x

Έχετε συμπληρώσει το όριο δωρεάν άρθρων για αυτόν τον μήνα.
Αποκτήστε απεριόριστη πρόσβαση στα καλύτερα της ανεξάρτητης ελληνικής δημοσιογραφίας ξεκινώντας από $ 1/εβδομάδα.

Αμερική

Η Αγγελική Βουρνά νέα πρόεδρος της Παναρκαδικής Ομοσπονδίας

ΣΙΚΑΓΟ. Η Αγγελική Βουρνά αναλαμβάνει τα ηνία της Παναρκαδικής Ομοσπονδίας Αμερικής, μετά τις διεργασίες που πραγματοποιήθηκαν κατά την διάρκεια του 75ου Συνεδρίου της οργάνωσης, που έλαβε χώρα από τις 9 έως και τις 12 Ιουνίου στην πόλη του Σικάγου.

Η κ. Βουρνά, η οποία μέχρι πρότινος υπηρετούσε το Δ.Σ. από τη θέση της Β’ Αντιπροέδρου, είναι η πρώτη γυναίκα πρόεδρος στην ιστορία της Παναρκαδικής Ομοσπονδίας, σηματοδοτώντας μια ακόμη σημαντική εξέλιξη στη δραστηριότητα των Αρκάδων της Αμερικής.

«Είναι μεγάλη τιμή για μένα που η Παναρκαδική Ομοσπονδία Αμερικής με εξέλεξε να είμαι η πρόεδρός της για τα επόμενα δύο χρόνια. Είναι η πρώτη φορά στα 90 χρόνια από την ίδρυσή της που εξέλεξε μία γυναίκα στο αξίωμα της προέδρου. Αναλαμβάνω τα καθήκοντά μου με πλήρη συναίσθηση της ευθύνης που απαιτεί η θέση αυτή», ανέφερε η Αγγελική Βουρνά, η οποία και προέρχεται από τον ιστορικό Σύλλογο Αρκάδων Νέας Υόρκης «Γέρος του Μωριά».

Κατόπιν τούτου, η νέα πρόεδρος θα κληθεί να ηγηθεί σε ένα Διοικητικό Συμβούλιο που έχει έντονη την παρουσία των γυναικών, αλλά και της νεολαίας, στοιχείο που εντείνει την αισιοδοξία πως η οργανωμένη Αρκαδική ομογένεια έχει, εκτός από παρόν, κι ένα εξίσου ευοίωνο μέλλον.

«Είμαι ευτυχής που στην καινούργια διοίκηση μετέχουν και άλλες πέντε γυναίκες, οι οποίες με τον ενθουσιασμό τους και τις ικανότητές τους θα προσεγγίσουν τα θέματα με διαφορετικό τρόπο και θα φέρουν μία ισορροπία, η οποία θα βοηθήσει στη διεκπεραίωση των νέων απαιτήσεων και προκλήσεων. Ενα άλλο χαρακτηριστικό της νέας Διοίκησης είναι η συμμετοχή πολλών νέων με εξαιρετικές ικανότητες και σύγχρονες ιδέες, και οι οποίοι θα δώσουν μια νέα πνοή στην Ομοσπονδία μας», προσέθεσε η κ. Βουρνά.

Ειδικότερα, το νέο Διοικητικό Συμβούλιο συγκροτήθηκε ως εξής: Αγγελική Βουρνά (Πρόεδρος), Ευαγγελία Σουρούνη (Α’ Αντιπρόεδρος), Γιάννης Μπουρνάζος (Β’ Αντιπρόεδρος), Γιώργος Ξερακιάς (Γ’ Αντιπρόεδρος), Δρ. Ιωάννης Σαραντόπουλος (Γενικός Γραμματέας), Ιωάννης Βέμης (Ταμίας), Κατερίνα Λιάπη (Νομική Σύμβουλος), Ελένη Κατσιμάλη (Σύμβουλος Νεολαίας), Ανδρέας Παπαντωνίου (Πρόεδρος της Συμβουλευτικής Επιτροπής), Γεώργιος Σουρούνης (Αντιπρόεδρος Συμβουλευτικής Επιτροπής) και Γιώργος Ρεβελιώτης (Πρόεδρος Επιτροπής Παναρκαδικού Νοσοκομείου).

Ως μέλη εξελέγησαν οι Γεώργιος Κανελλόπουλος, Θεοχάρης Μητσινίκος, Κώστας Καπογιάννης (τ. πρόεδρος) και Δημήτρης Φίλιος (τ. πρόεδρος). Παράλληλα, θα τοποθετηθούν δυο ακόμη μέλη, τα οποία θα προέρχονται από τη Δυτική Περιφέρεια, όπου και πρόκειται σύντομα να ληφθούν οι σχετικές αποφάσεις.

«Η Παναρκαδική Ομοσπονδία Αμερικής είναι και θα μείνει ένα ζωντανό δυνατό και δραστήριο κομμάτι της Ομογένειας με διαχρονική προσφορά σε θέματα που αφορούν την Ομογένεια και γενικότερα τον Ελληνισμό. Ευελπιστώ ότι θα συνεχίσουμε και θα εντείνουμε τις προσπάθειές μας και την προσφορά μας για το καλό του Ελληνισμού της Αμερικής και των απανταχού Ελλήνων», κατέληξε η Αγγελική Βουρνά, εκφράζοντας την πεποίθηση πως οι δεσμοί με την πατρίδα θα πρέπει να παραμείνουν άρρηκτοι.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Αρνήθηκε τις κατηγορίες της δολοφονίας και της παράνομης οπλοκατοχής, κατά την εξ αποστάσεως ακρόασή του από τις δικαστικές Αρχές, ο 34χρονος ομογενής Πήτερ Ζησόπουλος (Peter Zisopoulos), ο οποίος, την προηγούμενη Πέμπτη, δολοφόνησε με περισσότερες από 20 μαχαιριές την Πυραγό Άλισον Ρούσο - Έλινγκ (Alison Russo - Elling) σε ένα αποτρόπαιο περιστατικό στην “καρδιά” της Αστόρια.

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Εκδηλώσεις

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Μέσα σε ιδιαίτερα συγκινητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Ιουνίου η τελετή αποφοίτησης της 8ης τάξης του Ημερήσιου Ελληνικού Σχολείου “Αργύριος Φάντης” στον Καθεδρικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Μπρούκλιν.

Πολιτισμός

Η πρωτοεμφανιζόμενη συγγραφέας Μαρίνα Πλούμπη, μας χάρισε φέτος ένα παιδικό βιβλίο ξεχωριστό και μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα.

Γενικά Νέα

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Με κατάνυξη και ευλάβεια ξεκίνησαν οι ακολουθίες του Πάσχα στον Ιερό Ναό Αγ.

ΒΙΝΤΕΟ

Αποστάσεις κράτησαν Μητσοτάκης – Ερντογάν στην σύνοδο της Πράγας

ΠΡΑΓΑ. Ακρως ενδεικτική του κλίματος στις ελληνοτουρκικές σχέσεις είναι η απόσταση που φρόντισαν να κρατήσουν μεταξύ τους σήμερα, Πέμπτη, ο Ελληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Τούρκος πρόεδρος, Ταγίπ Ερντογάν, κατά την «οικογενειακή» φωτογραφία των ηγετών στη Σύνοδο της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Κοινότητας στην Πράγα.

Τραγωδία με ναυάγια δουλεμπορικών σε Λέσβο και Κύθηρα, τουλάχιστον 18 νεκροί – Ευθύνες στην Αγκυρα από Αθήνα

ΑΘΗΝΑ. Τραγικός είναι ο απολογισμός δύο ναυαγίων πλοιαρίων που μετέφεραν παράνομους μετανάστες και πρόσφυγες σε Κύθηρα και Λέσβο, με την Αθήνα να κατηγορεί ευθέως την Αγκυρα για τη βοήθεια που προσφέρει στους διακινητές.

Συμπλήρωσε τη διεύθυνση του e-mail σου για να γίνεις συνδρομητής

Συμπληρώστε το email σας για να εγγραφείτε - π.χ. abc@xyz.com

Μπορείς να διαγραφείς όποτε το θελήσεις χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο στο δελτίο τύπου μας