x

Υπόλοιπος Ελληνισμός

Η πανήγυρις του Αγίου Αντωνίου στο Λονδίνο

19 Ιανουαρίου 2022

ΛΟΝΔΙΝΟ. Στον εορτάζοντα Ιερό Ναό Αγίου Αντωνίου Λονδίνου χοροστάτησε και προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας κ. Νικήτας.

Ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμά του μεταξύ άλλων υπογράμμισε πως «ο Αγιος Αντώνιος δεν μας άφησε γραπτά κείμενα αλλά το παράδειγμα του ασκητικού του βίου. Διά της προσευχής και της πίστεώς του έκανε την έρημο να ανθίσει».

Η Κοινότητα ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο που λάμπρυνε την πανήγυρη με την επίσκεψή του, ενώ ακολούθησε εορταστικό γεύμα.

Δύο Ελληνορθόδοξες πιστές κυρίες του Λονδίνου πλαισιώνουν την εικόνα του Αγίου Αντωνίου.
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ ΘΥΑΤΕΙΡΩΝ

Πληροφορίες του «Ε.Κ.» αναφέρουν ότι ο Αρχιεπίσκοπος Νικήτας έχει σημάνει γενικότερη πνευματική και διοικητική ανασυγκρότηση στην Αρχιεπισκοπή Θυατείρων και ταυτόχρονα Λειτουργική αναγέννηση καθότι κατά τα τελευταία έτη ήταν έντονη η απουσία του προκατόχου του λόγω προχωρημένης ηλικίας και ασθένειας.

Ο Αρχιεπίσκοπος Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας Νικήτας μνημονεύει κατά την Μεγάλη Είσοδο στην Ωραία Πύλη του Ναού του Αγίου Αντωνίου στο Λονδίνο. ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ ΘΥΑΤΕΙΡΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ. Να εντρυφήσουν «εις το ανοιχτόν πνεύμα της Ρωμιοσύνης», αποβάλλοντας «τας αγκυλώσεις και ακαμψίας της εθνικιστικής θεωρήσεως των εκκλησιαστικών πραγμάτων» κάλεσε τους μαθητές της Αθωνιάδας Ακαδημίας ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, κατά τη χθεσινοβραδινή επίσκεψη του στη σχολή, στις Καρυές Αγίου Όρους.

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Πολιτισμός

Η πρωτοεμφανιζόμενη συγγραφέας Μαρίνα Πλούμπη, μας χάρισε φέτος ένα παιδικό βιβλίο ξεχωριστό και μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα.

Γενικά Νέα

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Με κατάνυξη και ευλάβεια ξεκίνησαν οι ακολουθίες του Πάσχα στον Ιερό Ναό Αγ.

ΑΠΟΨΕΙΣ

Η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία δημιούργησε άλλο ένα θέμα διχασμού της ελληνικής κοινής γνώμης, κοντά στα τόσα που είχαν δημιουργηθεί τα προηγούμενα χρόνια (οικονομική κρίση, πανδημία, εμβόλια).

ΒΙΝΤΕΟ

Τσούνης: «Οι καλύτερες μέρες για την Ελλάδα είναι μπροστά»

ΑΘΗΝΑ. «Είμαι ευγνώμων και περήφανος που θα περάσω τα επόμενα χρόνια στην Ελλάδα ως πρέσβης των ΗΠΑ.

Τα Γεγονότα της Εβδομάδας από τον «Ε.Κ» με την Αννα Σαρηγιάννη

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Η δημοσιογράφος Αννα Σαρηγιάννη στο ειδικό εβδομαδιαίο βιντεομαγκαζίνο, στο οποίο παρουσιάζονται οι σημαντικότερες ειδήσεις της Εβδομάδας όπως τις κατέγραψε ο «Εθνικός Κήρυκας» μέσα από την έντυπη αλλά και την ηλεκτρονική έκδοσή του και την επεξεργάστηκε η συντακτική του ομάδα.

Συμπλήρωσε τη διεύθυνση του e-mail σου για να γίνεις συνδρομητής

Συμπληρώστε το email σας για να εγγραφείτε - π.χ. abc@xyz.com

Μπορείς να διαγραφείς όποτε το θελήσεις χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο στο δελτίο τύπου μας