x

Έχετε συμπληρώσει το όριο δωρεάν άρθρων για αυτόν τον μήνα.
Αποκτήστε απεριόριστη πρόσβαση στα καλύτερα της ανεξάρτητης ελληνικής δημοσιογραφίας ξεκινώντας από $ 1/εβδομάδα.

 

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Επιμνημόσυνη δέηση Γέροντα Εφραίμ Αριζόνας

14 Δεκεμβρίου 2022

ΑΡΙΖΟΝΑ. Την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου, ο αγαπητός μου φίλος Στέλιος Βουβουδάκης και εγώ ταξιδέψαμε με το ιδιωτικό του αεροπλάνο από το Τέξας στην Αριζόνα προκειμένου να παρευρεθούμε στο μνημόσυνο για τα τρία χρόνια του Γέροντα Εφραίμ της Αριζόνας. Το πρωί της 10ης Δεκεμβρίου ξεκινήσαμε από το ξενοδοχείο για το μοναστήρι. Περνώντας την έρημο φτάσαμε σε ένα πανόραμα γεμάτο κόσμο από διάφορα μέρη της Αμερικής, αλλά και από άλλες χώρες, οι οποίοι είχαν έρθει για να τιμήσουν την μνήμη του Γέροντα.

Στις 2:30 το απόγευμα άρχισε στην μεγάλη εκκλησία του Αγίου Αντωνίου η μνημοσύνη Λειτουργία για τα τρία χρόνια από την κοίμηση του Γέροντα Εφραίμ. Η εκκλησία ήταν γεμάτη ενώ και στον προαύλιο χώρο βρίσκονταν επίσης εκατοντάδες προσκυνητές. Στην συνέχεια έγινε Τρισάγιο στον Τάφο του Γέροντα που είναι μέσα στην εκκλησία του Αγίου Μηνά. Ακολούθησε Εσπερινός και όταν τελείωσε στις 5 το απόγευμα προσφέρθηκε γεύμα σε όλους.

Το Μοναστήρι είναι το όγδοο από τα δεκαεπτά μοναστήρια που χτίστηκαν σε Αμερική και Καναδά. Η φιλοξενία προσφέρεται πραγματικά με όλη την σημασία της λέξεως. Οταν ανεβεί κάποιος στο βουναλάκι του προφήτη Ηλία βλέπει την έρημο και στην μέση ένα ζωντανό νησί γεμάτο φρούτα, λουλούδια, εκκλησίες, πουλιά, και πραγματική χαρά Θεού στον κόσμο. Αυτή η όαση μέσα στην έρημο δεν είναι προϊόν ανθρώπινης σκέψης αλλά Θεού χάρις. Εύχομαι σε όλους όσοι δεν έχουν πάει, να προσπαθήσουν να το επισκεφτούν και να λάβουν την ευλογία του Αγίου. Τέτοια έργα δεν γίνονται χωρίς καθοδήγηση ανωτέρας δύναμης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Η δημοσιογράφος Ειρήνη Ζαχαριάδη στο ειδικό εβδομαδιαίο βιντεομαγκαζίνο, στο οποίο παρουσιάζονται οι σημαντικότερες ειδήσεις της Εβδομάδας όπως τις κατέγραψε ο «Εθνικός Κήρυκας» μέσα από την έντυπη αλλά και την ηλεκτρονική έκδοσή του και τις επεξεργάστηκε η συντακτική του ομάδα.

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Αντίλογος

Παρενέβη, διαβάζω, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, για να τεθεί σε διαθεσιμότητα ο δημόσιος υπάλληλος που συνελήφθη για εμπλοκή του στην υπόθεση της 12χρονης στα Σεπόλια.

Εκδηλώσεις

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Μέσα σε ιδιαίτερα συγκινητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Ιουνίου η τελετή αποφοίτησης της 8ης τάξης του Ημερήσιου Ελληνικού Σχολείου “Αργύριος Φάντης” στον Καθεδρικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Μπρούκλιν.

Πολιτισμός

Η πρωτοεμφανιζόμενη συγγραφέας Μαρίνα Πλούμπη, μας χάρισε φέτος ένα παιδικό βιβλίο ξεχωριστό και μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα.

ΒΙΝΤΕΟ