x

Επιστολή στον Εκδότη

Μετ’ ευλαβείας κατατίθεται ο θαυμασμός μου

29 Ιανουαρίου 2023

Κύριε Διευθυντά,

Πώς είναι δυνατόν να μη συγκινηθεί η ψυχή μας με τοιαύτην τρανότητα σεβασμού προς τον τέως βασιλιά Κωνσταντίνο από την κα Αννα Γ. Κουλάκη; Η ευσέβεια, η φιλοπατρία, η κοινωνική προσφορά και ο λαμπρός υποδειγματικός βίος ήτο και είναι πολυτιμότατον προτέρημα της ελληνικής βασιλικής οικογένειας και της ελληνικής ψυχής. Οι Ελληνες βασιλείς υπήρξαν η βάσις του εθνικού μεγαλείου, η κιβωτός η περισώζουσα τας εθνικάς παραδόσεις.

Η κα Κουλάκη μας υπενθύμισεν ότι εν τη καθόλου ιστορία των Ελλήνων βασιλέων υπάρχουν γεγονότα τινά, τα οποία ο πέπλος της λήθης είναι αδύνατον να κατακαλύψει και αφανίσει ταύτα εκ της μνήμης των Ελλήνων, μάλιστα όταν τα γεγονότα ταύτα λάμπουν ως αστέρες πρώτου μεγέθους εν τω στερεώματι της ελληνικής γης. Αι μορφαί των βασιλέων εχάραξαν το όνομά των υψηλά εις την σφαίραν των άστρων με γράμματα αδαμάντινα και θα σβύσουν τότε μόνον όταν θα σβύσουν και αυτά τα άστρα. Πώς είναι δυνατόν τετιμημένοι μας νεκροί βασιλείς να λησμονήσωμεν την ανέκφραστον καρτερικότητά σας, τον ανεκλάλητον θησαυρόν των φοβερών σας προσπαθειών, τον γιγαντιαίον ηρωισμόν σας. Ιερά και θεία η στιγμή. Τετιμημένοι νεκροί βασιλείς, οίτινες εγράψατε την αθάνατον και πανυπέροχον ιστορίαν του έθνους μας, ορκιζόμεθα ότι πάντοτε θα είμεθα μνήμονες του μεγάλου και ανεφίκτου ευεργετήματος το οποίον μας εδωρήσατε.

Η κα Κουλάκη ενδεδυμένη τον λευκόν χιτώνα της αληθείας, οπλισμένη με το διαφανές πρίσμα της πραγματικότητος μάς εδίδαξεν με την επιστολή της, Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2023, ότι η ιστορία είναι ο αψευδής μάρτυς των γεγονότων.

Θα ήτο ουσιώδης παράλειψις αν εις την παρούσαν μου επιστολή δεν αναφέρω την κα Στέλλα Κοκόλη και να εκφράσω ποίαν εντύπωσιν μου επροξένησε και ίσως πόσον με επηρέασε η επιστολή της, την Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2023. Ητο γνησία, ακεραία, πλήρης και απόλυτος αληθής και εξ ολοκλήρου καλύπτουσαν την ζωήν του τέως βασιλέως Κωνσταντίνου.

Η κα Στέλλα Κοκόλη με τις επιστολές και παραινέσεις, φιλοδοξεί και επιδιώκει να καταστώμεν όχι αποθήκαι αχρήστων γνώσεων, αλλά να καταστώμεν ιεραπόστολοι εμπνευσμένοι και πεπεισμένοι επί την ιερότητα και την δύναμιν της γνώσεως.

Εάν ρίψωμεν ένα βλέμμα στο παρελθόν θα παρατηρήσωμεν ότι οι Ελληνες βασιλείς επετέλεσαν τα μεγάλα όντως και θαυμαστά ανδραγαθήματα και ως αδαμάντινοι στύλοι εστήριξαν την ελευθερίαν της Ελλάδος.

Η Μακεδονία, η Ηπειρος, αι Νήσοι και τελευταία η Κόνιτσα είναι αψευδείς μάρτυρες των γιγαντιαίων ηρωισμών και της ανεκλαλήτου καρτερικότητος και φιλοπατρίας των βασιλέων μας.

Ημείς οι Ελληνες οφείλομεν να συνέχωμεν τας ψυχάς μας εις άφωνον μνημόσυνον του τόσον ενδόξως εκλιπόντος Κωνσταντίνου, τέως Βασιλεύς των Ελλήνων, αλλά και όλων των βασιλέων όπου με την ελληνικήν σημαία και με το χρυσόν Ευαγγέλιον ανά χείρας εχαιρέτισαν τον ήλιον της ελευθερίας.

 

Σας ευχαριστώ

Κωνσταντίνος Ρήγας

Tenafly, NJ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κύριε Διευθυντά,Καταστροφή του περιβάλλοντος, πόλεμοι με χιλιάδες νεκρούς, τράπεζες που οδηγούνται σε πτώχευση, δικτάτορες που συμβάλουν για να κατακτήσουν όλον τον πλανήτη, πρόεδροι που πάνε φυλακή για εξω-γαμικές σχέσεις ή οικογένειες προέδρων καθώς και οι ίδιοι που υποτίθεται θα δικαστούν για μαύρο χρήμα, και πολλά άλλα τέτοια περιλαμβάνονται στο έργο «Ο Κόσμος Σήμερα».

Σχόλια

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Αντίλογος

Παρενέβη, διαβάζω, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, για να τεθεί σε διαθεσιμότητα ο δημόσιος υπάλληλος που συνελήφθη για εμπλοκή του στην υπόθεση της 12χρονης στα Σεπόλια.

Εκδηλώσεις

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Μέσα σε ιδιαίτερα συγκινητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Ιουνίου η τελετή αποφοίτησης της 8ης τάξης του Ημερήσιου Ελληνικού Σχολείου “Αργύριος Φάντης” στον Καθεδρικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Μπρούκλιν.

Πολιτισμός

Η πρωτοεμφανιζόμενη συγγραφέας Μαρίνα Πλούμπη, μας χάρισε φέτος ένα παιδικό βιβλίο ξεχωριστό και μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα.

ΒΙΝΤΕΟ