί της Παρασκευής.

Σχόλια

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Αντίλογος

Παρενέβη, διαβάζω, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, για να τεθεί σε διαθεσιμότητα ο δημόσιος υπάλληλος που συνελήφθη για εμπλοκή του στην υπόθεση της 12χρονης στα Σεπόλια.

Εκδηλώσεις

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Μέσα σε ιδιαίτερα συγκινητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Ιουνίου η τελετή αποφοίτησης της 8ης τάξης του Ημερήσιου Ελληνικού Σχολείου “Αργύριος Φάντης” στον Καθεδρικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Μπρούκλιν.

Πολιτισμός

Η πρωτοεμφανιζόμενη συγγραφέας Μαρίνα Πλούμπη, μας χάρισε φέτος ένα παιδικό βιβλίο ξεχωριστό και μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα.

ΒΙΝΤΕΟ