x

Έχετε συμπληρώσει το όριο δωρεάν άρθρων για αυτόν τον μήνα.
Αποκτήστε απεριόριστη πρόσβαση στα καλύτερα της ανεξάρτητης ελληνικής δημοσιογραφίας ξεκινώντας από $ 1/εβδομάδα.

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Επιτυχής η εγχείρηση καρδιάς του Μητροπολίτη Αγ. Φραγκίσκου Γερασίμου

ΒΟΣΤΩΝΗ. Ο Μητροπολίτης Αγίου Φραγκίσκου Γεράσιμος υποβλήθηκε επιτυχώς την Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2022 σε εγχείρηση καρδιάς και συγκεκριμένα αλλαγής της μιτροειδούς βαλβίδας, όπως είχε αναφέρει ο «Εθνικός Κήρυκας» στα μέσα Νοεμβρίου.

Ο Σεβασμιώτατος θα παραμείνει οικουρών στο νοσοκομείο επί μία σχεδόν εβδομάδα ενώ αναμένεται να αποθεραπευθεί πλήρως.

Ο Μητροπολίτης Γεράσιμος θα απέχει από τα καθήκοντά του επί δύο εβδομάδες όσο και το μετεγχειρητικό στάδιο, ενώ αναμένεται μέχρι τα Χριστούγεννα να μπορεί να εργάζεται εξ’ αποστάσεως μέσω email και ηλεκτρονικής εφαρμογής, ενώ θα επανέλθει πλήρως στα καθήκοντά του προς το τέλος Ιανουαρίου του 2023.

Ωστόσο, η ζωή στη Μητρόπολη Αγίου Φραγκίσκου συνεχίζεται και θα συνεχιστεί κανονικά υπό την εποπτεία του πρωτοσυγκελεύοντος, Επισκόπου Φωκαέας Ιωάννη.

Ο Μητροπολίτης Γεράσιμος είχε στείλει ο ίδιος ενημερωτικό σημείωμα στον κλήρο και τον λαό της Μητρόπολης Αγίου Φραγκίσκου την οποία ποιμαίνει επί δέκα επτά χρόνια, στο οποίο εξηγούσε για την εγχείρηση στην οποία επρόκειτο να υποβληθεί.

Στο σημείωμά του, ανάμεσα στα άλλα, είχε γράψει πως «το θέμα της βαλβίδας είναι υπό παρακολούθηση επί αρκετά χρόνια, αλλά τώρα με τις συμβουλές των ιατρών μου αποφάσισα πως τώρα είναι ο κατάλληλος χρόνος για να γίνει η εγχειρητική διαδικασία».

Πληροφορίες του «Ε.Κ.» αναφέρουν πως εκατοντάδες ευχητήρια μηνύματα έφτασαν στη Μητρόπολη πριν την εγχείρηση και εξακολουθούν να φτάνουν, ενώ όσοι επιθυμούν να αποστείλουν κάρτες μπορούν να κάνουν κάτι τέτοιο ως εξής: His Eminence Metropolitan Gerasimos of San Francisco, 245 Valencia Street, San Francisco, CA. 94103. Εκφράζεται θερμή παράκληση να μην αποστέλλονται άνθη.
Οπως είχε γράψει στο παρελθόν ο «Εθνικός Κήρυκας», ο Μητροπολίτης Γεράσιμος είναι πνευματικό ανάστημα του αειμνήστου Αρχιεπισκόπου Αμερικής Ιακώβου, του οποίου διετέλεσε Αρχιδιάκονος επί μακρά σειρά ετών.

Επισημαίνεται ότι είναι εκ των πλέον λογίων ιεραρχών της Αρχιεπισκοπής Αμερικής και της Ορθόδοξης Εκκλησίας γενικότερα. Γεννήθηκε στις 2 Αυγούστου του 1945 στην Καλαμάτα όπου έμαθε τα πρώτα γράμματα και στη συνέχεια σπούδασε στο Ελληνικό Κολέγιο και τη Θεολογική Σχολή του Τιμίου Σταυρού Βοστώνης, στην οποία μετά την αποφοίτησή του εργάσθηκε ως Ληξίαρχος της Σχολής.
Το 1979 χειροτονήθηκε Διάκονος και υπηρέτησε τον μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Ιάκωβο επί 17 χρόνια μέχρι το 1996, ενώ παράλληλα εργαζόταν ως Διευθυντής της Φοιτητικής Ζωής της Σχολής.
Από το 1988 μέχρι το 1999 διετέλεσε Διευθυντής του Τμήματος εγγραφών και Αρχείων του Ελληνικού Κολεγίου και της Θεολογικής Σχολής. Το 1993 αναγορεύτηκε διδάκτωρ από το Boston College της Σχολικής και Συμβουλευτικής Ψυχολογίας.

Δίδαξε επί σειρά ετών στο Ελληνικό Κολέγιο και επίσης επί δεκαετία ήταν λέκτορας του Πανεπιστημίου Northeastern της Βοστώνης.

Παράλληλα, διορίστηκε στο Τμήμα Ψυχολογίας της Διευθύνσεως του Ιατρικού Κέντρου των Παλαιμάχων Πολεμιστών γνωστό ως VA Medical Center της Βοστώνης.

Στις 11 Νοεμβρίου εκλέχτηκε από την Ιερά Σύνοδο του Οικουμενικού Πατριαρχείου βοηθός Επίσκοπος με τον τίτλο Κρατείας και διορίσθηκε Αρχιγραμματέας της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Αρχιεπισκοπής Αμερικής.

Στις 22 Φεβρουαρίου 2005 εκλέχτηκε Μητροπολίτης Αγίου Φραγκίσκου. Και ενθρονίστηκε στον Καθεδρικό Ναό της Αναλήψεως του Κυρίου στις 2 Απριλίου από τον Αρχιεπίσκοπο πρώην Αμερικής κ. Δημήτριο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Με μια συναυλία που σηματοδοτεί τη ζωτική ανάγκη να έρθουμε και πάλι κοντά μέσα από τη μουσική, ο Περικλής Κανάρης επιστρέφει στις ζωντανές εμφανίσεις μετά την πανδημία με ένα δυνατό μήνυμα.

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Αντίλογος

Παρενέβη, διαβάζω, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, για να τεθεί σε διαθεσιμότητα ο δημόσιος υπάλληλος που συνελήφθη για εμπλοκή του στην υπόθεση της 12χρονης στα Σεπόλια.

Εκδηλώσεις

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Μέσα σε ιδιαίτερα συγκινητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Ιουνίου η τελετή αποφοίτησης της 8ης τάξης του Ημερήσιου Ελληνικού Σχολείου “Αργύριος Φάντης” στον Καθεδρικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Μπρούκλιν.

Πολιτισμός

Η πρωτοεμφανιζόμενη συγγραφέας Μαρίνα Πλούμπη, μας χάρισε φέτος ένα παιδικό βιβλίο ξεχωριστό και μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα.

ΒΙΝΤΕΟ