x

Έχετε συμπληρώσει το όριο δωρεάν άρθρων για αυτόν τον μήνα.
Αποκτήστε απεριόριστη πρόσβαση στα καλύτερα της ανεξάρτητης ελληνικής δημοσιογραφίας ξεκινώντας από $ 1/εβδομάδα.

 

ΑΠΟΨΕΙΣ

Κηρύγματα από τον «13-0»

Ο ομόφωνα και αμετάκλητα καταδικασμένος από το Ειδικό Δικαστήριο για παράβαση καθήκοντος Νίκος Παππάς (γνωστότερος και ως «13-0»), ο άνθρωπος πίσω από κάθε μηχανορραφία και ραδιουργία της εθνοσωτηρίου κυβερνήσεως του Τσίπρα, έκανε προχθές από το βήμα της Βουλής κηρύγματα για το… κράτος δικαίου και μάλιστα με τέτοια άνεση και πειστικότητα που αν δεν ήξερες ποιος είναι θα έβαζες στοίχημα ότι πρόκειται για τον πιο καθαρό πολιτικό της μεταπολίτευσης (και βάλε). Τι άλλο θα ζήσουμε!

Οι άλλοι καλύτεροι είναι;

Τον θυμάστε τον «Παλαιοχριστιανό» της Κορίνθου; Τον άνθρωπο που είχε εγκαταλείψει την κανονική ζωή και την τεχνολογία (όχι όμως και τον μισθό από τον Δήμο στον οποίο εργαζόταν – άσχετα αν δεν πατούσε το πόδι του στη δουλειά του) και ο οποίος είχε πάει με την οικογένειά του να ζήσει μέσα σε μια σπηλιά; Σκέφτεται πλέον να κάνει κόμμα, να διεκδικήσει την ψήφο των πολιτών και να βρεθεί στα έδρανα της Βουλής. «Γίνεται συζήτηση να κάνουμε μειονοτικό κόμμα για να διεκδικήσουμε τα δικαιώματά μας ως παλαιοημερολογίτες, παλαιοχριστιανοί, Ρωμιοί στην ελληνική πολιτεία και στην Ευρώπη… Είναι στα σκαριά, είναι θέμα ημερών να ανακοινωθεί. Πρέπει να κοιτάξουμε εάν θα υπαχθούμε στο Πατριαρχείο της Ρωσίας. Στην Ελλάδα οι παλαιοημερολογίτες έχουν υποστεί διωγμό. Τα ‘πιστεύω’ μας δεν βλέπουμε να γίνονται ιδιαίτερα σεβαστά» είπε μεταξύ άλλων σε τηλεοπτική εκπομπή. Μπορεί κάποιοι να γελάτε, αλλά κάποιοι άλλοι που έχουν μπει κατά καιρούς στη Βουλή τα τελευταία χρόνια τι καλύτερο είχαν από αυτόν;

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Στην Ευρωπαϊκή Ενωση έχουμε εκλογές για ευρωβουλευτές και για κάποιους αξιωματούχους, ενώ στις ΗΠΑ θα έχουμε τις προεδρικές εκλογές.

Σχόλια

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Αντίλογος

Παρενέβη, διαβάζω, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, για να τεθεί σε διαθεσιμότητα ο δημόσιος υπάλληλος που συνελήφθη για εμπλοκή του στην υπόθεση της 12χρονης στα Σεπόλια.

Εκδηλώσεις

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Μέσα σε ιδιαίτερα συγκινητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Ιουνίου η τελετή αποφοίτησης της 8ης τάξης του Ημερήσιου Ελληνικού Σχολείου “Αργύριος Φάντης” στον Καθεδρικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Μπρούκλιν.

Πολιτισμός

Η πρωτοεμφανιζόμενη συγγραφέας Μαρίνα Πλούμπη, μας χάρισε φέτος ένα παιδικό βιβλίο ξεχωριστό και μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα.

ΒΙΝΤΕΟ