x
 

Πολιτική

Λάθη στους διορισμούς συμβούλων παραδέχεται ο Πρόεδρος

19 Μαΐου 2023

ΛΕΥΚΩΣΙΑ. Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης βγαίνει μπροστά και αναλαμβάνει την ευθύνη για τις αλλεπάλληλες γκάφες με άστοχους διορισμούς συμβούλων, τόσο στο Προεδρικό όσο και σε Υπουργεία.

Τελευταίο κρούσμα η πρόσληψη προσώπου που είχε καταδικαστεί από Δικαστήριο για απάτη στη θέση συμβούλου του Υφυπουργού Πολιτισμού.

«Ναι έγιναν λάθη», δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κληθείς να σχολιάσει το θέμα, προσθέτοντας πως με βάση την πρόταση που θα υιοθετηθεί προσεχώς από το Υπουργικό Συμβούλιο, θα υπάρχουν κριτήρια, ίσως και πιο αυστηρά από αυτά που υπάρχουν για τους κοινοβουλευτικούς συνεργάτες.

«Κινηθήκαμε στο πλαίσιο το οποίο υπήρχε, το πλαίσιο το οποίο βρήκαμε και λειτουργούσε. Εκ των πραγμάτων φαίνεται ότι αυτό το πλαίσιο δεν ήταν σωστό και, ναι, έγιναν λάθη. Αμέσως συναντήθηκα με τον Γενικό Ελεγκτή. Στο επόμενο Υπουργικό Συμβούλιο θα υιοθετηθεί συγκεκριμένη πρόταση η οποία αυτή τη στιγμή σε συνεργασία με τον Γενικό Ελεγκτή, με την Επίτροπο Νομοθεσίας, με τη Νομική Υπηρεσία της χώρας ετοιμάζεται και θα ακολουθείται στα πρότυπα που υπάρχει ίσως και πιο αυστηρά, για τους κοινοβουλευτικούς συνεργάτες», ανέφερε.

Eρωτηθείς αν θεωρεί πως έκανε και προσωπικά λάθη, υπό το φως δημοσιεύματος εφημερίδας για διορισμό και κουμπάρας του στο Προεδρικό, ο κ. Χριστοδουλίδης υπέδειξε ότι «δεν είναι σωστό να προσωποποιούμε κανένα. Και θέλω να πω κάτι. Όταν ξεκίνησα την προεκλογική εκστρατεία, όχι ήμουν μόνος μου, αλλά κάποιοι σταμάτησαν και να μου μιλούν γιατί επέλεξα να ακολουθήσω ένα μοναχικό δρόμο. Και κάποιοι άνθρωποι άφησαν τις δουλειές τους για να είναι δίπλα μου σε αυτή τη δύσκολη προσπάθεια και αποδείχθηκε από το αποτέλεσμα ότι αυτοί οι άνθρωποι μέσα από τις προσπάθειες τους, μέσα από τη δουλειά τους έφεραν αποτέλεσμα. Άρα, ας συνεχίσουν κάποιοι να κτυπούν εμένα, ας μην κτυπούν οποιονδήποτε άλλο άνθρωπο».

Συστάσεις σε Χατζηγιάννη

Σύμφωνα με δημοσίευμα του «Φιλελεύθερου» στο Προεδρικό είναι έξω φρενών ειδικά και με τους χειρισμούς που έγιναν από πλευράς Υφυπουργείου Πολιτισμού. Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης, έκανε αυστηρές συστάσεις και υποδείξεις προς τον Μιχάλη Χατζηγιάννη για τις ανακοινώσεις που εκδόθηκαν σε σχέση με την περίπτωση της συμβούλου στο Υφυπουργείο Πολιτισμού, καθότι είναι η δεύτερη φορά που το συγκεκριμένο Υφυπουργείο δημιουργεί πρόβλημα στην Κυβέρνηση με τον τρόπο χειρισμού ζητημάτων του.

Είχε προηγηθεί η ανάρτηση στη σελίδα του Υφυπουργείου από την παρουσία του Μιχάλη Χατζηγιάννη στα γενέθλια του προέδρου του ΔΗΚΟ Νικόλα Παπαδόπουλου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΛΕΥΚΩΣΙΑ. Στη σύλληψη δυο Ελληνοκυπρίων ηλικίας 22 και 30 χρόνων προχώρησαν μέλη του ΤΑΕ Αμμοχώστου για την διευκολύνσεων των ανακρίσεων, σε σχέση με υπόθεση επίθεσης και πρόκλησης βαριάς σωματικής βλάβης εναντίον 25χρονης Τουρκοκύπριας στην Αγία Ναπα.

Σχόλια

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Αντίλογος

Παρενέβη, διαβάζω, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, για να τεθεί σε διαθεσιμότητα ο δημόσιος υπάλληλος που συνελήφθη για εμπλοκή του στην υπόθεση της 12χρονης στα Σεπόλια.

Εκδηλώσεις

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Μέσα σε ιδιαίτερα συγκινητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Ιουνίου η τελετή αποφοίτησης της 8ης τάξης του Ημερήσιου Ελληνικού Σχολείου “Αργύριος Φάντης” στον Καθεδρικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Μπρούκλιν.

Πολιτισμός

Η πρωτοεμφανιζόμενη συγγραφέας Μαρίνα Πλούμπη, μας χάρισε φέτος ένα παιδικό βιβλίο ξεχωριστό και μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα.

ΒΙΝΤΕΟ