x
 

Κοινωνία

Κοριτσάκι που εξαφανίστηκε το 2019 βρέθηκε ζωντανό σε έναν «σκοτεινό και υγρό» χώρο

16 Φεβρουαρίου 2022

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Οταν η 4χρονη Πέισλι Σάλτις (Paislee Shultis) εξαφανίστηκε τον Ιούλιο του 2019 στην Νέα Υόρκη, η Αστυνομία δήλωνε ότι γνώριζαν που μπορεί να είναι το κορίτσι και ποιος μπορεί να το είχε αρπάξει.

Βασικός ύποπτος για την εξαφάνιση της τετράχρονη ήταν ο βιολογικός της πατέρας, ο οποίος δεν είχε την κηδεμονία της και ο οποίος διέμενε 173 μίλια ανατολικά, στο Σόγκερτις της Νέας Υόρκης. Αλλά, κάθε φορά που αστυνομικοί έκαναν την εμφάνισή τους στο σπίτι του στην οδό Φον, εκείνος δήλωνε ότι δεν γνώριζε που βρίσκονταν το κοριτσάκι. Και, όταν οι αστυνομικοί εισέρχονταν στο σπίτι και έψαχναν τη μικρή, οι έρευνές τους απέβαιναν άκαρπες.

Αυτό συνέβαινε μέχρι που ο ντετέκτιβ Erik Thiele, ενώ εκτελούσε ένταλμα έρευνας στο σπίτι τη Δευτέρα, παρατήρησε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά σε μια σκάλα που οδηγούσε από το πίσω μέρος του σπιτιού στο υπόγειο. Φωτίζοντας με τον φακό του μέσα από μια ρωγμή στα ξύλινα σκαλοπάτια, είδε μια κουβέρτα. Αφού αφαίρεσαν πολλά σκαλιά από τη σκάλα, οι ντετέκτιβ εντόπισαν ένα ζευγάρι μικροσκοπικά πόδια.
Αφού αφαιρέθηκαν πολλά ακόμη σκαλιά, οι αστυνομικοί βρήκε την Πέισλι να κρύβεται με την 33χρονη Κίμπερλι Κούπερ (Kimberly Cooper) σε μια «σκοτεινή και υγρή» κρυψώνα, ανέφερε το αστυνομικό τμήμα Saugerties σε δελτίο τύπου τη Δευτέρα.

Η μικρή, αφού εξετάστηκε από τους γιατρούς και διαπιστώθηκε ότι είναι καλά στην υγεία της, παραδόθηκε στον νόμιμο κηδεμόνα της.

Πλέον, η Κούπερ, ο 32χρονος Κερκ Σάλτις τζούνιορ και ο 57χρονος Κερκ Σάλτις ο πρεσβύτερος, κατηγορούνται για παρέμβαση στην επιμέλεια και έκθεση σε κίνδυνο της ευημερίας του παιδιού, ανέφερε η Αστυνομία. Η Κούπερ και ο Σάλτις τζούνιορ είναι οι βιολογικοί γονείς της Πέισλι, ενώ ο πρεσβύτερος Σάλτις είναι ο παππούς της.

Η Κούπερ και ο Σάλτις τζούνιορ απήγαγαν την Πέισλι το 2019 αφού το ζευγάρι έχασε την επιμέλεια του μικρού κοριτσιού και της αδερφής της.
Η Κούπερ κρατείται στη φυλακή με ξεχωριστό ένταλμα. Ο Σάλτις τζούνιορ και ο πατέρας του αφέθηκαν ελεύθεροι, είπε η Αστυνομία.

«Τα καλά νέα είναι ότι το παιδί εντοπίστηκε, τώρα επανενώνεται με την μεγαλύτερη αδερφή της και βρίσκεται υπό την επιμέλεια του νόμιμου κηδεμόνα της», δήλωσε η Αστυνομία.

Η Αστυνομία θα συνεχίσει να διερευνά εάν άλλα άτομα που ανακρίθηκαν «έλεγαν ψέματα εν γνώσει τους για το πού βρίσκεται το εξαφανισμένο παιδί».

Πηγή: «Washington Post»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Η ακραία ζέστη αιφνιδίασε αυτή την εβδομάδα μεγάλο μέρος της Νέας Υόρκης, οδηγώντας τους κατοίκους να προετοιμαστούν για την άνοδο της θερμοκρασίας νωρίτερα από το συνηθισμένο, ενώ διάφορες υπηρεσίες της πόλης, οργανώσεις πολιτών και επιχειρήσεις έχουν επίσης προσαρμόσει τα εποχικά τους ημερολόγια.

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Εκκλησία

ΒΟΣΤΩΝΗ. Εκλέχτηκε την Παρασκευή 17 Μαΐου 2024 από τη Σύνοδο του Φαναρίου, ο Επίσκοπος Σασίμων Κωνσταντίνος (Μώραλης) Μητροπολίτης Ντένβερ, όπως άλλωστε ήταν αναμενόμενο και όπως είχε εξαγγείλει ο «Ε.

ΑΠΟΨΕΙΣ

Είδε συγχωριανούς του, που τους κρέμασαν στους φανοστάτες της πλατείας της Καλαμάτας.

Πολιτισμός

ΑΘΗΝΑ. Σε μία λαμπρή τελετή με άρωμα Ελλάδας και Γαλλίας παραδόθηκε η Ολυμπιακή Φλόγα το απόγευμα της Παρασκευής στην οικοδέσποινα των φετινών Ολυμπιακών Αγώνων.

ΒΙΝΤΕΟ